ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Ο Θεόδωρος Μπαμπαλής γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1967 στα Άγραφα όπου και μεγάλωσε.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει φοιτήσει και στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε αρκετά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1998 στον Καποδιστριακό Δήμο Αγράφων και συνέχισε να εκλέγεται τόσο το 2002 όσο και το 2006. Το 2010 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος στον Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έως το Μάιο του 2014.

Στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Δήμαρχος Αγράφων και ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανευρυτανικής Ένωσης. 

Είναι μέλος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών (Δήμων) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), καθώς και της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας- Πολιτισμού- Αθλητισμού της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: 2237351318
Fax: 2237351313

Email: babalistheodoros@gmail.com

Προφίλ fbk:www.facebook.com/babalistheodoros

Γενικά χαρακτηριστικά Δήμου Αγράφων

Ο Δήμος Αγράφων περιλαμβάνει το δυτικό τμήμα του Νομού Ευρυτανίας και το δυτικό άκρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οριοθετείται δυτικά από τον Αχελώο ποταμό - ανατολικά από τον Ταυρωπό ποταμό (Μέγδοβα) και διασχίζεται από τον Αγραφιώτη ποταμό.

Στο νότιο άκρο του βρίσκεται η πανέμορφη Λίμνη Κρεμαστών  (ένας τεράστιος ταμιευτήρας νερού 82000 στρεμμάτων), και στα βόρεια η οροσειρά των Αγράφων  δίπλα  στη Λίμνη Πλαστήρα.

Είναι ο πιο ορεινός δήμος της Ελλάδας με πάρα πολλά δάση σε ποσοστό 80% περίπου, με εκπληκτικές εναλλαγές βλάστησης και τοπίων (πολλές περιοχές χαρακτηρισμένες NATURA 2000), και ένας τόπος που σύμφωνα με την UNESCO είναι από τις καθαρότερους στην Ευρώπη περιβαλλοντικά και με μηδενική μόλυνση.

Τόπος με τεράστια ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων ως σήμερα. Τόπος ηρώων της Επανάστασης του 1821 με πρωτεργάτες τον θρυλικό Κατσαντώνη, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και άλλους πολλούς, αλλά και Τόπος Αγίων της Εκκλησίας μας και των Γραμμάτων, όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Ευγένιος Γιαννούλης, ο Αναστάσιος Γόρδιος που δίδαξαν στη Σχολή της Γούβας Βραγγιανών (Ελληνομουσείο Αγράφων).

Διαθέτει πάρα πολλά μεταβυζαντινά θρησκευτικά μνημεία όπως: Αγία Παρασκευή Βραγγιανών, Άγιος Γεώργιος Αγράφων, Αγία Τριάδα Σάικας Αγράφων, Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαράθου, Παναγία Στάνα Επινιανών, Παναγία Τροβάτου, Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Αν. Φραγκίστας ,Ι.Ν. Παναγίας Χρύσως, Κυπαρίσσι Κοσμά Αιτωλού Πρασσιάς, Ιερά Μονή Τατάρνας και πολλά ακόμα. Υπάρχουν επίσης πέτρινα τοξωτά γεφύρια σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων με πιο ονομαστά :

  • Το γεφύρι του Μανώλη, 
  • Τη γέφυρα Τέμπλας,
  • Το ψηλό γεφύρι Βίνιανης,
  • Το Πετρογέφυρο Αγράφων

Το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παλαιά Βίνιανη - Το Πνευματικό Κέντρο του Γεωργίου Καφαντάρη στην Αν. Φραγκίστα και το λαογραφικό μουσείο στη Γρανίτσα (πατρίδα του Ζαχαρία Παπαντωνίου και του Στέφανου Γρανίτσα), θα δώσουν στον επισκέπτη στοιχεία και πληροφορίες για τη νεότερη ιστορία του τόπου.

Το μεγαλείο της φύσης των Αγράφων συνδυασμένο με την ιστορία, τα μνημεία της περιοχής και την μοναδική φιλοξενία των Αγραφιωτών υπόσχονται μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία.

Μια άλλη μορφή εναλλακτικού τουρισμού αποτελούν τα μονοπάτια, τα ορμητικά ποτάμια, τα επιβλητικά φαράγγια και τα άγρια βουνά, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ορειβασία, rafting, canoe kayak.
Στην περιοχή ακόμη μπορεί να βρει κανείς πλούσια τοπικά προϊόντα και να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα όπως τσαλαφούτι, φέτα, ντόπια κρέατα, παραδοσιακές πίτες , μέλι και αρωματικά φυτά.

Επισημαίνεται ότι σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά τουριστικά καταλύματα για τις χειμερινές και καλοκαιρινές του αποδράσεις, τα οποία εγγυώνται άψογη φιλοξενία και προσιτές τιμές.

 

 

 

 

Κερασοχώρι Ευρυτανίας
36071 Ελλάς 

ΤΗΛ: +30 2237351300
FAX: +30 2237351313

 

www.agrafa.gr