ΔΡ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ-ΧΑΙΡΕΤΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΥ EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Τ. Επιμελήτρια Προπαιδευτικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Δρέσδης Γερμανίας και υπεύθυνη του Κέντρου Μαστού

Η Δρ. Ειρήνη Αγγελίδου, γεννήθηκε στη Ρόδο και εισήχθηκε το 1992 με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tον Ιούλιο του 1998 απέκτησε το πτυχίο της ιατρικής με βαθμό άριστα 9,4 και έτυχε πολλών βραβεύσεων και τιμητικών διακρίσεων.

Εστάλη από το Παν. Αθηνών στις Η.Π.Α. για μεταπτυχιακές σπουδές στη χειρουργική στο Παν. της Μinnesota και στο Νοσοκομείο Johns Hopkins της Baltimore στο Maryland των Η.Π.Α., καθώς επίσης στην ογκολογία στη Mayo Clinic του Rochester της Minnesota των Η.Π.Α.

Ξεκίνησε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά ολοκληρώνοντας το χρόνο της γενικής χειρουργικής.

Στη Δρέσδη, πρωτεύουσα της Σαξωνίας, στη Γερμανία ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην προπαιδευτική πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής και γυναικολογίας Δρέσδης από όπου έλαβε κατόπιν επιτυχών εξετάσεων τοντίτλο ειδικότητας μαιευτικής και γυναικολογίας.

Eκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Παν. Αθηνών και συνέγραψε ειδικό βιβλίο για τον καρκίνο του μαστού με θέμα «Προγνωστική σημασία της μοριακής και μορφολογικής προσέγγισης κακοήθων όγκων του μαστού» και ανακηρύχτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνώνμε βαθμό «άριστα» παμψηφεί.

Yποειδικεύθηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική, γυναικολογική ογκολογία και στην ογκοπλαστική και πλαστική χειρουργική του μαστού στην πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής και γυναικολογίας του Παν. Δρέσδης, στην πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής-γυναικολογίας του Νοσοκομείου Virchow του Παν. Charite του Βερολίνου, στην προπαιδευτική παν. κλινική μαιευτικής-γυναικολογίας του Νοσοκομείου Bayreuth του Παν. Erlangen , στην πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής-γυναικολογίας του Νοσοκομείου Rechts der Isar στο Μόναχο.

Παράλληλα εξειδικεύθηκε στην γυναικολογική και μαιευτική υπερηχογραφία (προγεννητικός έλεγχος,screening 1oυ τριμήνου, υπέρηχος Β επιπέδου),στη γυναικολογική και μαιευτική Doppler-υπερηχογραφία, καθώς επίσης στην υπερηχογραφία και διαγνωστική παθήσεων του μαστού (καθοδηγούμενες βιοψίες με κόπτουσα βελόνα core biopsy, mammotome) και απέκτησε τα αντίστοιχα διπλώματα από το Παν. Charite του Βερολίνου κατόπιν θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων και παράλληλα έγινε επίσημο μέλος της γερμανικής εταιρείας υπερηχογραφίας DEGUM. Επίσης εξειδικεύθηκε στην κολποσκόπηση και στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τραχήλου της μήτρας στο Παν. της Λειψίαςκαι απέκτησε το αντίστοιχο δίπλωμα κατόπιν εξετάσεων, όπως επίσης και το δίπλωμα εφαρμογών laserστη γυναικολογία.

Πραγματοποίησε αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και παρουσίασε επιστημονικές ιατρικές μελέτες σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια.

Από το 2007 διορίστηκε μόνιμα με τον τίτλο της επιμελήτριας Α (Oberarztin) στην προπαιδευτική πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής και γυναικολογίας του Παν. Δρέσδης Γερμανίας με ιδιαίτερο τομέα υπευθυνότητας: γυναικολογική ογκολογία και πλαστική ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού και ήταν επικεφαλής των αντίστοιχων κλινικών, ενώ τελούσε ειδικό, προσωποπαγές ιατρείο μαστού στο νοσοκομείο.

Έγινε μέλος της ελληνικής χειρουργικής εταιρείας, τηςελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας, της γερμανικής εταιρείας μαιευτικής και γυναικολογίας DGGG, της γερμανικής εταιρείας γυναικολογικής ογκολογίας NOGGO και AGO, της γερμανικής εταιρείας υπερηχογραφίας DEGUM, του German Breast Group, της ευρωπαϊκής γυναικολογικής εταιρείας λαπαροσκόπησης-ενδοσκόπησης ESGE και της αμερικανικής εταιρείας ογκολογίας ASCO, της γερμανικής εταιρείας μαστολογίας DGS.

Αργότερα επέστρεψε στη γενέτειρά της Ρόδο και λειτουργεί ιατρείο στην οδό Στοκχόλμης 36 στο Ροδίνι Ρόδου και είναι επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής EUROMEDICA Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου και ΙΑΣΩ ΑΘΗΝΩΝ, όπου πραγματοποιεί μεγάλο αριθμό τοκετών (στηρίζοντας ιδιαίτερα το φυσιολ. τοκετό) και χειρουργικών επεμβάσεων.

Από τον 7ο-2017 της ανατέθηκε η διεύθυνση της Μονάδας Μαστού της EUROMEDICA Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου από τη διοίκηση της κλινικής.


Στοιχεία επικοινωνίας: τηλ. Ιατρείου 22410-03080 κινητό 6932470700https://www.facebook.com/dr.EirinhAngelidou

https://www.euromedica-rhodes.gr/obstetrics-gynecology/breast-center/