Η δημιουργία και η εξέλιξη της μονάδας

Η Εμβρυοκοσμογένεσις, ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 2000 από τον Καθηγητή Φυσιολογίας της Αναπαραγωγής -Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από τότε έχει διατηρήσει το προνόμιο να παρέχει με μεγάλη επιτυχία υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ακολουθώντας σε κάθε περίπτωση το δρόμο της ευθύνης και της συνέπειας.
Το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας είναι άρτια εκπαιδευμένο ενώ σε συνδυασμό με το σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό έχει τη δυνατότητα να παρέχει όλο το φάσμα των νέων θεραπευτικών τεχνικών.

Βασισμένοι στην εμπειρία μας που προέρχεται από την επιτυχή διεκπεραίωση δύσκολων περιπτώσεων υπογονιμότητας, η ΕΜΒΡΥΟΚΟΣΜΟΓΕΝΕΣΙΣ είναι σε θέση να κατανοεί τις ανάγκες των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας. Μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον τα ζευγάρια που απευθύνονται σε μας νιώθουν πως το πρόβλημά τους θα βρει λύση.

Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναιτο φωτεινό χαμόγελο όσων απευθύνονται σε μας και δείχνοντάς μας την εμπιστοσύνη τους,  φεύγουν έχοντας κατακτήσει τον επιθυμητό στόχο που δεν είναι άλλος από το κλάμα ενός υγιούς μωρού.


Εγκαταστάσεις

Η Εμβρυοκοσμογένεσις από το 2006 λειτουργεί στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις της στον Απαλό Αλεξανδρούπολης.

Οι χώροι της Μονάδας είναι σχεδιασμένοι ώστε να είναι λειτουργικοί και να δημιουργούν ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον. Στις εγκαταστάσεις μας λειτουργούν:

  • Τμήμα Υπερήχων
  • Εμβρυολογικό Εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο
  • Εργαστήριο σπέρματος
  • Τμήμα κρυοσυντήρησης εμβρύων, ωαρίων και σπέρματος
  • Αίθουσα ωοληψιών, υστεροσκόπησης
  • Δωμάτιο σπερμοληψίας
  • Θάλαμος ανάνηψης

 

 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 

Ο καθηγητής Νίκος Κ. Νικολέττος γεννήθηκε στο Πέραμα - Πειραιώς .

Το 1989 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Το 1994 εκλέχτηκε  Επίκουρος Καθηγητή Φυσιολογίας.
Το 1998 μονιμοποιήθηκε κατόπιν κρίσης στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή και μετεκπαιδεύτηκε στην εξωσωματική γονιμοποίηση βασικά στο Πανεπιστήμιο Lubeck της Γερμανίας υπό τον καθηγητή Diedrich ενώ είχε και μία σύντομη μετεκπαίδευση  στην μονάδα εξωσωματικής του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α.
Το 2000 ίδρυσε τη πρώτη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης «Εμβρυοκοσμογένεσις», η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα.
Το 2000 εκλέχτηκε  Αναπληρωτής Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Φυσιολογίας Αναπαραγωγής - Εξωσωματική Γονιμοποίηση.
Το 2005 εκλέχτηκε  Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσιολογίας με έμφαση Φυσιολογία Αναπαραγωγής - Εξωσωματική Γονιμοποίηση και ανέλαβε τη διεύθυνση του εργαστηρίου Φυσιολογίας  και του εργαστηρίου Φυσιολογίας Αναπαραγωγής - Τεχνητής Γονιμοποίησης του Δ.Π.Θ.
Το 2007 ανέλαβε τη διεύθυνση της Μονάδας  Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Από το  2011 είναι διευθυντής του εργαστηρίου Φυσιολογίας Αναπαραγωγής - Τεχνητής Γονιμοποίησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Θράκης «Εμβρυοκοσμογένεσις» που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών εταιρειών και έχει δημοσιεύει περισσότερα από 125 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά με πληθώρα συμμετοχών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

www.embryokosmogenesis.gr