ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα και διαγραφή των μετοχών της εταιρίας Vivartia

Αθήνα

Πρόστιμα ύψους 787.000 ευρώ επέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε φυσικά πρόσωπα και στις εισηγμένες εταιρείες Μυτιληναίος, Τ.Τ. , ΕΥΑΘ, Ιnfoquest, Μπενρουμπή και Μαθιός Πυρίμαχα, για παραβίαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα:

-Επέβαλε πρόστιμο ύψους ? 200.000 στην εταιρία "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ" διότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις προνομιακές πληροφορίες σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη συνεργασία με την εταιρία "ENDESA" και τη συνακόλουθη τροποποίηση των επιχειρηματικών της σχεδίων σχετικά με τη ΔΕΛΤΑ PROJECT AE, παρόλο που οι πληροφορίες αυτές διέρρευσαν στον τύπο.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο ? 200.000 στον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίo, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας και από ? 20.000 στα λοιπά μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου επειδή μέσω των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2006 και της έκθεσης διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου διέδωσαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω.

Τέλος επέβαλε πρόστιμο ? 250.000 στην εταιρία διότι δεν προέβη σε άμεση επιβεβαίωση των πληροφοριών που περιλαμβάνονταν σε δημοσιεύματα εφημερίδων τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2007, αναφορικά με τη σκοπούμενη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" κατά παράβαση της απόφασης 5/204/2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

-Επέβαλε πρόστιμο από ? 50.000 στις εταιρίες "ΙNFO-QUEST Α.Ε.Β.Ε" και "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ" και ? 25.000 στην εταιρία "Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε" διότι δεν προέβησαν έγκαιρα σε δημοσιοποίηση της προνομιακής πληροφορίας σχετικά με σημαντικές μεταβολές των ήδη δημοσιοποιημένων προβλέψεών τους για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2007, κατά παράβαση του ν. 3340/2005.

- Επέβαλε πρόστιμο 15.000 ? στην εταιρία "GRIMALDI COMPAGNIA DI NAVIGAZIONE SPA" διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχής της επί των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας "ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ" κατά παράβαση του ν.3556/2007.

- Επέβαλε πρόστιμο 15.000 ? στην κα Αλεξάνδρα Παπαναστασίου διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχής της επί των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας "INFORMER A.E" κατά παράβαση του ν.3556/2007.

-Επέβαλε πρόστιμο 7.500 ? στην κα Αλίκη Mπενρουμπή διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχής της επί των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας "Χ. Μπενρουμπή και ΥΙΟΣ A.E" κατά παράβαση του ν.3556/2007.

- Επέβαλε πρόστιμο 4.500 ? στον κ. Ιωάννη Μαθιό διότι ανήγγειλε εκπρόθεσμα σημαντική μεταβολή συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου, της εταιρίας "ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ A.E" κατά παράβαση του π.δ.51/92.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

- Ανέστειλε την εξαγορά μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων κατά την 24η Δεκεμβρίου 2010, δεδομένου ότι δεν θα λειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών και ορισμένα από τα βασικά αλλοδαπά χρηματιστήρια.

-Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας "ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ" για τη δημόσια προσφορά μετοχών της με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών στo Χρηματιστήριο Αθηνών.

- Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας "CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε." για την εισαγωγή στo Χρηματιστήριο Αθηνών των νέων μετοχών της που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με εισφορά σε είδος.

-Ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της εταιρίας "Θ.Β. FASHION Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ" προς τους μετόχους της εταιρίας "ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε. ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ".

-Ενέκρινε τη διαγραφή από το Χ.Α. των μετοχών της εταιρίας "VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε." σε συνέχεια σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

-Ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας των AEEΔ "ΕΤΑΛ ΦΡΟΝΤΙΔΑ EURASCO" με έδρα την Αθήνα και της "ΝΟΥΣ" με έδρα την Τρίπολη μετά από αίτημα των γενικών συνελεύσεων των μετόχων τους .

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία