ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Λίγα Λόγια για τον Δήμο Ναυπλιέων

Ναύπλιο, η πόλη με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή φυσιογνωμία. Δήμος Ναυπλιέων, ο τόπος με την μαγική φυσική ομορφιά και τους δικούς της μοναδικούς ανθρώπους.

Φίλες και φίλοι , Δεν είναι τυχαίο που το Ναύπλιο , αλλά και όλος ο Καλλικρατικός Δήμος Ναυπλιέων αποτελούν τον απόλυτο προορισμό. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, ο αρχαιολογικός μας πλούτος , η μεγάλη ιστορία μας, η βαριά κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια και της πρώτης πρωτεύουσας του Νεότερου Ελληνικού κράτους και η ύπαρξη ανθρώπων που αγαπούν αυτό τον ευλογημένο τόπο , έτσι όπως συνηθίζω να λέω εγώ , και τους ανθρώπους τοποθετούν το Δήμο μας στις κορυφαίες θέσεις επιλογής επισκεπτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από τον ρομαντικό περίπατο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, μέσα από το άρωμα και το χρώμα των λουλουδιών στα σοκάκια μας , ανεβαίνοντας την Ακροναυπλία και φτάνοντας από τα 999 σκαλιά στο κάστρο του Παλαμηδίου γεμίζει η ανθρώπινη ψυχή και φεύγει για να περιηγηθεί στις Μυκηναικές Ακροπόλεις της Αρχαίας Τίρυνθας , της Μιδέας και της Αρχαίας Ασίνης , καταλήγοντας στις εκπληκτικές παραλίες του Τολού , της Πλάκας Δρεπάνου , της Κάντιας και των Ιρίων


Όλα αυτά όμως αποκτούν μια άλλα υπόσταση και μια άλλη διάσταση γιατί οι άνθρωποι που ζουν και δρουν στο Δήμο μας διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που τις λέξεις ελληνική φιλοξενία, διασκέδαση και ψυχαγωγία τις πλουτίζουν και τις κάνουν μοναδικές έννοιες.

Με πολυπολιτισμικές δράσεις , με παραδοσιακά γλέντια, με την αναβίωση ηθών και εθίμων και με μουσικές και όχι μόνο εκδηλώσεις η προσφορά υπηρεσίας στους επισκέπτες αγγίζει υψηλά επίπεδα ικανοποίησης και απόλαυσης.
Βιογραφικό Δημάρχου Ναυπλίου
Δημήτρη Κωστούρου

Ο Δημήτρης Κωστούρος γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1966. Πήρε το απολυτήριό του από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία Βουκουρεστίου. Εξειδικεύτηκε στην καλαθόσφαιρα στο Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Σπορ του Βουκουρεστίου.
Σήμερα είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Υπήρξε παίκτης και αρχηγός της ομάδας του Οίακα Ναυπλίου μέχρι το 1996. Εργαζόταν, από το 1993 μέχρι και τη λήψη καθηκόντων ως Δήμαρχος Ναυπλιέων, στο ιδιωτικό σχολείο «Νέο Σχολείο» στη Δαλαμανάρα.
Για πρώτη φορά εκλέχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου το 2006, όταν συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πρόεδρος των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου και αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης (τέως Δ.Ε.Π.ΑΝ.) του Δήμου Ναυπλιέων.
Ως αντιδήμαρχος Ναυπλίου το 2008 ασχολήθηκε συστηματικά με το σχέδιο πόλης και την ακίνητη περιουσία του Δήμου.
Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε εκ νέου αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τους ελεύθερους χώρους και τα έσοδα του Δήμου. Παραιτήθηκε τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς για να αναλάβει πρόεδρος – από το Μάιο του 2010 – του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ναυπλίου.
Δήμαρχος Ναυπλιέων εκλέχτηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2012 μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Επανεκλεγεται Δήμαρχος τον ΜαΪο του 2014. Ως ενεργός πολίτης συμμετέχει τιμητικά από τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Αντιναρκωτικού Αγώνα.
Είναι παντρεμένος με την Βίκη Χρονοπούλου με την οποία έχει δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Αναστασία

www.nafplio.gr