ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Η ΒΙΣΑΛΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

«Ο Δήμος Βισαλτίας είναι η πατρίδα μου, το σπίτι μου, οι δικοί μου άνθρωποι», Κάθε επισκέπτης θα βρει στην περιοχή μας μέρη απίστευτου κάλλους και ιστορικής κληρονομιάς, θα απολαύσει διάφορες εποχές του χρόνου πολιτιστικές εκδηλώσεις μοναδικές στο είδος τους, θα διασκεδάσει και θα απολαύσει γευστικές ιδιαιτερότητες από την κουζίνα και τα προϊόντα της περιοχής».

«Κάθε εποχή ένας περίπατος στην τεχνητή λιμνούλα του Αγίου Παντελεήμονα και στη θέση των παλαιών μεταλλείων στα Θερμά, γνωστά για τα ιαματικά τους νερά και σήμερα για τη σπιρουλίνα, στον χώρο αναψυχής Κουπατσινού Βέργης, στην Ορέσκεια, η διαδρομή για τα Αλώνια Καστανοχωρίου ή για το Καστρί Ευκαρπίας και το Λαγκάδι θα φέρει αντιμέτωπο τον καθένα με την …πραγματική ζωή.

Η θέα που θα αντικρίσει κανείς από το καλοφτιαγμένο καταφύγιο του ορειβατικού συλλόγου της Νιγρίτας κόβει την ανάσα.
Τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Σουχνιάς και του Αηδονοχωρίου, ο αρχαιολογικός χώρος της Τερπνής, ο ερειπωμένος Πύργος της Μάρως στη Δάφνη, ο Μητροπολιτικός Ναός του 16ου αιώνα του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας και του Σιτοχωρίου, ο Ναός του Ταξιάρχη Μιχαήλ στο Καστρί με το εντυπωσιακό καμπαναριό με αρχαίες επιγραφές, το Λαογραφικό Μουσείο Νιγρίτας, τα επιβλητικά καπνομάγαζα και πλήθος νεοκλασικών κτιρίων στην πόλη της Νιγρίτας, ο περικαλλής ναός των Τριών Ιεραρχών και το Αναστασιάδειο Γηροκομείο αποκαλύπτουν στον επισκέπτη στοιχεία της πολιτιστικής ιστορίας και της οικονομικής ακμής του τόπου.

Σε όλη τη διάρκεια του έτους πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα στο δήμο μας. Κορυφαίες είναι αυτές των Γερακινείων, τα πανηγύρια με τους «πεχλιβάνους», το έθιμο του «μπαμπούγερου», το κουρμπάνι, που συνοδεύονται από τα φημισμένα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες Φλαμπούρου και Ανθής, το αντάμωμα των Ποντίων και Σαρακατσαναίων, δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει μοναδικά θεάματα και να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτά.


Στα πανέμορφα παραδοσιακά χωριουδάκια και στις πλατείες τους, όπως και στην πόλη της Νιγρίτας με τα σύγχρονα καταστήματα ο επισκέπτης θα γευτεί τοπικές νοστιμιές και τοπικά προϊόντα και θα διασκεδάσει με την ψυχή του. Ο δήμος στρέφεται στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων επενδύσεων στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και όλες οι παρεμβάσεις της δημοτικής μας αρχής έχουν γνώμονα την ήπια και συντονισμένη με το φυσικό περιβάλλον ανάπτυξη.
 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η Αγνή Δουβίτσα γεννήθηκε στη Νιγρίτα Σερρών. Είναι παντρεμένη με τον Ιατρό, Δημήτριο Δουβίτσα και μητέρα δυο αγοριών.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασε Λογιστικά Διοίκηση Επιχειρήσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει εκλεγεί τρεις φορές:
Στον Α' Βαθμό στο Δήμο Νιγρίτας (μια φορά).
Στο Β' Βαθμό στη Νομαρχία (δυο φορές).
Διετέλεσε Αντινομάρχης Τεχνικών Υποδομών Χωροταξίας – Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών.
Στις δημοτικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Βισαλτίας.

http://www.dimosvisaltias.gr/