Η ιστορία μας

Στην elea evia δραστηριοποιούμαστε στην εμπορία και τυποποίηση ελαιολάδου. Ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες απαιτήσεις των παραγωγών δημιουργήσαμε ένα υπερσύγχρονο οικολογικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης, ακολουθώντας πιστά τα υψηλά πρότυπα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων της ΔΗΩ.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις πληρούν όλους τους κανόνες Ασφάλειας και Υγιεινής τροφίμων, δημιουργώντας το ιδανικό περιβάλλον για την σωστή ελαιοποίηση.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός αιχμής που διαθέτει η μονάδα μας εγγυάται αφενός την τάχιστη εξυπηρέτηση των παραγωγών –5 τόνους ελαιοκάρπου ανά ώρα– και αφετέρου την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου. Η γραμμή παραγωγής, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα, διασφαλίζει τις απαραίτητες συνθήκες για την παραγωγή τροφίμων.

Στην καρδιά του ελαιοτριβείου το υπερσύγχρονο διφασικό ντεκάτερ REX100 (οριζόντιος φυγόκεντρος διαχωριστήρας) του Ιταλικού οίκου Nicola Amemduni Spa, πραγματοποιεί τον διαχωρισμό του ελαιολάδου από τον πυρήνα χωρίς την παρουσία νερού, εξασφαλίζοντας την ποιότητα, το πλούσιο άρωμα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.

Η ψυχρή έκθλιψη του ελαιοκάρπου επιτυγχάνεται πλήρως μέσω ενός Συστήματος Αυτόματου Ελέγχου PLC. Το σύστημα PLC ρυθμίζει την θερμοκρασία στα τοιχώματα των μαλακτήρων, ώστε η ελαιοζύμη κατά τη διαδικασία της μάλαξης να μην ξεπερνά τους 27 °C.

Η νέα γενιά ,τα δυο εγγόνια {γευσιγνώστες/δοκιμαστές ελαιολάδιου} με αγάπη ,αφιέρωση και γνώσεις κατάφεραν σε τρία χρόνια να παράγουν ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας κερδίζοντας το 2018 αργυρό βραβείο στο EVOIOOC Ιταλίας και χρυσό βραβείο στο ATHENA IOOC.

Το ελαιόλαδο μας

"Πετριά βουνό" είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο που παράγεται από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της εταιρίας μας. Όλη η διαδικασία καλλιέργειας και παραγωγής σέβεται το περιβάλλον και κατ’ επέκταση τον ίδιο τον άνθρωπο, προσφέροντας του ένα ιδιαίτερα εύγευστο και πολύτιμο για την υγεία του αγαθό.

Η γη όπου μεγαλώνουν τα μικρής ηλικίας δέντρα καλλιεργείται σύμφωνα με τις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας, η οποία ελέγχεται και πιστοποιείται από τον Οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ (www.dionet.gr) σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ)834/2007.

Οι ελαιώνες βρίσκονται στο δήμο Δυστίων της Εύβοιας σε υψόμετρο 250 μετρά από τη θάλασσα του Αιγαίου και φιλοξενούν 3200 ρίζες όπου μεγαλώνουν στον καθαρό αέρα και ποτίζονται με νερό άριστης ποιότητας που αναβλύζει με γεώτρηση κατευθείαν από τα βάθη της πετρώδους γης, όπως μαρτυρεί και το όνομα της περιοχής Πετριές.

Η μοναδική τοποθεσία του ελαιώνα και χωρίς να συνορεύει με άλλες καλλιέργειες εξασφαλίζει την προστασία από κάθε είδους μόλυνση και χαρίζει ένα πραγματικά αγνό προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας.

H συγκομιδή ξεκινά όταν οι καρποί είναι ακόμα άγουροι για να μας δώσουν το αγουρέλαιο το οποίο αποτελεί το «υγρό χρυσάφι» της διατροφής. Οι καρποί της κορωνέικης και μεγαρίτικης ελιάς μαζεύονται και επιλέγονται με το χέρι και μεταφέρονται άμεσα στο οικολογικό ελαιοτριβείο μας πιστοποιημένο από την ΔΗΩ.

Η ελαιοποίηση γίνεται με
τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης ώστε το ελαιόλαδο να διατηρεί τα περισσότερα πολύτιμα συστατικά της ελιάς. Στη συνέχεια το ελαιόλαδο φυλάσσεται σε ανοξείδωτα δοχεία (INOX 18/10) κάνοντας χρήση αποκλειστικά της φυσικής καθίζησης χωρίς να επιδέχεται κανενός είδους μηχανικό ή χημικό φιλτράρισμα και εμφιαλώνεται σε πιστοποιημένο βιολογικό τυποποιητήριο.

Τα συστατικά του αγουρέλαιου και εξαιρετικού παρθένου βιολογικού ελαιόλαδου "Πετριά βουνό" είναι αγάπη για τη φύση, μεράκι και σεβασμός στον άνθρωπο.

.


Our olive oil

"Petria" is a premium quality organic olive oil produced from the olive groves of the Eleftherios Plessas’ family. The entire process of cultivation and production is meticulously aligned with the environmental sustainability principles, demonstrating an honest respect for nature and man, all resulting in a distinctively palatable and vitamin rich organic olive oil.

The land and soil that foster the growth of our young olive trees is being cultivated according to the organic farming methodology. These methods are controlled and certified by the greek faculty for inspection and certification of organic products, DIO (www.dionet.gr), in accordance with the Regulation (EC) 834/2007.

The olive groves are located in the municipality of Distos in Evia island, at an altitude of 250 meters from the Aegean Sea, hosting 3500 roots. The trees grow in the fresh air and they are irrigated with water of excellent quality which springs straight from the depths of the rocky land by drilling, as evidenced by the actual name of that particular geographical area, which is “Petries” (rocky).

The unique location of the grove that keeps it distant from the road as well as from any other crops, secures protection from any kind of infection and offers a really pure product of high nutritional value.

The fruits of Koroneiki olives mixt with local olive varieties are harvested and selected by hand, transported directly into burlap sacks to our ecological mill. The oil extraction is performed according to the cold pressing procedure in order to preserve the more valuable components of the olives. Then, the oil is stored into stainless steel containers (INOX 18/10), subjected exclusively to natural sedimentation, excluding any kind of mechanical or chemical filtration.

When the olives are harvested while unripe, they give us the well known green olive oil. This oil variety has a short life-cycle and it is only produced in limited quantities, elevating itself to be considered as the "liquid gold" of the mediterranean nutrition.

The unique ingredients of both the "Petria" extra virgin organic olive oil, are our sincere love for nature and sustainability, along with our uncompromising respect towards human values.


 


 


 

facebook: @eleaeviapetria

52ο χλμ. Εθν.Οδού Χαλκίδας–Λεπούρων, Θέση Φίκου

τκ 34500, Αλιβέρι Ευβοίας

Τηλέφωνο: 2223091464