ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου

Ένα τραγούδι για την Ελλάδα από μαθητές δέκα σχολείων του κόσμου

Κείμενο Κατερίνα Μίχου - 10/06/16.

Οι μελωδικές φωνές μαθητών Ελληνικών Σχολείων από κάθε γωνιά της γης ενώνονται για να εκφράσουν την αγάπη τους στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. Δημιουργούν το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας Γλυκιά", https://youtu.be/ekJPf_lBPh8, για να κάνουν αυτή την αγάπη γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Δέκα σχολεία του κόσμου τραγουδούν τις ομορφιές της Ελλάδας, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τα αξιοθέατα, τη γλώσσα της, τα νησιά της και τον ήλιο της. Οι μικροί μαθητές, αν και ζουν στην ξενιτιά, καλούν την πατρίδα τους να μη λυγίσει, την διαβεβαιώνουν "έστω και από μακριά σε κρατάμε εμείς ψηλά" και της εξομολογούνται τα γεμάτα ένταση συναισθήματα που τρέφουν γι αυτήν, "Σε ποθούμε με λατρεία".

 

Το μελωδικό αυτό ταξίδι ξεκίνησε από το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου ΑΘΗΝΑ και η πρωτοβουλία της σύνθεσης αυτού του τραγουδιού, ανήκει στους μαθητές και της μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' Τάξης του δημοτικού και της δασκάλας, Βασιλικής Μπασίνα. Ο σκοπός είναι η γέννηση ενός τραγουδιού, αποκλειστικά και μόνο από μαθητές Ελληνικών Σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού, "με στόχο τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μαθητών από κάθε γωνιά της γης και την κοινή μελωδική έκφραση της αγάπης τους για την Ελλάδα".

Οι μαθητές  απο το Ελληνικό Σχολείο ΑΘΗΝΑ έγραψαν την πρώτη στροφή, και συνεχίστηκε σε όλες τις ηπείρους. Σε κάθε σταθμό το ποίημα μεγάλωνε με ακόμη μία στροφή που έγραφαν οι μαθητές Ελληνικών Σχολείων από τη Νότιο Αφρική, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, το Κατάρ και την Αυστραλία. Τελευταίος σταθμός είναι το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, όπου ο καθηγητής Νίκος Ντόνας το "έντυσε" μουσικά με τον ήχο του μπουζουκιού να κυριαρχεί.

 

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή είναι: Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου ΑΘΗΝΑ, Ρουμανία, δημοτικό σχολείο Βελεβεντού Κοζάνη Ελλάδα, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Ντόχα Κατάρ, Αρχιμήδειος Ακαδημία Μαϊάμι ΗΠΑ, «Τοσιτσαίο-Πρατσίκειο» ΔΣ Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας Αίγυπτος, Σχολείο Ελληνικής Κοινότητας Βαλένσιας Βενεζουέλα , Σχολειο Oakleigh Grammar, Μελβούρνη Αυστραλία, Σχολεία «Αριστοτέλης» -Ελληνική Κοινότητα Τορόντο Καναδάς, Ελληνική Σχολή Ζήνων Μελβούρνη Αυστραλία, Νηπιαγωγείο Σχολής Σαχέτι Γιοχάνεσμπουργκ Νότια Αφρική.

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία