ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καίρου

Τα διπλώματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις ελληνομάθειας παρέδωσε το ΕΠΚ

Κάιρο - (Κείμενο Νίκος Κάτσικας) - 2 Φεβρουαρίου 2017.

  Συνεχίζεται η δυναμική παρουσία του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου στην αιγυπτιακή κοινωνία, η οποία το έχει αγκαλιάσει, και μέσω της ελληνικής γλώσσας, ενδυναμώνονται οι σχέσεις των δύο λαών.

   Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την εικόνα που θα μπορούσε να καταγράψει κανείς στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δραστήριου αυτού ελληνικού πολιτιστικού κυττάρου στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στην κοσμοπολίτικη Ηλιούπολη, εκεί όπου η ελληνική Πρεσβεία στην Αίγυπτο και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού της Ελλάδας στη φίλη και αδελφή Χώρα του Νείλου.

   Άλλο τρανό παράδειγμα της επιτυχημένης λειτουργίας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου ήταν και η συμμετοχή στις εξετάσεις ελληνομάθειας των Αιγυπτίων σπουδαστών, οι οποίοι δαπανούν χρόνο - και γιατί όχι; και χρήματα... - αλλά πάνω από όλα διακατέχονται από μεράκι για να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα.

   Δώδεκα από αυτούς παρέλαβαν  τα πτυχία τους στα διάφορα επίπεδα των εξετάσεων που συμμετείχαν, κατά την εκδήλωση για τα Γράμματα και τις Τέχνες αλλά και της κοπής της αγιοβασιλιάτικης πίτας, στο Σπετσεροπούλειο κτίριο, όπου εδρεύει το Κέντρο.

   Βεβαίως, από την εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσαν να λείπουν οι ελληνικές διπλωματικές Αρχές, τις οποίες εκπροσώπησε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο Λαμπρινή Κομίνη, που μετέφερε τις θερμές ευχές του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο, Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, για τη νέα χρονιά αλλά και την ικανοποίησή της για την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται στο χώρο αυτό, δίνοντας τα συγχαρητήριά της τόσο στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου όσο και τους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν από τον εαυτό τους για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας στους Αιγυπτίους μαθητές, μην παραλείποντας να επισημάνει την προσφορά τόσο του διευθυντή του Κέντρου, εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Χρίστου Παπαδόπουλου όσο και της διαχειριστικής διευθύντριας κ. Ντίνας Γεδεών.

   Συγκινητικός ήταν ο λόγος που απηύθυνε προς τους Αιγυπτίους σπουδαστές της ελληνικής γλώσσας στο Κάιρο, η συντονίστρια Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρ Μαριέττα Κουμαριανού η οποία τούς ευχαρίστησε «που μαθαίνουν τη γλώσσα της πατρίδας μας».

   Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, πλαισιωμένος από τη γγ της Κοινότητας Χρυσάνθη Σκουφαρίδου αλλά και τους Κοινοτικούς Επιτρόπους Πατρίκιο Δήμο, Βίλλυ Πολίτη και Λεωνίδα Φωντριέ, τόνισε ότι «αν η Πατρίδα μας έχει να προσφέρει κάτι, αυτό είναι η γλώσσα και η ομορφιά της» ευχαριστώντας όλους για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για κάθε τι το ελληνικό.

 

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία