ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης που παράγεται στα πλούσια εδάφη της Ζακύνθου. Η Φροντίδα στο ελαιόδεντρο, η πιστή εφαρμογή των πλαισίων που έχει θέσει η Ε.Ε στη σωστή διαχείριση της καλλιεργείας ,η συλλογή του ελαιόκαρπου τη σωστή στιγμή ωρίμανσης , η μεταφορά του αυθημερόν στο ελαιοτριβείο, οι άριστες συνθήκες ελαιοποίησης, η έκθλιψη του ελαιόκαρπου σε χαμηλές θερμοκρασίες μας δίνουν την άριστη ποιότητα του ελαιολάδου.Προέρχεται από ελιά ποικιλίας κορωνεικη.

ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ

Η Μαύρη σταφίδα της Ζακύνθου, παράγεται από μαύρα σταφύλια που έχουν μικρό μέγεθος. Διατίθεται ανέκαθεν αποξηραμένη με το φυσικό τρόπο υπό του Ήλιου .Η Φροντίδα και η αγάπη γι αυτό το τόσο πολύτιμο προϊόν , η πολύτιμη γνώση και εμπειρία του παραγωγού ,μας δίνουν την άριστη ποιότητα του προϊόντος. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά από τα οφέλη της

Προστασία από αρτηριοσκλήρυνση.

Προστασία της LDL από οξείδωση-ελάττωση αποτιθέμενης χοληστερόλης στους ιστούς -μείωση αθηρωματικής πλάκας-μείωση κινδύνου καρδιοπαθειών.

Αντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών κυττάρων, προστασία του DNA από ενδοκυτταρικές προσβολές). Βελτίωση της πίεσης.

Αγγειοδιασταλτική δράση διαμέσου της παραγωγής ενδοκυτταρικού ΝΟ.

Ενίσχυση της εντερικής χλωρίδας.

Έχει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών και πρεβιοτικών.

Γλυκαιμικός έλεγχος

Η γλυκύτητα της σταφίδας οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητα της σε φρουκτόζη, η οποία έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (19) έναντι της γλυκόζης (100) και ως αποτέλεσμα η σταφίδα έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (55-63 ).

Συμπερασματικά

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην άποψη ότι οι σταφίδες και ιδιαιτέρως οι μαύρες, θα πρέπει να αποτελούν στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής.

Μια χούφτα σταφίδες ημερησίως ως σνακ, σκέτες ή με ξηρούς καρπούς, σε μια σαλάτα σε ένα γιαούρτι, σε ένα σπιτικό σταφιδόψωμο ή σε σπιτικά μπισκότα, μπορεί να αποτελέσουν πραγματικά, ένα ελληνικό superfood στην καθημερινή μας διατροφή.


Black Raisin

Λεονταρίτου Μαρία

Tel: +30 269023600