Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είναι ένας συνεταιρισμός που ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από 400 μέλη με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διαχείριση νωπών φρούτων και κηπευτικών.

Οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού βρίσκονται σε χώρο με έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, που στεγάζει γραφεία διοίκησης, 11 ψυκτικούς θαλάμους ελεγχόμενης ατμόσφαιρας, αποθήκη γεωργικών φαρμάκων, όπου ο παραγωγός προμηθεύεται γεωργικά εφόδια σε τιμές κόστους με δυνατότητα πίστωσης,  αποθηκευτικούς χώρους, διαλογητήρια. Επίσης, διαθέτει κατάστημα στην κεντρική αγορά Αθηνών στο Ρέντη.

Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ απασχολεί μόνιμα 10 υπαλλήλους, ενώ κατά την θερινή περίοδο αιχμής φτάνει να απασχολεί μέχρι και 80 άτομα, ως εποχικό προσωπικό.

Τα προϊόντα που παράγουν τα μέλη του συνεταιρισμού είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, δαμάσκηνα, νάσυ, κυδώνια, βερίκοκα, κεράσια. Η συνολική παραγωγή ξεπερνάει τους 12.000 τόνους.
Η διάθεση των προϊόντων γίνεται από τον ίδιο τον συνεταιρισμό σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και σε διάφορες μεγάλες αγορές της Ελλάδας. Επίσης, πραγματοποιεί μεγάλες εξαγωγές σε χώρες όπως Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Αίγυπτο.  Οι εξαγωγές του ΑΣΕΠΟΠ φτάνουν το 50% της συνολικής παραγωγής του.

Ο ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ είναι πιστοποιημένος με ISO 9001:2000  ISO 22000:2005 και Globalgap και εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Επίσης, εφαρμόζει το σύστημα του κομφούζιου (σεξουαλική σύγχυση εντόμων), το οποίο ελαχιστοποιεί τη χρήση φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων στα προϊόντα, κάνοντάς τα ακόμη πιο ασφαλή.

Συνεργάζεται με τον ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ με ροδάκινα και αχλάδια και με τον συνεταιρισμό ΟΡΜΗ από το Τοιχιό Καστοριάς με μήλα.

Επίσης, συνεργάζεται με τον γυναικείο συνεταιρισμό Βελβεντού στην παραγωγή και προώθηση παραδοσιακών μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού.

Επενδύει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 ευρώ στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών του, δαπανά περίπου ίδιο ποσό στην προβολή και διαφήμιση των προϊόντων του, συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις σε χώρες όπως Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από πλευράς της Ελλάδας, καλείται κάθε χρόνο στην ευρωπαϊκή διάσκεψη πυρηνόκαρπων που γίνεται στην Γαλλία.

Ο ΑΣΕΠΟΠ έχει ετοιμάσει μελέτη και προτίθεται να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του, δημιουργώντας επιπλέον 10 ψυκτικούς θαλάμους αυξάνοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης προϊόντων κατά 2.000 τόνους.

Από το καλοκαίρι του 2013 τα ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ φέρουν αυτοκόλλητο σήμα (πρωτοπορία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) με το λογότυπο του συνεταιρισμού, ώστε ο καταναλωτής να ξεχωρίζει τα γνήσια ροδάκινα του ΑΣΕΠΟΠ από άλλα ροδάκινα, τα οποία δεν έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά και έχουν να κάνουν με γεύση, άρωμα, χρώμα και αντοχή.

Τα προϊόντα του συνεταιρισμού έχουν γίνει τόσο αναγνωρίσιμα στο εξωτερικό, σε βαθμό που η ζήτησή τους είναι τόσο αυξημένη, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να μην υπάρχει επάρκεια προϊόντων, ώστε να καλυφθούν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές. Για το λόγο αυτό, γίνεται αυστηρή επιλογή πελατών, έτσι ώστε ο συνεταιρισμός να επιτυγχάνει συνεργασίες μόνο με σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες, που επιθυμούν σταθερές και μακροχρόνιες συνεργασίες.

Η εξαγωγικές επιδόσεις του συνεταιρισμού παρουσιάζονται συνεχώς βελτιωμένες, καθώς έχει καταφέρει να χτίσει και να εδραιώσει ένα σοβαρό και αξιόπιστο όνομα στις διεθνείς αγορές.

Ο κύκλος εργασιών του συνεταιρισμού ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ.