ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΑ «ΣΥΝ» ΣΤΟ «ΠΛΗΝ» !

Λος Αντζελες - Οκτ/13.

Η ΜΚΟ PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, λειτουργεί δύο Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα-Πειραιά) και σύντομα και στην Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας σε καθημερινή βάση 200 συμπολίτες μας. Σε μια εποχή όπου το αυτονόητο είναι πλέον πολυτέλεια, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων παρέχουν βασικές υπηρεσίες (λουτρά, πλυντήρια, καθαρά ρούχα, καφέ,  πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική κ.α).

Επίσης  κάθε μήνα το ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ υποστηρίζει 550 Ελληνικές οικογένειες με ανήλικα παιδιά,  που βρίσκονται ένα βήμα πριν την αστεγία. Απώτερος  στόχος, είναι η στήριξη των οικογενειών αυτών με την παροχή στοχευόμενων ενεργειών ώστε να επιστρέψει στην αγορά εργασίας τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς και να διατηρήσει το νοικοκυριό την κατοικία του, αντιμετωπίζοντας έτσι τις συνέπειες της κρίσης με το πιο ανώδυνο τρόπο.

Από το 2012, με την οικονομική και ηθική υποστήριξη του Ιδρύματος Στάυρος Νιάρχος, το πρόγραμμα  ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ  που υλοποιεί η PRAKSIS,  υποστηρίζει  συμπολίτες μας οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας  αλλά και νοικοκυριά με παιδιά που βρέθηκαν υπό την απειλή της.

Επίσημοι οικοδεσπότες της βραδιάς και πρεσβευτές του προγράμματος ήταν οι Ολυμπία Δουκάκη, Μελίνα Κανακαρίδη, Μαρία Μενούνος και Cat Cora, οι οποίες και ήδη κοινοποιούν μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την υποστήριξη τους στο πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ  της PRAKSIS.                          

Παρευρέθησαν οι Nia Vardalos (My Big Fat Greek Wedding), George Kotsiopoulos (Fashion Police), Ellen Hollman (Spartacus), Antoinette Kalaj (Riddick), Anna Wilding (Buddah), Gianni Capaldi (Blood of Redemption), Ashley Palmer (Paranormal Activity), Branca Ferrazo (Petunia), Max Ryan (Sex and the City 2), Alyssandra Snows (Miss Germany 2003), Saye Yabandeh (5th & Alameda), Jus Riddick (ηθοποιός), Laura Bryna (Recording Artist), and Sofia Milos (CSI Miami), μεταξύ άλλων,  και  υποδέχτηκαν καλεσμένους και ομογενείς σε μία εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για  τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό της σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Η Jane Owen, πρόεδρος της εταιρείας Jane Owen Public Relations (JOPR),    ανέλαβε την πλήρη διοργάνωση της εκδήλωσης. Κόρη της Ελληνίδας Κατερίνας Ανδριανοπούλου, η Jane μεγάλωσε στην Ελλάδα, και δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε Έλληνα να υποστηρίξει την Ελλάδα σε αυτή τη στιγμή που υπάρχει τόση ανάγκη».  Όλη η εκδήλωση είχε ως κεντρική προβολή το έργο της PRAKSIS και ειδικότερα τις δράσεις και τα αποτελέσματα του προγράμματος ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ και όπως δήλωσε και η υπεύθυνη ανεύρεσης πόρων του προγράμματος η κρίση είχε βαριές κοινωνικές επιπτώσεις, αναγκάζοντας το 80% του πληθυσμου να κάνει περικοπές σε βασικά αγαθά, ενώ 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα μεγαλώνει σε νοικοκυριά που διαβιούν κάτω από το οριο της φτώχειας.

Ομογενείς αλλά και αμερικάνοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου MONDRIAN. Το catering ήταν δωρεά των επιχειρήσεων Petros Restaurant, Three Sisters Catering, Sage Beverages και  Mani Imports, η διακόσμηση του  MyBeverlyHillsFlorist.com και του GreekInternationalMarket.com.

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης,  έγινε σιωπηλή δημοπρασία προιόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την ενίσχυση του προγράμματος, όλα προερχόμενα από δωρεές: the Hyperion Media Group, του καλλιτέχνη Δημήτρη Αντωνίτση, Ulysses Voyage Restaurant, Hale Bob, Rossano Ferreti Hair Salon, Allison Davies Jewelry Designs, The Westin Resort Costa Navarino, Serendipity Patmos, Onor Mani, Capri Villas, Locccations.com, Aesara Villa Mykonos, MARE e VISTA Epaminondas hotel, Exofab, Mumble Jumble, Kalon Skincare, Ali Larter and Tracy Zahoryin, Variety Cruises, Love Greece Clothing και την ομάδα LA Lakers.

Αυτή η εκδήλωση είναι η πρώτη από αρκετές παρόμοιες που θα γίνουν με σκοπό να ενώσουν την Δυτική ακτή και τους «Φιλέλληνες» και Ομογενείς με κοινό σκοπό την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την κρίση. Η επιτυχία της εκδήλωσης του Λος Άντζελες και η συμμετοχή διασημοτήτων, ήδη πυροδότησε το ενδιαφέρον αρκετών χορηγών και διεθνών εταιρειών που επιθυμούν να συνδέσουν τις δράσεις τους με το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα.

Επιπλέον, στην πλατφόρμα https://www.ammado.com/nonprofit/praksis  όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει και να υποστηρίξει το πρόγραμμα συν στο πλην της PRAKSIS, με ασφάλεια και ευκολία μέσω πιστωτικής κάρτας (για ποσά 4 ευρώ και άνω), καθώς επίσης και μέσω facebook με τον ίδιο ασφαλή τρόπο: https://www.facebook.com/ngopraksis/app_11539044547

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Μ.Κ.Ο PRAKSIS

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις Κινητές Ιατρικές της μονάδες στα σύνορα, το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) προσφέρει εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανηλίκους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα (ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ) προστατεύει οικογένειες Ελλήνων οι οποίοι λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης και απειλούνται από αποκλεισμούς και αστεγία (2 άξονες προγράμματος : 1ος Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, 2ος Κοινωνική Κατοικία).

Με κινητές μονάδες εξέτασης παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης σε 24ωρη βάση τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης -800 11 11 600- για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νοσήματα και τον H.I.V .  Email : info@praksis.gr , url: www.praksis.gr

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ PRAKSIS

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (https://www.ammado.com/nonprofit/praksis) και μέσω facebook https://www.facebook.com/ngopraksis/app_11539044547  με  δυνατότητα συνεισφοράς και υποστήριξης, Μέσω Internet  με εύκολο τρόπο μπορούν να γίνουν δωρεές μέσω πιστωτικής κάρτας .

 ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ κάνοντας κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό ALPHABANK Αρ. Λογαριασμού 104-00-2002014940 Εθνική Τράπεζα Αρ. Λογαριασμού 118/ 480048 64 Πειραιώς Αρ. Λογαριασμού 5039/030/226/803

(μετά την κατάθεσή σας ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό στο τηλέφωνο: 210 520 5200 για να μπορέσουμε να σας στείλουμε την απόδειξή σας)

ΜΕΣΩ WINBANK EASYPAY www.easypay.gr ή στο τηλ. 801 802 803 804 με χρέωση πιστωτικών καρτών

ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ με απλή ταχυδρομική επιταγή στα εξής στοιχεία: Σωματείο PRAKSIS, Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα.

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία