ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
   

Ειδήσεις για όλους

 

Οι Ομογενείς αποθεώνουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Μας ταξιδεύει στην ελληνική κληρονομιά μας!»

(16 Φεβρουαρίου 2018).

Οι αγώνες τού Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτελούν πόλο έλξης της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες Έλληνες συγκεντρώνονται στα γήπεδα που αγωνίζεται ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και ο Nick Friedell του ESPN παρουσίασε μια σειρά από μαρτυρίες συμπατριωτών μας, εξηγώντας πως η μεγάλη διαφορά του Γιάννη με τον ΛεΜπρόν ή τον Κάρι είναι ότι ο Greek Freak κουβαλάει μια χώρα σε κάθε του βήμα.

«Ο Μάικ Σερεμέτις και ο γιος του, Τέο περιμένουν την κατάλληλη στιγμή ώστε να βγάλουν μια φωτογραφία... Στα 10' πριν από τον απογευματινό αγώνα των Μπακς με τους Νετς, πατέρας και γιος φορούν τα μπλε t-shirts με τη φιγούρα του Greek Freak και στέκονται λίγες σειρές μακριά από το παρκέ του Barclays Center προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή του παίκτη για τον οποίο συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι ώστε να θαυμάσουν από κοντά! Ο Μάικ βρίσκει την ευκαιρία και απαθανατίζει τον Τέο ο οποίος στέκεται υπερήφανα δίπλα στον μπασκετικό του ήρωα και τον αγκαλιάζει! 

Τα μέλη της οικογένειας Σερεμέτις είναι ορισμένοι μόνο από τους εκατοντάδες Έλληνες που έκαναν... απόβαση στην έδρα των Νετς ώστε να  να φωνάξουν για τον παίκτη που έχει εξυψώσει το παιχνίδι εντός κι εκτός γηπέδων. Η επίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι τεράστια, το ίδιο και η ικανότητά του να ενώνει τόσους ανθρώπους γύρω του. "Ο Γιάννης μας ταξιδεύει πίσω στην κληρονομιά μας!" εξηγεί ο Μάικ βλέποντας τον Αντετοκούνμπο να ανεβαίνει επίπεδο στο ΝΒΑ. "Τον έχουμε αγκαλιάσει σαν έναν δικό μας άνθρωπο". 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τη διαδρομή του προς το σταρ σίστεμ του ΝΒΑ. Πρόσφατα συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των παικτών για το All Star Game (226). Αν δεν ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, θα ήταν πρώτος στη ψηφοφορία των φιλάθλων. Η φανέλα του είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής στη λίγκα ενώ η μεγάλη διαφορά σε ό,τι έχει να κάνει με παίκτες όπως ο King και το δίδυμο των Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ είναι ακριβώς ότι ο Γιάννης εκπροσωπεί μια χώρα σε κάθε του βήμα! H υπερηφάνια που νιώθουν οι Έλληνες για αυτόν τον χαμογελαστό τύπο είναι κάτι που δεν έχει συμβεί με άλλον NBAer. 

Σε κάθε έδρα της λίγκας, ομάδες εκατοντάδων Ελλήνων έρχονται στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τον Αντετοκούνμπο. "Η ελληνική κοινότητα, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο τον αποθεώνει σαν να παίζει στη γηπεδούχο ομάδα. Μπορώ, λοιπόν, να πω ότι η αγάπη των Ελλήνων προς τον Γιάννη μας βοηθάει πολύ" παραδέχεται ο ψηλός των Μπακς, Τζον Χένσον. "Το βλέπεις σε κάθε του αγώνα. Οι Έλληνες έρχονται από τη δουλειά τους για να τον στηρίξουν. Εκείνος μας βλέπει όμως παραμένει ταπεινός. Είναι ένα παιδί που έχει δουλέψει σκληρά, ήλθε από το πουθενά και πλέον είναι σούπερ σταρ" τονίζει ο Μάικ Σερεμέτις. 

Ο Τζέιμς Πριστούρις φέρνει γκρουπ Ελλήνων στα γήπεδα του ΝΒΑ τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι εκείνος που οργάνωσε την ελληνική... εκστρατεία στο Μπρούκλιν και βλέπει το πάθος των συμπατριωτών του να μεγαλώνει για τον Γιάννη. "Αρχίσαμε από το Νιου Τζέρσι. Η απήχησή του μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο. Ποτέ δεν είδαμε κάτι τέτοιο με τον Κώστα Κουφό ή τον Γιώργο Παπαγιάννη όταν ήλθαν στην πόλη οι Κινγκς. Η κοινότητά μας αγκάλιασε τον Γιάννη στο Μπρούκλιν και τη Νέα Υόρκη από τα πρώτα του βήματα στη λίγκα. Εκείνος και ο αδελφός του, Θανάσης βρέθηκαν σε ένα καμπ των παιδιών μας και καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή ότι παραμένουν πολύ-πολύ προσγειωμένοι". 


Ο Κώστας Μπέσκος δεν μπορούσε να κρύψει την υπερηφάνεια του το βράδυ μιάς  Κυριακής. Στο ημίχρονο του αγώνα, ο μεσήλικας φίλαθλος στάθηκε δίπλα του και ζήτησε από έναν άγνωστο να τους βγάλει φωτογραφία. Ο Μπέσκος φορούσε μια πράσινη φανέλα του Αντετοκούνμπο και κρατούσε μια ελληνική σημαία και βρέθηκε στους δυο αγώνες του Γιάννη κόντρα στους Νετς και τους Νικς για να τον υποστηρίξει, αισιοδοξώντας ότι ο 23άχρονος θα αποφασίσει να παίξει για την ελληνική Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020! 

Ο τραυματισμός του Γιάννη προκάλεσε διάφορες αντιπαραθέσεις στην Ελλάδα καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία κατηγόρησε τους Μπακς και το ΝΒΑ για οργανωμένο σχέδιο. Το ΝΒΑ αρνήθηκε την κατηγορία όμως τα συναισθήματα παραμένουν. Ο Μπέσκος είναι πεπεισμένος πως αν αγωνιζόταν ο Αντετοκούνμπο, η αγαπημένη του Εθνική θα είχε κερδίσει μετάλλιο. "Είναι πολύ σημαντικό για τους Έλληνες φιλάθλους. Θέλουμε τον Γιάννη να παίξει με την Εθνική στο Eurobasket και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι το μπασκετικό μέλλον της Εθνικής θα είναι πολύ καλό με τον Αντετοκούνμπο". Τι είχε να πει επί του θέματος ο Γιάννης; "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μακριά. Όταν έλθει η ώρα θα έχω την ευκαιρία να το σκεφτώ. Προς το παρόν, παραμένω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με τους Μπακς".

Πηγή:www.gazzetta.gr

<< Πίσω


 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία