ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Κάνουν ουρά για ένα... χοιρινό μπούτι.

Μαδρίτη-Οκτ/07. Πρόκειται περί φρενίτιδας, για μια δημοπρασία διαφορετική από τις άλλες. Στην Ισπανία στέκονται στην ουρά νια να ξοδέψουν χιλιάδες χρήματα όχι για να αποκτήσουν ένα έργο τέχνης αλλά για να αγοράσουν ένα καπνιστό μπούτι χοιρινού! Σε μια χώρα η οποία αγαπά υπέρμετρα όλα τα είδη χοιρινού κρέατος, οι γευσιννώστες εκστασιάζονται στην ιδέα ότι θα δοκιμάσουν έστω και μία φέτα από αυτό το οποίο θεωρείται το πιο ακριβό χοιρινό στον κόσμο, και δεν είναι άλλο από το Alba Querqus Reserve. Η τιμή του ξεκινούσε από τα 1.443 ευρώ το μπούτι. Δεδομένου ότι μόνο 200 μπούτια χοιρινού διατίθενται προς πώληση, επίδοξοι αγοραστές από τα πλέον απομακρυσμένα σημεία του κόσμου - όπως η Σανγκάη στην Κίνα - δίνουν μάχη νια να εξασφαλίσουν μία θέση στη λίστα της δημοπρασίας. Και εκείνοι βεβαίως οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτή, δεν θα φύγουν μόνο με μία φέτα χοιρινού αλλά θα πρέπει να αγοράσουν όλο το μπούτι ή τουλάχιστον μισό κιλό. Ο «εγκέφαλος» ο οποίος κρύβεται πίσω από την επιχείρηση με το συγκεκριμένο χοιρινό κρέας είναι ο Μανουέλ Μαλντονάντο, ο ένας από τους δύο παραγωγούς οι οποίοι ειδικεύονται στο «αγνό ιβηρικό χοιρινό», το οποίο προέρχεται από γνήσια ισπανικά γουρούνια, τα οποία δεν έχουν διασταυρωθεί με βρετανικά ή αμερικανικά. Οι ιβηρικοί χοίροι του κ. Μαλντονάντο ανατρέφονται στην αρχή σαν κατοικίδια ζώα, ζουν στη συνέχεια ελεύθερα επί δύο χρόνια και τρέφονται με βελανίδια για να βελτιωθεί η γεύση του κρέατος τους, ενώ συγχρόνως παρακολουθούνται στενά από πλήθος χοιροβοσκών. Μετά τη σφαγή, το κρέας τους γίνεται αντικείμενο επεξεργασιάς για δύο ολόκληρα χρόνια.

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία