Η   Ε λ λ η ν ι κ ή   Φ ω ν ή   σ ε   5 5   γ λ ώ σ σ ε ς
   G r e e k   V o i c e   i n   5 5   l a n g u a g e sΠάμε Σινεμά ; Οι ταινίες της εβδομάδας
 
ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΤΟΝΙΑ ΜΑΝΙΑΤΕΑ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
Θέατρο - Σινεμά    (click)   Μουσική    (click)  Αθλητισμός    (click)  Οικονομικά Θέματα    (click)
     
Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αλλάξει σταδιακά και την προσωπικότητα πολλών ανθρώπωνΠηγή Nature Human Behaviour.-

Καθώς προχωρά η κλιματική αλλαγή και το θερμόμετρο του πλανήτη ανεβαίνει, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις και στην προσωπικότητα των ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να γίνουν πιο ζεστοί και ανοιχτοί στις κοινωνικές επαφές. Αυτό εκτιμά μια νέα κινεζο-αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία βασίζεται στη διαπίστωση ότι ο χαρακτήρας των ανθρώπων και ενός λαού γενικότερα επηρεάζεται από το κλίμα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας διαφέρουν από χώρα σε χώρα ή ακόμη και από περιοχή σε περιοχή μέσα στην ίδια χώρα, ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί σε κάθε μία. Η θερμοκρασία φαίνεται να παίζει βασικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνικό ψυχολόγο Λέι Γουάνγκ της Σχολής Ψυχολογικών και Γνωστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς "Nature Human Behaviour", ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 5.500 ανθρώπους σε 59 κινεζικές πόλεις, καθώς και για περίπου 1,66 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν στοιχεία της προσωπικότητας που είχαν προκύψει από ερωτηματολόγια, με τις μέσες θερμοκρασίες στα μέρη όπου μεγάλωσε κάθε άνθρωπος. Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν μεγαλώσει σε περιοχές με πιο ήπιο κλίμα και με ενδιάμεσες μέσες θερμοκρασίες (γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου), ήσαν γενικά πιο φιλικοί, ευσυνείδητοι, συναισθηματικά σταθεροί, εξωστρεφείς και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, σε σχέση με όσους είχαν μεγαλώσει σε πιο ακραία κλίματα, όπως τα πολύ πιο ψυχρά. Αυτό ισχύει εξίσου σε δύο τελείως διαφορετικές χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, καθώς επίσης ανεξαρτήτως φύλου (άνδρες-γυναίκες), ηλικίας (νέοι-γέροι) και εισοδήματος (πλούσιοι-φτωχοί).

Αν και ασφαλώς το κλίμα δεν είναι ο μοναδικός παράγων που εξηγεί τις ψυχολογικές διαφορές μεταξύ των γεωγραφικά διαφορετικών περιοχών (υπεισέρχονται επίσης πολιτισμικοί, ιστορικοί κ.α. παράγοντες), οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι ήπιες και κάπως πιο ζεστές θερμοκρασίες ενθαρρύνουν τις κοινωνικές σχέσεις και την πραγματοποίηση ενός μεγαλύτερου εύρους ατομικών και συλλογικών δραστηριοτήτων από τους ανθρώπους, πράγμα που έχει θετικό αντίκτυπο στην προσωπικότητά τους.

«Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζεται στον κόσμο, μπορεί να παρατηρήσουμε σχετικές αλλαγές στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Φυσικά, τα ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος και την έκταση αυτών των αλλαγών θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω στο μέλλον, ανέφεραν οι ερευνητές. 

Η μάταιη προσμονή εθνοσωτήρων και η Λύση

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ


Η αγωνία του Ελληνικού Λαού κορυφώνεται, ενώ παράλληλα μέσω των διεθνών ΜΜΕ διαχέονται οι απειλές και οι εκβιασμοί περί εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Τίποτε το οποίο συμβαίνει στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι τυχαίο. Ούτε αυτό το μαρτύριο σε βάρος του λαού μας. Ο οποίος εδώ και 9 χρόνια βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση απίστευτης ένδειας, ταπείνωσης και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όμως για κάθε άνθρωπο ένα μαρτύριο είναι υποφερτό, μόνον όταν γνωρίζει τις πραγματικές αιτίες οι οποίες τον έχουν φέρει σε αυτή την  οδυνηρή κατάσταση. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας ότι εδώ και δεκαετίες ως λαός ουδέποτε και από κανένα δεν πληροφορηθήκαμε για τα συμβαίνοντα στην χώρα μας. Διότι, δυστυχώς, αποφεύγουμε την λιτή και απέριττη γλώσσα της αλήθειας, αυτή την υπαρκτότητα μιας κατάστασης ή την πραγματικότητα ενός γεγονότος, προσφεύγοντες στο εύκολο ψέμα, την εξαπάτηση και τις ψευδαισθήσεις. Ο Λένιν είπε για την αλήθεια: «η αλήθεια είναι μία μικροαστική συνήθεια, και πως το επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια!». Ο δε Φρίντριχ Νίτσε είπε: «μερικές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, διότι δεν θέλουν να καταστρέψουν τις ψευδαισθήσεις τους».Tώρα ήρθε όμως η ώρα να μάθουμε την απλή αλήθεια, η οποία είναι και η καλύτερη. Διότι δεν μπορούμε πλέον να υφιστάμεθα την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου των δήθεν ειδικών και εμπειρογνωμόνων στις τηλεοράσεις και τα συστημικά ΜΜΕ με το περίπλοκο ψέμα, το ατέρμονο, πολύλογο και εξεζητημένο ύφος.

 

Όμως η Δημοκρατία έχει τα όρια της, αλλά και η υπομονή, η ανοχή και η αντοχή του Ελληνικού Λαού. Πρέπει επιτέλους να αναρωτηθούμε τώρα από μόνοι μας για ποίους λόγους, μετά την χρεοκοπία της χώρας μας και την διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους (PSI) το Μάρτιο 2012, επιδεινώνεται, αυξάνεται σε δυσθεώρητα ύψη το χρέος της χώρας μας, το οποίο δεν αποπληρώνεται στον αιώνα τον άπαντα.  Παράλληλα επιδεινώνεται συνεχώς και η κατάσταση του λαού μας χωρίς την παραμικρή ελπίδα για το μέλλον.

Με την λίγη αξιοπρέπεια η οποία μας έχει απομείνει, αλλά με την δύναμη της σκέψης και της ψυχής μας για την υπεράσπιση τώρα της ανθρώπινης ύπαρξης και εθνικής υπόστασης μας, πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε.  Προς τι οι συνεχιζόμενες απειλές και εκβιασμοί περί εξόδου (Grexit), ή κινδύνου ενός οικονομικού ατυχήματος (Graccident), γιατί επιμένουν oι δανειστές για  νέες δανειοδοτήσεις πολλών δισεκατομμυρίων  ευρώ ετησίως; Αυτή η εμμονή των δανειστών με τις διαχεόμενες ειδήσεις π.χ. φόβους περί διάλυσης της Ε.Ε. σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδος. Η όλη αυτή αντίφαση δημιουργεί εύλογες υποψίες και ανησυχίες. Ότι με την ολοκληρωτική χρεοκοπία της χώρας μας, αλλά εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ, επιδιώκεται τώρα από  μερικούς «δόλιους Εταίρους» μας  και ο έλεγχος της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος και του αναξιοποίητου μέχρις σήμερα πλούτου της, σε περίπτωση ακόμη και μετά την διάλυση αυτής της Ε.Ε.!

Ο απόλυτος όμως έλεγχος της γεωπολιτικής θέσης και του πλούτου της χώρας μας προϋποθέτει  για αυτούς την συνέχιση της εξάντλησης και ολοκληρωτικής υποταγής ενός καθημαγμένου λαού, με την παράλληλη διατήρηση στην εξουσία του υποχείριου σάπιου πολιτικού συστήματος. Ενός Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας, η ηγεσία του οποίου προστατεύεται και από το Σύνταγμα,  το οποίο είναι μοναδικό σε όλο τον πλανήτη. Μάλιστα με την απαράδεκτη και πρωτόγνωρη  στα παγκόσμια χρονικά «δημοκρατική καθιέρωση» προστασίας, ασυλίας και ατιμωρησίας των πολιτικών, του αποκαλούμενου μάλιστα  και από πάνω «δημοκρατικού, συνταγματικού τόξου»!

Η χρεοκοπία της χώρας, χρησιμοποιείται από δόλιους κύκλους των Βρυξελλών και μερικών ευρωπαϊκών πρωτευουσών,  για να τιμωρήσουν την Ελλάδα για λόγους δήθεν αντίθετους προς την «προτεσταντική ηθική»,  αλλά πρωτίστως για τις αρχές και αξίες της Ευρώπης οι οποίες, δυστυχώς, και ως γνωστόν, δεν χωράνε όμως μέσα στην Συνθήκη του Μάαστριχ, η οποία  Συνθήκη εξυπηρετεί μόνο τις οικονομίες των Βορείων Εταίρων της Ε.Ε.  Οι οποίοι αν και γνωρίζουν επί δεκαετίες τα πάντα για την πολιτική και οικονομική διολίσθηση της Ελλάδος, ως διατελέσαντες σύμβουλοι και όργανα των γνωστών Οίκων Αξιολόγησης, συνεχίζουν όμως να φορτώνουν με υπέρογκα δάνεια την χώρα μας. Αυτή η «ηθική», την οποία τώρα επικαλούνται, είναι εκείνη η οποία ως γνωστόν και αδιαμφισβήτητα ευθύνεται στα μέγιστα για την κατάντια και τα δεινά της ανθρωπότητας. Αυτό αναφέρεται ως παραίνεση προς όλους τους ντόπιους και ξένους εθελοτυφλούντες κυνικούς και ανιστόρητους δεινούς υπερασπιστές της.   

Αυτή η εμμονή  τους για παροχή νέων δανείων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά παράλληλα και οι προκλητικές επεμβάσεις και στην νέα επιλογή του Ελληνικού Λαού μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, αποκαλύπτει από μόνη της τις ύποπτες και υπόγειες διασυνδέσεις και συναλλαγές των  «διεστραμμένων ηθικογυπών» με το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας μας, για το οποίο συνευθύνονται. Εκ του λόγου αυτού εξηγούνται τα κάτωθι:

Η επί δεκαετίες σκόπιμη ανοχή και διατήρηση ενός Συντάγματος προστασίας, ασυλίας και ατιμωρησίας των πολιτικών, το οποίο είναι όλως αντίθετο και με το πνεύμα της Δημοκρατίας, αλλά και με τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ε.Ε. Η επί 73 χρόνια αδράνεια και αντεθνική συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος της χώρας μας όπως διεκδικήσει το Κατοχικό Δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αξιώσεις οι οποίες συνδέονται με την μοίρα του Έθνους μας. Η οργανωμένη πολιτική σήψη η οποία τώρα εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους και την εδαφική ακεραιότητα και Ιστορία της χώρας μας π.χ. το Αιγαίο, την Θράκη και τώρα την Μακεδονία των μεγαλοφυέστατων Φιλίππου και  Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι μεταλαμπάδευσαν στην ανθρωπότητα την Οικουμενικότητα του Ελληνικού Πνεύματος και Πολιτισμού.

Η από το έτος 1975 βιομηχανία παραγωγής 250 φορολογικών νόμων με άπειρες (ν)τροπολογίες διάσπαρτες σε άλλους νόμους, και πλέον των 4.100 νόμων και  (ν)τροπολογιών και 115.000 υπουργικών αποφάσεων. Δηλαδή κάθε χρόνο 3.132 νόμοι, (ν)τροπολογίες και υπουργικές αποφάσεις. Μία συστηματική, σκόπιμη πολυνομία, κακονομία και  φορολογικό χάος τα οποία εξυπηρετούν ως εργαλείο ένα σάπιο πολιτικό σύστημα με την δημιουργία συστήματος διαπλοκής, διαφθοράς, σήψης και συναλλαγής με ντόπια και ξένα συμφέροντα. Η διασπάθιση και κατασπατάληση τρισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα τελευταία  χρόνια (1981-2009), που διέλυσαν τις υποδομές της χώρας π.χ. Δημόσια Διοίκηση, Παιδεία, Ασφαλιστικό Σύστημα και Υγεία, Επιχειρηματικότητα, Οικονομία, Παραγωγή. Αλλά στο τέλος χρεοκόπησαν και την χώρα με ένα δυσθεώρητο, δυσβάστακτο χρέος το οποίο επέφερε την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην ιστορία της Πατρίδας μας. Με ταυτόχρονη εκροή καταθέσεων σε ξένες τράπεζες,  τώρα βάσει της δημοσιευθείσης είδησης (15.03.2015) για αφορολόγητες καταθέσεις 800 δις ευρώ στην Ελβετία, αλλά και οι επί δεκαετίες τεράστιες μίζες από ξένες Πολυεθνικές Εταιρίες σε πολιτικά πρόσωπα και δυσθεώρητες υπερκοστολογήσεις των έργων, μας οδηγούνε σε ένα συμπέρασμα. Ότι κατά τα τελευταία 35 χρόνια η χώρα μας μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου, βρώμικου χρήματος. Τις συνέπειες του οποίου πληρώνει ο Ελληνικός Λαός εξαιτίας της προμελετημένης αδιαφορίας και αδράνειας των Θεσμών και Οργάνων της Ε.Ε. και Ευρωζώνης.

 

Στην μακροχρόνια ιστορία και πορεία της Πατρίδας μας ο λαός μας πάντοτε αναλάμβανε με αξιοπρέπεια και θυσίες τις ευθύνες για τα λάθη του, αλλά και για τα λάθη των πολιτικών του ηγεσιών. Αλλά ποτέ δεν ευρέθηκε αντιμέτωπος με «ηγεσίες», οι οποίες για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες υπονομεύουν τώρα τα θεμέλια του Οικουμενισμού του Ελληνικού Έθνους.  Όμως για το καλό της Πατρίδας μας, αλλά και της αξιοπρέπειας του λαού μας, οφείλει ο κάθε Έλληνας και ο τελευταίος κολλημένος στην κομματοκρατία να καταλάβει αυτή την εμμονή να αποτύχει η Ελλάδα και να ακρωτηριασθεί ακόμη και η εδαφική της ακεραιότητα. Διότι η προσπάθεια να ταφεί η Ελλάδα αποσκοπεί στην ταφή και των ανομημάτων των πολιτικών ταγών και των εξαπτέρυγων τους.

 

Η θέση της ισχυρότατης Γερμανίας είναι άκαμπτη και σκληρή απέναντι σε όλους εκείνους οι οποίοι διαφέρουν από αυτήν, είναι κατώτεροί της.  Που αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά της απέναντι της Ελλάδος είναι τιμωριτική, αμετάκλητη και ανένδοτη, ακόμη και μετά το κατασκευασθέν «γελοιώδες πρόσχημα» των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2017, αλλά και των διαπραγματεύσεων των κομμάτων στο Βερολίνο για την σύσταση της γερμανικής Κυβέρνησης.. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τώρα τις ευθύνες απέναντι του ίδιου του εαυτού της, και να στραφεί ευθέως κατά των δανειστών της, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η Πατρίδα μας μετά το 2008 υπέστη ολέθριες και ταπεινωτικές ήττες, διότι υποκύπτει συνεχώς σε όλες τις απειλές και εκβιασμούς μερικών των «Ε.Ε.-εταίρων» της. Μόνο όταν η χώρα μας πάρει τις πρωτοβουλίες στα χέρια της  και μόνο με ένα εθνικό αγώνα δύναται να κερδίσει όλες τις μάχες. Διότι αντίσταση της Ελλάδος σημαίνει τον σπινθήρα για μία γενίκευση της αντίστασης κατά των άθλιων πρωταγωνιστών και υπευθύνων για την κατάντια της Ευρώπης.

 

Ο Βίκτωρ Ουγκώ είπε: «για να είσαι ελεύθερος πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός!». Ευρισκόμαστε σε μία φάση που οδηγεί στην ολοκληρωτική φτωχοποίηση του λαού μας, η οποία μετά θα γίνει βίωμα και συνείδηση όλων μας. Εκ του λόγου αυτού, η μάταιη προσμονή «Εθνοσωτήρων» και στις επόμενες εκλογές είναι πια παρελθόν. Η ΛΥΣΗ για την σωτηρία της Πατρίδας μας ευρίσκεται τώρα μόνο στα χέρια ολόκληρου του Ελληνικού Λαού!

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος είπε: «δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που διοικεί ένα λιοντάρι!»

 

Εμείς οι Έλληνες, για την σωτηρία της Πατρίδας μας, οφείλουμε να επιμείνουμε τώρα και σε μία εθνική κάθαρση, να διερευνήσουμε όλα τα σκάνδαλα, να στείλουμε  στην φυλακή όλους εκείνους τους ΑνθΕλληνες  και να  ζητήσουμε ευθύνες και από εκείνους τους  ξένους που παρανόμησαν σε βάρος της Ελλάδος. Μετά από αυτό θα αποκαλυφθούν πολλές βρώμικες συνεργασίες ΑνθΕλλήνων πολιτικών και με τους Δανειστές.

Η ελευθερία, η αξιοπρέπεια και το δίκαιο  καταχτιόνται, δεν χαρίζονται από άλλους!

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης. Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν.Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει  στην Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στην Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Αναλυτικά στη σελίδα "Θέματα" >>


 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία