Νησιά γάμων οι Βόρειες Σποράδες για Ομογενείς και ξένους τουρίστες

 

 


Bόλος - (Ανταπόκριση)  

Περισσότερα από 150 μελλόνυμφα ζευγάρια από διάφορες χώρες του κόσμου όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Βρετανία, Σκανδιναβία, Ιταλία και Γαλλία, εχουν προγραμματίσει να τελέσουν τους γάμους τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων , αφού οι τελετές έχουν "κλειστεί" έναν τουλάχιστον χρόνο πριν,ενω αντίστοιχο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και απο Ομογενείς,στα πλαίσια καμπάνιας για την οικονομική στήριξη τής χώρας μας.

Ο κύκλος των εθνικοτήτων διευρύνεται διαρκώς, με τους Ρώσους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους κυρίως στη Σκιάθο και τη Σκόπελο. Ζευγάρι Ρώσων, ειδικότερα, τέλεσε θρησκευτικό γάμο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή Κοτρώνη της Σκιάθου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο το θαυμασμό τους για το νησί, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη διάρκεια των διακοπών τους.

Oi μελλόνυμφοι που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, τηρούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία το πρόγραμμα, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους, με τις ειδυλλιακές διακοπές στις Βόρειες Σποράδες.

Επίσης,σύμφωνα με πληροφορίες απο Ομογενειακές Οργανώσεις απ όλη τη υφήλιο,Ομογενείς εχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν γάμους ή και βαπτίσεις στον τόπο τών γονιών τους,και ήδη εχουν θέσει σε εφαρμογή τις σχετικές διαδικασίες,ενω προσπαθούν να έρθουν και σε επαφή με φορείς στην Ελλάδα που αναλαμβάνουν την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου Απόστολος Πασχάλης, επίσημος τελετάρχης πολιτικών γάμων στο νησί του Παπαδιαμάντη, είπε ότι "όσοι γάμοι έχουν προγραμματιστεί για φέτος τελούνται κανονικά, καθώς  οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε όλα τα επίπεδα για τους ξένους τουρίστες. Οι γάμοι που τελούνται φέτος είχαν κλειστεί ένα τουλάχιστον χρόνο πριν"

Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 40 περίπου γάμοι, ενώ στο πρόγραμμα καταγράφονται δεκάδες ακόμη.

Εντύπωση προκαλεί, επιπλέον και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων, αφού βοηθά η αεροπορική σύνδεση απευθείας από την Μόσχα, είτε μέσω της Αθήνας.

Οι βρεταννοί και οι σκανδιναβοί διατηρούν τα πρωτεία, ενώ εξίσου έντονο είναι το ενδιαφέρον από την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Γαλλία.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και για τη γειτονική Σκόπελο, αφού η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, έχει τελέσει αρκετούς γάμους αλλοδαπών ζευγαριών από την Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και άλλες χώρες. «Στους ξένους αρέσει πάρα πολύ η παραλία Αμάραντος όπου γυρίστηκε η ταινία «Μama mia», αλλά και άλλες παραλίες της Σκοπέλου, στις οποίες τελούμε το μυστήριο» επισημαίνει η ίδια.

Μέχρι στιγμής για φέτος έχουν τελεσθεί περισσότεροι από 35 γάμοι στη Σκόπελο, και οι τελεσθέντες γάμοι ήταν κυρίως Αμερικανών, Βούλγαρων, Ρουμάνων, Βρετανών, Ρώσων και Ιταλών, με αποτέλεσμα να σημειώνεται κίνηση στα γραφεία που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων στο νησί.