Ονομάζομαι Κοκκινέλης Μάνος, είμαι παραγωγός του ελαιολάδου Seven Olea και είμαι κάτοικος του Αρκαλοχωρίου, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, το οποίο βρίσκεται στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης. Στο Αρκαλοχώρι βρίσκονται και οι ελαιώνες πετυχαίνοντας την καθημερινή επίβλεψη και πρόοδο της παραγωγής.

Από το 2013 ασχολούμαι επαγγελματικά με την παραγωγή ελαιολάδου, στοχεύοντας κάθε χρόνο στη βελτίωση του τελικού προϊόντος με απώτερο σκοπό τη διάθεσή του στο εξωτερικό, δίχως όμως να παραμερίζονται οι νησίδες της ελληνικής αγοράς που αναζητούν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για την παραγωγή του ακολουθούνται 5 βασικές αρχές ποιότητας:

-Απαγορεύεται η χρήση εντομοκτόνων, ακόμη και βιολογικών.
-Άμεση επεξεργασία του καρπού στο ελαιοτριβείο. -Θερμοκρασία μάλαξης στους 28 - 30 βαθμούς κελσίου. -Χρονική διάρκεια επεξεργασίας ζύμης τα 30 - 40 min. -Μεταφορά και αποθήκευση ελαιολάδου σε ανοξείδωτα δοχεία.

Ακόμη, για την αντιμετώπιση των ζωϊκών εχθρών της ελιάς παρασκευάζουμε ενεργούς μικροογρανισμούς που προστατεύουν το δέντρο και είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.
Επίσης, τα κλαδιά από το κλάδεμα θρυμματίζονται και κατόπιν τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους παράγοντας κομπόστ το οποίο επιστρέφει στους ελαιώνες μας.
Τέλος, για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου Seven Olea, έχει πραγματοποιηθεί ενσωμάτωση ζεόλιθου στο έδαφος. Έτσι, επιτυγχάνεται δέσμευση των θρεπτικών ουσιών, του νερού και των ωφέλιμων μικροοργανισμών.
Είναι σημαντικό να σας αναφέρω ότι στις 20/12/18 πραγματοποιήθηκε ανάλυση των 5 βασικών στοιχείων (οξύτητα, υπεροξείδια, Κ270, Κ232, ΔΚ) διαπιστώνοντας ότι το προϊον που παράγεται ανήκει στην κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Επιπροσθέτως, το ελαιόλαδο Seven Olea πιστοποιήθηκε στις 8/2/19 με αριθμό 1819-C00612 ως προϊόν με ισχυρισμό υγείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Seven Olea λειτουργεί ευεγερτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Στις 18/2/19 προχωρήσαμε σε μία ακόμη ανάλυση επιλέγοντας διαφορετικό εργαστήριο. Η ανάλυση αφορούσε στη διευρέυνηση υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων. Αναλύθηκαν 170 ενώσεις και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Μόνον μία ένωση ευρέθει και αυτή σε αμελητέα ποσότητα. Αυτό το εύρημα οφείλεται στον ψεκασμό που πραγματοποιήθηκε από το συνεργείο δακοκτονίας. Είναι κάτι το οποίο παρακολουθείται και την επόμενη καλλιεργητική χρονιά οι ελαιώνες θα σημανθούν ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι απαγορεύεται ο ψεκασμός!

Σε ότι αφορά στην επωνυμία του προϊόντος "Seven Olea", προήλθε από τη μελέτη 7 πληθυσμιακών ομάδων από διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιταλία, Σερβία, Ιαπωνία, Ολλανδία και Φιλανδία) με στόχο τον προσδιορισμό της σχέσης ανάμεσα στη διατροφή και την επίδραση αυτής στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η εν λόγω έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανό καρδιολόγο Ancel Keys, ανέδειξε ότι η ομάδα από τον Δήμο Μίνωα Πεδιάδας παρουσίασε το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τις υπόλοιπες, διότι ακολούθησαν την Κρητική Διατροφή με βάση το ελαιόλαδο.

Το όραμά μας
Η παραγωγή ελαιολάδου με ιατρικά χαρακτηριστικά είναι το βασικό κριτήριο ώστε το Seven Olea να αποτελέσει απαραίτητο συστατικό διατροφής σε κάθε οικογένεια, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και την ευρωπαϊκή.

Η αποστολή μας
Παράγουμε έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας. Το προϊόν μας διατίθεται όχι μόνο εντός Ελλάδος, αλλά και εκτός. Η διαρκής βελτίωση του προϊόντος ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών ενισχύοντας σημαντικά τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού το Seven Olea παράγεται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας και με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Επόμενος στόχος της επιχείρησής μας είναι η τυποποίηση του προϊόντος ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς και εκθέσεις. Αναζητούμε τη διάκριση και γι' αυτό επιλέγουμε τη σύγκριση με άλλα προϊόντα. Θεωρούμε ότι θα μας κάνει καλύτερους βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ελαιόλαδο Seven Olea.





Manos Kokkinelis
Seven Olea

Arkalochori, Heraklion of Crete

T: 0030 698 135 8800

E: info@sevenolea.com

W: www.sevenolea.com

F: Seven Olea