Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση , που δραστηριοποιείται από τα τέλη του 1945 στην Ελλάδα, με αντικείμενο την παραγωγή χαλβά και καρυδόπαστο.

Ιδρυτές αυτής της επιχείρησης ήταν ο Λουκάς Ν. Ιωάννης (1912) και ο Λουκάς Ν. Γεώργιος (1907). Γεννημένοι και οι δύο στην ΚΩΝ/ΠΟΛΗ από Έλληνες γονείς , απολάμβαναν τις χαρές της ζωής, αυτής της όμορφης ΠΟΛΗΣ στις όχθες του Βόσπορου.

Όμως η ζωή για πολλούς ανθρώπους δεν είναι πάντα δίκαιη. Σε ηλικία 12 και 7 ετών αντίστοιχα μένουν ορφανοί. Κάνουν πολλές δουλειές για να επιβιώσουν, αλλά αυτήν που αγαπούν περισσότερο είναι η παραγωγή γλυκών σε κάποια εργαστήρια της ΠΟΛΗΣ, στο πλευρό σπουδαίων Ελλήνων μαστόρων.

Τα χρόνια περνούσαν όπου το 1945 αποφασίζουν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη φέρνοντας μαζί τους λίγα σκεύη από την ΠΟΛΗ και όλη τους την αγάπη για την τέχνη τους. Ανοίγουν αυτήν την επιχείρηση σε κάποια γειτονιά της Θεσσαλονίκης, όπου γρήγορα γίνονται γνωστοί για την ποιότητα των προϊόντων τους στη πόλη.

Το 1971 αναλαμβάνει την επιχείρηση ο γιος του Λουκά Ιωάννη, Λουκάς Ι. Στέφανος όπου με την ίδια αγάπη και την ίδια συνταγή συνεχίζει την επιχείρηση. Αποτέλεσμα αυτού ήτανε να εξαπλωθούν τα προϊόντα της επιχείρησης σε σημαντικά σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.
Το 1993 αναλαμβάνουν την επιχείρηση τα εγγόνια Λουκάς Σ. Ιωάννης και Λουκάς Σ. Γεώργιος. Η επιχείρηση βρίσκεται τώρα στα χέρια των εγγονών των ιδρυτών της επιχείρησης. Οι γενιές αλλάζουν με τα χρόνια που περνούν αλλά η συνταγές των προϊόντων και η αγάπη για την τέχνη , παραμένουν οι ίδιες.
Απόδειξη αυτών είναι ότι για την παραγωγή κάποιων προϊόντων χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα κάποια από τα σκεύη που φέρανε οι παππούδες από τη ΠΟΛΗ.

Η πρόοδος στην επιχείρηση ,λόγο της ποιότητας , φαίνεται ξεκάθαρα τώρα ,αφού από το 2003 η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της στις παρακάτω χώρες.

Αυστραλία , Αγγλια,Αυστρία,ΠολωνιαΣουιδια, Ρουμανία , Βουλγαρία.

Τέλος πιστεύω η πρόοδος της εταιρείας μας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μας ενδιαφέρει η ποσότητα των εξαγωγήσημων προϊόντων ,αλλά η ποιότητα αυτών και η ικανοποίηση των πελατών μας.

 

ΑΦΟΙ ΛΟΥΚΑ ΟΕ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΑΛΒΑ

ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 24 Δ.Σ .κατ. 8

ΜΕΝΕΜΕΝΗ Τ.Κ.546 24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 2310764362

FAX 2310758068

Email: lukas@lukas.gr

 

www.lukas.gr