|
Εταιρικό προφίλ
Το οινοποιείο Αλεξάκη είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα στελέχη της εταιρείας είναι ο Στέλιος Αλεξάκης, ιδρυτής της επιχείρησης κατά τη δεκαετία του 1970, οινολόγος-χημικός μηχανικός, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά τους, Λάζαρος και Απόστολος, πτυχιούχοι οινολόγοι, με σπουδές στο εξωτερικό. Τα παιδιά πλέον ελέγχουν την παραγωγή, σχεδιάζουν και υλοποιούν τη μελλοντική εξέλιξη του οινοποιείου, χωρίς όμως να χαθεί ούτε μια σταγόνα από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.
Το οινοποιείο μας είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης (με αποθηκευτική δυνατότητα 16 εκ. Λίτρα) με πελάτες μας τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας, ενώ απο το 2008 εξάγουμε στην Αμερική με το brand Alexakis και σε Ρωσία και Κίνα με private labels. Eδώ και πέντε χρόνια εφαρμόζουμε τα συστήματα ISO 9001:2008 και ISO 2200:2001 και παράλληλα το ISO 22000
Σήμερα, έχοντας επί δεκαετίες συνεργαστεί με το σύνολο σχεδόν των αμπελουργών του νησιού και γνωρίζοντας πλήρως τον κρητικό αμπελώνα (ποικιλίες, έδαφος, μικροκλίμα), επιλέγουμε τα καταλληλότερα αμπελοτόπια για την εξασφάλιση εξαιρετικής πρώτης ύλης. Αποτέλεσμα αυτής της στενής συνεργασίας είναι η δημιουργία πολυβραβευμένων κρασιών με αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, προϊόντων κρητικών και ελληνικών για τα οποία είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι.
Alexakis -a family-owned-and-run winery- is the largest winery on Crete.
The company is managed by oenologist-chemical engineer Stelios Alexakis (founder of the business in the 1970s), Sofia, his wife, and their two sons, Lazaros and Apostolos, both oenologists and responsible for production, marketing and the winery's current evolution.
Alexakis services leading Greek wine producers and has a storage capacity of 16 million liters. It currently exports wines to the U.S.A. with the Alexakis brand, and to Russia and China with "private labels".
Working very closely on a contract-farming basis with grape growers all around the island, and especially with those in the Heraklion region, we produce lovingly crafted and award-winning bottles, acknowledged in Greece and around the world.
Our simple philosophy in selecting grapes every year is to group vineyards according to terroir (variety, weather conditions, altitude and orientation). It is very hard work, in Crete vineyards are small, in remote and hard to get areas.But it is all worth it when our hard work goes in to the bottle, for you to enjoy and appreciate!
|