Μήνυμα του Προέδρου κου Παύλου Ραβάνη

Το ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ξεκίνησε ως θεσμός το 1925 με Προεδρικό Διάταγμα, αρχικά ως μικτό Επαγγελματικό- Βιοτεχνικό,  και από το 1940 ως τις μέρες μας, ως αμιγές Βιοτεχνικό.

Σκοπός του είναι η προστασία και ανάπτυξη βιοτεχνίας και η παροχή προς την Πολιτεία γνωμοδοτικών εισηγήσεων, με γνώμονα πάντα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο ρόλος του ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντικός, αφού ήδη στην πρώτη του συνεδρίαση 6/11/44, θέτει προς την πολιτεία θέμα χρηματοδότησης των βιοτεχνών βασιζόμενο στο γεγονός ότι η παραγωγή τους αποτελούσε το 70% !!! έναντι του 30% της βιομηχανικής παραγωγής.

Οι δεκαετίες που ακολουθούν, βρίσκουν πάντα το ΒΕΑ αρωγό στην προσπάθεια των βιοτεχνών για ανάπτυξη, διοργανώνοντας Συνέδρια, συμμετέχοντας σε εκθέσεις, αναλαμβάνοντας έργα μέσω Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων , στηρίζοντας τα Ελληνικά προϊόντα και πάντα συνεργαζόμενο με τα αρμόδια κρατικά όργανα για την επίλυση των προβλημάτων των μελών του.

Ταυτόχρονα, εντάσσει τη νέα τεχνολογία στην υπηρεσία των μελών του, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ιστοσελίδα του, τον κόμβο προβολής εξαγωγικών επιχειρήσεων, την ηλεκτρονική καταχώριση αγοροπωλησιών επιχειρήσεων, το  ηλεκτρονικό έντυπο για διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες κ.α.

          Επίσης, παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, επί νομικών, ασφαλιστικών θεμάτων και θεμάτων αδειοδότησης από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο της στήριξης που παρέχει στον νεοεφαρμοζόμενο θεσμό της Διαμεσολάβησης για την επίλυση αστικών και εμπορικών διαφορών, συνέστησε με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Κέντρο Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών. Επίσης προετοίμασε ειδικούς χώρους του ΒΕΑ ώστε να διενεργούνται διαμεσολαβήσεις και να διευκολύνονται κυρίως τα μέλη του.   

          Το ΒΕΑ τιμώντας τον θεσμικό ρόλο που είχε όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσει την στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  ραχοκοκαλιά  της Ελληνικής Οικονομίας.

 

                                    Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

                                       Παύλος Ραβάνης   

 
 
 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ..