ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Γαλλικές εκλογές

Η Oμογενής που άντεξε

Παρίσι - 21 Ιουνίου 2017.

Η Μαριέττα Καραμανλή, Ελληνίδα βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, έμεινε όρθια  στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία ,στις οποίες σάρωσαν ο πρόεδρος Μακρόν και η αποχή που άγγιξε το ιστορικό υψηλό του 58%.

Η Μαριέττα Καραμανλή έλαβε ποσοστό 61,88% και επανεξελέγη στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ,νικώντας την προεδρική υποψήφια στην περιφέρεια LeMans, την ώρα που το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει, υπέστη μεγάλη ήττα σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία οδήγησε και στην παραίτηση  του γενικού γραμματέα του.

Η Μαριέττα Καραμανλή, που με την ελληνική πολιτική οικογένεια έχει απλώς συνωνυμία, δεν μεγάλωσε στη Γαλλία, αλλά στο Βόλο. Βρέθηκε στη Γαλλία για τις σπουδές της. Σταδιακά ενεπλάκη στα κοινά της πόλης της και έγινε δημοτική σύμβουλος. Το πέρασμά της στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ήταν αποτέλεσμα αποκλειστικά της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της στην ίδια και στη δουλειά της.Το 2007 είχε εκλεγεί βουλευτής με ποσοστό 52,48%, ενώ το 2012 με ποσοστό 64,53%.Ολα τα παραπάνω συγκροτούν ένα εντυπωσιακό πολιτικό επίτευγμα.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Μαριέττα διαδραμάτισε ενεργό σημαντικό ρόλο στη γαλλική πολιτική για την Ελλάδα, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει δάφνες δημοσιότητας.

Οι συμπολίτες της την έστειλαν εκ νέου στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ως μία εκ των 46μόνον πλέον βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος,ανταμοίβοντάς την προσωπικά την ώρα που το κόμμα της κατέρρευσε περίπου ολοκληρωτικά.

Αναμφίβολα, με αυτά τα δεδομένα, από εδώ και πέρα, η Μαριέττα Καραμανλή θα έχει σημαντικό ρόλο όχι μόνον στα της περιφέρειάς της και στην ίδια τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, της οποίας, έπειτα από τέτοια εκτεταμένη ανανέωση , αποτελεί ήδη παλαιό μέλος, αλλά και στην επόμενη ημέρα για το κόμμα της το οποίο  θα προσπαθήσει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του…

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία