ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
*Τί πρέπει να ξέρουμε για τη γρίπη των χοίρων (click εδώ)
     

 

37o Παγκόσμιο Συνέδριο Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου
της ΩΡΛ, χειρουργού προσώπου, Αργυρώς Κυπραίου

Νέα Υόρκη - Αυγ/14. Η Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου πραγματοποίησε το 37ο Παγκόσμιο Συνέδριό της στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή επιστημόνων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ Χειρουργοί, σημαίνοντες καθηγητές του εξωτερικού με μεγάλη κλινική εμπειρία, ανέπτυξαν νέες, περισσότερο αποτελεσματικές, τεχνικές που αφορούσαν στην Επανορθωτική Χειρουργική και την αποκατάσταση της μύτης αλλά και άλλων περιοχών του προσώπου, μετά από τραύματα ή αφαίρεση καρκινωμάτων. Επίσης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου υπήρξαν αναφορές στην ανάπτυξη τεχνικών βλεφαροπλαστικής αλλά και στις λύσεις σε λειτουργικά προβλήματα πτώσης του βλεφάρου.

Επανορθωτική χειρουργική

«Τα τελευταία 20 χρόνια γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης ελλειμμάτων δέρματος, χόνδρων ακόμη και διαμπερών τραυμάτων στη μύτη και υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον στην τελειοποίηση του χειρουργικού αποτελέσματος», δηλώνει η ΩΡΛ χειρουργός προσώπου Αργυρώ Κυπραίου, μέλος της Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, η μοναδική Ελληνίδα που παρευρέθηκε στο συνέδριο και συνεχίζει: «Η πρόοδος στις επεμβάσεις αποκατάστασης προχωρά με πιο έντονους ρυθμούς σήμερα. ΄Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι οι εξελίξεις στη σύγχρονη ρινοπλαστική συμβαδίζουν με την πρόοδο στην επανορθωτική χειρουργική της μύτης μετά από ατυχήματα ή καρκινώματα». Οι συζητήσεις και οι ομιλίες μπροστά σε ένα πολυπληθές επιστημονικό κοινό, που έγιναν στο πλαίσιο του 37oυ Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (The European Academy of Facial Plastic Surgery), για την επανορθωτική χειρουργική ήταν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. «Τώρα πια» κατά την κα Κυπραίου, «στόχος είναι όχι απλώς να μπαλώσουμε τα ελλείμματα, αλλά να δημιουργήσουμε μια φυσική μύτη, καλύτερη δίοδο αεραγωγών, λεπτά ρινικά πτερύγια, καλά σχηματισμένες γωνίες, μικρή και λεπτή κορυφή». Η Ελληνίδα γιατρός θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα και όμορφη μύτη ακόμη κι αν ο εξειδικευμένος ρινοχειρουργός αρχίσει από το μηδέν. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται, κατά περίπτωση, τοπικοί κρημνοί δέρματος και μοσχεύματα (παράδειγμα: μετωπορινικός κρημνός μεταφέρεται από το μέτωπο). Η πρόοδος βρίσκεται στη μικροχειρουργική και σε ειδικούς προωθητικούς κρημνούς που φέρουν πάνω τους αρτηρίες. Η συνεχής προσπάθεια και εξειδίκευση στον τομέα αυτό φέρνει τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα και τη μικρότερη επιβάρυνση για τον ασθενή.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου ιδρύθηκε το 1977. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει μια ομάδα χειρουργών με κατάλληλα προσόντα, με κατάρτιση και εμπειρία στην πλαστική ή και επανορθωτική χειρουργική του προσώπου και του τραχήλου. Στόχος της είναι να τονώσει τη μελέτη και να προωθήσει την έρευνα και την επιστημονική πρόοδο στον τομέα της πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής μεταξύ όλων των ειδικοτήτων που έχουν κοινά «ενδιαφέροντα»: Ωτορινολαρυγγολογία, γναθοπροσωπική χειρουργική, οφθαλμολογία και γενικά πλαστική χειρουργική. Η Ακαδημία αφορά κυρίως στους χειρουργούς της Ευρώπης, αν και συμμετέχουν σε αυτήν και σημαίνοντα μέλη από άλλες Ηπείρους.

<< Πίσω

 
 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία