Η   Ε λ λ η ν ι κ ή   Φ ω ν ή   σ ε   5 5   γ λ ώ σ σ ε ς
   G r e e k   V o i c e   i n   5 5   l a n g u a g e sΠάμε Σινεμά ; Οι ταινίες της εβδομάδας
 
ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΤΟΝΙΑ ΜΑΝΙΑΤΕΑ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
Θέατρο - Σινεμά    (click)   Μουσική    (click)  Αθλητισμός    (click)  Οικονομικά Θέματα    (click)
     
Από Κίνα, Τουρκία, Ρωσία, αλλά και από τον αραβικό κόσμο, το ενδιαφέρον για μια Χρυσή Βίζα της Ελλάδας Θεσσαλονίκη - Tού Σωτήρη Κυριακίδη - 22 Ιανουαρίου 2018.

 Μεγάλη κινητικότητα σημειώθηκε το 2017 ως προς το ενδιαφέρον ξένων πολιτών για την απόκτηση «Χρυσής Βίζας» στην ελληνική αγορά (σ.σ. πρόκειται για την άδεια διαμονής που διασφαλίζει σε πολίτες τρίτων χωρών η απόκτηση ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ).

«Αυτό που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι υπάρχει μεγάλο κύμα απόκτησης "Χρυσής Βίζας" (σ.σ πρόγραμμα Golden Visa Greece), με βασικό "παίκτη" την Κίνα, καθώς οι Κινέζοι αποβλέπουν στο να αποκτήσουν καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη» εξηγεί  ο εξειδικευμένος δικηγόρος Αλέξανδρος Βαρνάβας.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, από το 2013, οπότε και ενεργοποιήθηκε το εν λόγω πρόγραμμα, η μεγαλύτερη κινητικότητα σημειώθηκε πέρυσι:«συνολικά μέχρι την 31η Δεκέμβρη 2017 είχαν δοθεί περίπου 2.300 άδειες σε βασικούς επενδυτές (σ.σ. χωρίς τα μέλη της οικογένειάς τους, για τα οποία εκδίδονται ξεχωριστές golden visas), οι 700 όμως από αυτές εκδόθηκαν μέσα στο 2017».

   Σημαντικά προνόμια σε μια ασφαλή χώρα προσφέρει στους ενδιαφερόμενους το πρόγραμμα

   Το ενδιαφέρον και η τελική απόκτηση του προνομίου της συγκεκριμένης βίζας μέσω επένδυσης που θα γίνει στην Ελλάδα κινείται με καλό ρυθμό.

«Στη χώρα μας προσφέρεται ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα ήδη από το 2013, πρόγραμμα που είναι το πιο ευέλικτο και το πιο οικονομικό από τα αντίστοιχα προσφερόμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» σημειώνει ο κ. Βαρνάβας που δεν παραλείπει να τονίσει πως οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον πλανήτη «και σε όλη την περιοχή γύρω μας, εκτός τον τουρισμό ευνοούν και αυτή τη μετανάστευση μέσω επένδυσης».

                                           Τι κάνει ξεχωριστή μια χρυσή βίζα

   Ελκυστική καθιστούν την απόκτηση της συγκεκριμένης βίζας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος.

«Η συγκεκριμένη βίζα ουσιαστικά είναι ένα προνόμιο διαμονής και όχι υποχρέωση διαμονής» εξηγεί ο κ. Βαρνάβας και προσθέτει πως «με την golden visa ο επενδυτής, ο μετανάστης, δεν υποχρεούται να έρθει να μείνει στην Ελλάδα για να διατηρήσει τα δικαιώματά του, αλλά μπορεί να την έχει ακόμα και με πέντε μέρες τον χρόνο, δέκα μέρες τον χρόνο ή ακόμα και χωρίς καμία επίσκεψη στην Ελλάδα, να έχει έτσι το δικαίωμα να διαμείνει (σ.σ εντός της χώρας) όποτε χρειαστεί, κάτι που προσφέρει μια ασφάλεια στους επενδυτές που γνωρίζουν πως εάν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα τους θα μπορέσουν να έχουν ένα αποκούμπι στην Ελλάδα».

   Σε ό,τι αφορά δε την Τουρκία, το αυξημένο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται έχει, κατά τον κ.Βαρνάβα, ως αφετηρία τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς «ήδη από τις μέρες του πραξικοπήματος και μετά υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από Τούρκους πολίτες, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και από την ενδοχώρα να αποκτήσουν μια κατοικία στην Ελλάδα, να βγάλουν την άδεια παραμονής».

   Διαφορετικοί οι λόγοι για τους οποίους επενδύουν στην Ελλάδα οι πολίτες της κάθε χώρας

   «Οι επενδυτές από την Τουρκία ενδιαφέρονται και για την εγγύτητα της χώρας μας προς τη δική τους και την άμεση πρόσβαση, αλλά και για τη φιλοξενία λόγω του ότι και οι δύο λαοί έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά» εξηγεί, με πολλούς να επιλέγουν το εν λόγω πρόγραμμα καθώς «είναι άνθρωποι που μένανε οι παππούδες τους στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες πόλεις, οπότε νιώθουν ότι έχουν κάποιους δεσμούς».

   Για τους ενδιαφερόμενους από την αραβική χερσόνησο, αλλά και την Ρωσική Δημοκρατία τέλος, το κίνητρο είναι κατά κόρον επενδυτικό, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η δυνατότητα μιας ενδεχόμενης οικογενειακής μετοίκησης.«Είναι συνήθως οικογένειες που υπάρχει μια οικονομική δυνατότητα να κάνουν την επένδυση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι Κροίσοι. Έχουν δηλαδή μια άνεση, καθώς είναι στελέχη εταιριών ή επιχειρηματίες, δεν είναι όμως οι πλουτοκράτες όπως ίσως έχει ακουστεί. Όσον αφορά τους Άραβες και τους Ρώσους, νομίζω ότι ενδιαφέρονται πάρα πολύ και για το κομμάτι της επένδυσης του ακινήτου, (ενώ) συνήθως όταν μιλάμε για τους ανθρώπους που αναζητούν (μια Χρυσή Βίζα), αυτό εξαρτάται από τη χώρα προέλευσης» σημειώνει ο κ.Βαρνάβας για να δώσει το οικογενειακό προφίλ των επενδυτών.

   «Για την Κίνα θα λέγαμε ότι ενδιαφερόμενα είναι πιο πολύ νεαρά ζευγάρια, άνθρωποι 40 χρονών με κάποια μικρά παιδιά ίσως και τους γονείς τους οι οποίοι ούτως ή άλλως και αυτοί έχουν το δικαίωμα ως μέλη οικογένειας να εκδώσουν τις άδειες, ενώ από χώρες όπως η Ρωσία ή από εκείνες της Μέσης Ανατολής, βλέπουμε ο βασικός επενδυτής είναι μεγαλύτερης ηλικίας, δηλαδή άνθρωποι 50 με 60 ετών, οι οποίοι θα φροντίσουν να εκδώσουν άδειες και για τα παιδιά τους» καταλήγει, περιγράφοντας το σύνηθες προφίλ όσων τελικά ολοκληρώνουν το πρόγραμμα Golden Visa Greece και αποκτούν τις τελικές άδειες διαμονής.

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


  

ΟΙ 8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
και Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΝΩΛΑΤΟΣ
Καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας και Ανάπτυξης


Εκ προοιμίου να δηλώσω ότι, απεχθάνομαι τη «δημοκρατία» του Ερντογάν στην Τουρκία. Αλήθεια υπήρξε ποτέ πραγματική δημοκρατία στην Τουρκία;;; Εγώ δεν θυμάμαι… Θυμάμαι όμως τα στρατιωτικά πραξικοπήματα του 1960, του 1971, του 1980 και του 2016.

Η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία είχε 265 νεκρούς πολλούς τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές. Στην Άγκυρα , το τουρκικό κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο βομβαρδίστηκαν. Στρατιωτικοί με τη δύναμη των όπλων, θέλησαν να επιβάλουν τη δική τους εξουσία, ανατρέποντας μια νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση μιας «συμμάχου» χώρας, της Τουρκίας.

Ο λαός της Τουρκίας αντέδρασε θαρραλέα και αποφασιστικά και το πραξικόπημα απέτυχε. Οι πραξικοπηματίες ηττήθηκαν. Οκτώ από τους πραξικοπηματίες αυτούς για να αποφύγουν τη σύλληψη και τις συνέπιες της εγκληματικής πράξης τους, διέφυγαν με ελικόπτερο. Πιθανόν ένα από τα ελικόπτερα που έσπειρε το θάνατο στους άοπλους τούρκους πολίτες στη γέφυρα των «Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου» επίσημα "Γέφυρα Ατατούρκ". Οι 8 πραξικοπηματίες προσέφυγαν στην Ελλάδα για να γλυτώσουν, ζητώντας την «προστασία» της ελληνικής πολιτείας. Ο πολιτισμός μας και ο «νομικός πολιτισμός» μας βεβαίως και θα πρέπει να τους παρέχει την απαιτούμενη ανθρώπινη προστασία για να μη υποστούν υπέρμετρες συνέπιες και απάνθρωπες εκδικητικές συμπεριφορές και διώξεις της διοίκησης και του καθεστώτος Ερντογάν.

Όμως αναρωτιέμαι. Έως που θα πρέπει να φθάσει η προστασία της ελληνικής πολιτείας, στους 8 πραξικοπηματίες, που οι εγκληματική πράξη τους στοίχισε μεταξύ τη ζωή 265 πολιτών οι οποίοι υπερασπίστηκαν τη συνταγματική τάξη της χώρας τους; Θα πρέπει, στο όνομα του πολιτισμού μας να μείνουν ατιμώρητοι; Και όχι μόνο αυτό. Θα πρέπει άραγε να τους δοθεί και πολιτικό άσυλο ώστε να γίνουν έμμεσα πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβραβεύοντας στην ουσία τις εγκληματικές και ανούσιες ενέργειές τους; Και κάτι ακόμα. Ο «πολιτισμός» μας θα πρέπει άραγε να μας οδηγήσει σε σημείο ώστε για χάρη των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών να «θυσιάσουμε» τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που οι Τούρκοι κρατούν ως ομήρους;

Η θέση μου είναι ΟΧΙ βέβαια. Αυτό δεν είναι ούτε πολιτισμός ούτε νομικός πολιτισμός. Είναι, το λιγότερο, απερισκεψία.

Οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες εγκλημάτησαν και θα πρέπει να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Θα πρέπει να δικαστούν. Ο νομικός πολιτισμός μας, αλήθεια, απαγορεύει το να δικάσουμε εμείς, εδώ στην Ελλάδα, με διεθνείς εγγυήσεις, τους Τούρκους πραξικοπηματίες; ΟΧΙ βέβαια. Η Ελλάδα και ο λαός της Ελλάδας έχει γνωρίσει και ξέρει καλά το τι σημαίνει στρατιωτικό πραξικόπημα. Έχει πληρώσει ακριβά τις συνέπειες. Έστω και τώρα, καθυστερημένα, θα πρέπει να εισάγουμε σε δίκη τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που όπως φαίνεται, ήταν στελέχη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία. Θα πρέπει να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί μας που κρατούντες όμηροι από την Τουρκία αλλά και οι επικίνδυνες εντάσεις στο Αιγαίο δεν λένε τίποτε στους νομικούς κύκλους και στον «νομικό πολιτισμό» μας και ακόμα περισσότερο αφήνουν αδιάφορους τους κυβερνόντες;

ΑΣ ΣΥΝΕΤΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

 

 "Δεν φταίμε εμείς, αλλά φταίει ο ...Χατζηπετρής" !

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χρήστος Τσαντήλας


  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ απο καιρό τώρα, φαίνεται οτι λειτουργεί με τρόπο ωσάν να εγκατέλειψε τις προσπάθειες να ...επανεκλεγεί! Η προαποφασισμένη υλοποίηση απο την αρχή του νέου έτους, των μέτρων της τελευταίας αξιολόγησης, πριν την  έξοδο απο τα μνημόνια, θα σημάνει την ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή για την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Θα σημάνει το "τέλος των συνταξιούχων" και την απώλεια κάθε ελπίδας να δουν (έν´ ζωή!) καλύτερες ημέρες...

 

ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι μπροστά στον κυκεώνα αυτών των νέων εξοντωτικών μέτρων που έρχονται, κανείς υπουργός της κυβέρνησης κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ, περοσσότερο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν εκδηλώνουν  κάν αγωνιστική διάθεση να προτάξουν την παραμικρή αντίσταση ιδιαίτερα ως προς την (ψηφισμένη ήδη) νέα δυσβάστακτη μείωση των συντάξεων. Είναι περίεργο να μην κατανοούν, ή να κάνουν πως δεν κατανοούν οι κυβερνώντες, οτι με μισθούς πείνας και συντάξεις φιλοδωρήματα η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί σε πορεία ανάπτυξης, είναι περίεργο να πιστεύουν πως με τους δυο στους τρεις νέους στην ανεργία θα αυξηθεί η παραγωγή και θα σωθούν οι επιχειρήσεις, οτι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που 

εγγυάται η λειτουργία τους.  

 

  • ΚΑΙ επειδή τίποτε στην χώρα αυτή που έχει σχέση με τους πολιτικούς δεν γίνεται στην τύχη, μια καλή υποψία που προσανατολίζεται σε "εγκατάλειψη του σκάφους" όπως και με άλλες κυβερνήσεις συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, δεν απέχει πολύ απο την πραγματικότητα. 

 

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ κανείς τις τελευταίες ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη, έχει την αίσθηση οτι απο ώρα σε ώρα, όλοι μας, θα τρώμε με ... χρυσά κουτάλια! Το "τέρμα τα μνημόνια ζήτω η ανάπτυξη" αφήνει σαστισμένο τον ελληνικό πληθυσμό, καθώς δεν μπορεί να βρεί στο πορτοφόλι του τα αντίστοιχα νομίσματα ...αισιοδοξίας! 

 

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ  καταλήστευση των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας απο την αρχή της κρίσης και απο όλες τις κυβερνήσεις που "ήθελαν να μας σώσουν" μέχρι σήμερα, καθώς και το "συμβόλαιο υποδούλωσης" της χώρας στους δανειστές, δυστυχώς για πολλές δεκαετίες, δίνουν το δικαίωμα στους τελευταίους κυβερνώντες να επενδύουν κι αυτοί με τη σειρά τους, στο πολιτικό ελαφρυντικό που ακούει στο εθνικό παραδοσιακό σπορ της ..."καμένης γης". 

 

  • Μ´αυτά και μ´αυτά, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν οτι προετοιμάζεται μια "ηρωική έξοδος" της κυβέρνησης, διότι το άλλο σενάριο, της παραμονής και του αγώνα να αποκατασταθούν τα πολιτικά ψέματα και η οικονομική αναπτυξιακή ευταξία στη χώρα, δεν εμπίπτουν στην πραγματικότητα μιας γενικής αγανάκτησης και λαϊκής δυσφορίας, που μόνο για τους ονειροπόλους θα σημάνει επιβράβευση ξανά της κάλπης για την κυβέρνηση και τον κυβερνητικό εταίρο της... 

 

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ λοιπόν το λαϊκό άσμα του αείμνηστου Λουκιανού, "...τι θα πει δεν φταίμε εμείς 

τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι,

τι θα πει φταίγαν αυτοί 

φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,

φταίει ...κι ο Χατζηπετρής!" θα οδεύσουμε (όποτε γίνουν εκλογές) ξανά προς την κάλπη και εκεί θα ψάχνουμε τον ίδιο τον Χατζηπετρή να μας σώσει! Αναλυτικά στη σελίδα "Θέματα" >>


 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία