ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ - ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ - ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Επίσημα ως Βιοκαλλιεργητές ξεκινήσαμε το 2000.

Στην μικρή αλλά πανέμορφη πόλη της Ιεράπετρας, στο νομό Λασιθίου και στο όμορφο νησί της Κρήτης!!!

Ο Χαλέπης Εμμανουήλ και πατέρας μας, με ευαισθησία στα προϊόντα που καλλιεργούσε  τα πρόσφερε προς τον συνάνθρωπό του, τον γείτονα του, τον πελάτη του, τον γονέα προς το νεογέννητο του , την έγκυο, των ηλικιωμένο και γενικά σε οποιονδήποτε άνθρωπο, πάντα αγνά και καθαρά!

Εντούτοις πριν αρχίσει να καλλιεργεί με Βιολογικό τρόπο, πήρε αυτή την δύσκολη απόφαση σε  μια περίοδο όπου οι γνώσεις ήταν μηδαμινές στην Βιολογική Γεωργία, τόσο από γεωπόνους όσο και από άλλους αγρότες της περιοχής.

Πολλοί είτε καλοπροαίρετα είτε όχι του είπαν να μην το επιχειρήσει, γιατί θα πεινούσε η ίδια η οικογένεια του.. Μάλλον θα πεινούσαν άλλοι που δεν θα καλλιεργούσε  πλέον με φυτοφάρμακα!

Ο ίδιος πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια στην υγεία του, επηρεαζόμενος με ένα φυτοφάρμακο της εποχής αυτής, πριν πάρει την απόφαση του να στραφεί στην Βιολογική Καλλιέργεια. Στο παρά πέντε στην κυριολεξία γλίτωσε από δηλητηρίαση την οποία είχε εισχωρήσει από τους πόρους απλά και μόνο του σώματος του, φανταστείτε πόσο επικίνδυνο θα ήταν για αυτούς που θα κατανάλωναν αυτά τα προϊόντα έπειτα!

Και πάντα τότε με την διαβεβαίωση των Βιομηχανίων Φυτοφαρμάκων ότι αν  έχει περάσει η διορία, είναι ασφαλής. Όπως ακριβώς συμβούλευαν και οι γεωπόνοι της περιοχής όλους τους αγρότες! Μάλλον εκτελούσαν της απλές κερδοσκοπικές εισηγήσεις των εταιριών κολοσσών χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων! 
Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει επίσημα την Βιολογική Καλλιέργεια το 2000. Όντως τα πρώτα 3 χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα οικονομικά για την οικογένεια μας! Επειδή χωρίς γνώσεις η καλλιέργεια ήταν πάρα πολύ δύσκολη!

Εντούτοις ως πολύ κοινωνικός και αγαπητός άνθρωπος ο πατέρας μας, δεν το άφησε εκεί.

Αγόρασε ολόκληρες βιβλιογραφίες άλλων Βιοκαλλιεργητών από άλλα μέρη της Ελλάδας. Και προς καλή του τύχη γνώρισε ένα Βιοκαλλιεργητή από το τα μέρη της συζύγου του Χαλέπη - Ποθουλάκη Αγγελικής, στο Ρέθυμνο. Τον κ. Σπαντιδάκη. Με χαρά πήρε πολλές συμβουλές για την καλλιέργεια.
Έτσι πλέον έχοντας και ο ίδιος πολλές γνώσεις ως αγρότης, με συμβουλές έμπειρων Βιοκαλλιεργητών που έψαξε και γνώρισε, άλλα και με μια Βιβλιοθήκη βιβλία, άρχισε πλέον ο κόπος του να μην είναι μάταιος και ασύμφορος.

Ξεκίνησε να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στης Λαϊκές. Ήταν αυτός που βοήθησε να ιδρυθεί η Βιολογική Αγορά στο Πάρκο του Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Συμμετείχε σε εκθέσεις Βιολογικών, όπως στην Θήβα, στης Γούρνες και άλλου.

Σκοπός του
ήταν να παράγει αγνά προϊόντα, καθαρά, χωρίς να έχει την παραμικρή τύψη προς τον συνάνθρωπό του.  Τα ίδια προϊόντα που θα έτρωγε αυτός και εμείς τα παιδιά του, θα έτρωγαν άφοβα και ο γείτονας, η έγκυος,  τα παιδάκια και οποιοσδήποτε.

Δυστυχώς το 2009 μάθαμε ότι έχει καρκίνο. (no hodgkins  ) .
Όπως διαπιστώθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και από τον καθηγητή ογκολογίας κ. Γεωργούλια, ευθύνη είχε κάποια χρήση φυτοφάρμακου στο παρελθόν.

Τότε θυμηθήκαμε το παλιό φυτοφάρμακο, 12 χρόνια πίσω, το οποίο από ότι φαίνεται δούλευε, και μάλιστα σε ένα υγιή οργανισμό χωρίς καταχρήσεις και κάπνισμα!

Ένα δίδαγμα ότι δεν παθαίνουμε άμεσα από τα φυτοφάρμακα και τα χημικά λιπάσματα άλλα έχουν όλα αυτά μακροχρόνιες συνέπειες για την υγεία.

Δυστυχώς το 2010 και από ιατρικά λάθη μιας ΜΕΘ της περιοχής μας υπέκυψε ο αγαπημένος μας πατέρας!

Από τότε και εδώ 7 χρόνια συνεχίζουμε, εμείς τα παιδιά του, μαζί με την μητέρα μας, αυτό που αγωνίστηκε, αγάπησε και μιλούσε παντού ο πατέρας μας!!! Τα καθαρά ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ τόσο για εμάς όσο και των συνάνθρωπο μας!

Στόχος μας
, να συνεχίσουμε να βλέπουμε με καθαρή συνείδηση όλους εσάς που μας προτιμάτε και μας εμπιστεύεστε τόσα χρόνια.

Που αγοράζετε τα προϊόντα μας για τα μωράκια σας, για τα παιδάκια σας, για της έγκυούς συζύγους σας, για τους ηλικιωμένους σας γονείς, για τα καρκινοπαθή συγγενικά σας αγαπημένα πρόσωπα, για εσάς τος ίδιους!!!

Στόχος μας
είναι να συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε την αγάπη σας, το ευχαριστώ της προτίμησης σας, με το παράγουμε τα καθαρότερα προϊόντα για το τραπέζι σας!!!

Πέρα από της λαϊκές αγορές λοιπόν, πλέον είμαστε κοντά σας με το νέο μας e-shop.

Έχετε όποια στιγμή θέλετε τα φρέσκα αγνά μας προϊόντα σπίτι σας, απλά με ένα κλικ. Μπείτε στην ιστοσελίδα μας για να μας γνωρίσετε ακόμα καλύτερα και δείτε τα χωράφια μας, την καλλιέργεια μας και εμάς τους ίδιους!!!

Με εκτίμηση

Bio-Life
Οικογένεια Χαλέπη

 

Bio-life   Οικογένεια Χαλέπη

Family Chalepis

Πιστοποιημένα προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας σε πλήρη στάδιο.

Ιεράπετρα Κρήτης

Τηλ επικοινωνίας : 2842110745

Κινητά : 6984215904/6978797641


www.bio-life.grΕίδη: Κηπευτικά, Λαχανικά, Φρουτα, Μυρωδικά, Gourmet κ.α