επεξεργασμενο κριαρακι  

 ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ
SELECTED TEXTILES SA

 

Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1970 από τους αδελφούς Δοντά ξεκινώντας με μια μονάδα παραγωγής βαμβακονημάτων στα Φάρσαλα.

Η δραστηριότητές της εκτείνονται σε ένα ευρύ πεδίο το οποίο ξεκινά από την εκκόκκιση βάμβακος, περιλαμβάνει την παραγωγή νημάτων και εκτείνεται στη βαφή και στον εξευγενισμό των νημάτων.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος παραγωγός βαμβακερού νήματος στην Ευρώπη και κατέχει τη θέση του μεγαλύτερου εγχώριου επενδυτή στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Το 1991 εισήχθη στο Χ.Α.Α.

Από το 2006 επεκτάθηκε στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω των θυγατρικών εταιρειών της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, SELECTED VOLT AE και ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΕ. Το 2011 ολοκληρώθηκε και μπήκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα (10 MW) και σε εξέλιξη βρίσκονται project στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο και βιομάζα.

  

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ διαθέτει πλήρως καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία. Τα εργοστάσιά της είναι εγκατεστημένα στο μεγαλύτερο βαμβακοπαραγωγικό κέντρο της Ελλάδας, διαθέτουν το καλύτερο ποιοτικά παραγόμενο προϊόν, και σε όλα τα στάδια από την εκκόκκιση ως το τελικό προϊόν, ελέγχονται με σύγχρονο εξοπλισμό και συστήματα ελέγχου ποιότητας.

 

Οι μονάδες παραγωγής βρίσκονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

 στα Φάρσαλα (2 Εκκοκκιστήρια Βάμβακος, 4 Συμβατικά Κλωστήρια βαμβακερών νημάτων, 1 Κλωστήριο νημάτων open-end),

στη Λαμία (εκκοκκιστήριο Βάμβακος) και

 στην Λιβαδειά (Βαφείο εξευγενισμού νημάτων).

 

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα παραγόμενα προϊόντα είναι

·          Εκκοκκισμένο βαμβάκι

·          Νήματα βαμβακερά εκρού

·          Νήματα open-end

·          Νήματα compact

·          Νήματα βαμβακερά δίκλωνα

·          Νήματα βαμμένα

·          Νήματα από οργανικό βαμβάκι

·          Υποπροϊόντα βάμβακος

 

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα, εκπαίδευση προσωπικού, έρευνα και ανάπτυξη.

Τα κλωστήρια εγγυώνται σταθερότητα στο μείγμα του βαμβακιού, με ρυθμίσεις μηχανημάτων ανάλογες με το προϊόν για την λιγότερη ζημιά στην ίνα. Ξεκινώντας από την πρώτη ύλη, η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ είναι η πρώτη εταιρεία διεθνώς στην εφαρμογή του συστήματος JOSSI CONTAMINATION CONTROL στη διαδικασία εκκόκκισης, και διαθέτει 4 στάδια ελέγχου CONTAMINATION από το βαμβάκι μέχρι το νήμα.

Είναι εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές ISO για την ποιότητα και το περιβάλλον, άριστα εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό και τεχνολογία αιχμής.

Ο ποιοτικός έλεγχος μέσα στα κλωστήρια γίνεται με on-line παρακολούθηση του 100% της παραγωγής από το φυτίλι μέχρι το νήμα. Τα προηγμένα εργαστήρια ίνας και νήματος είναι πιστοποιημένα από τους πιο αναγνωρισμένους οργανισμούς.

Ο έλεγχος και η διαχείριση ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγής γίνεται σε συνεργασία με τους πιο αναγνωρισμένους κατασκευαστές κλωστοϋφαντουργικού εξοπλισμού, πιστοποιημένα με

·          ISO 14001 Environmental Management System

·          ISO 9001;2000 Quality System

 

και με πιστοποιητικά για την εφαρμογή οικολογικών συστημάτων διαχείρισης

·          Oko Tex Standard 100

·          Eco-Label

 

Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ στηρίζει επίσης την παραγωγή οργανικού βάμβακος, και είναι πιστοποιημένη με το σήμα

·          GOTS (Global Organic Textile Standard)

 

Το βαφείο λειτουργεί από το 1967 και εκσυγχρονίζεται συνεχώς, με εργαστηριακό εξοπλισμό για τη σταθερότητα και επαναπαραγωγή των δειγμάτων, με ευέλικτη γραμμή παραγωγής, ευρεία γκάμα προϊόντων, πλήρως αυτοματοποιημένο προσδιορισμό συνταγών με TALOS ROBOT SYSTEM και διαχείριση αποβλήτων.

Τα βαμμένα νήματα είναι πιστοποιημένα με

·          ISO 9001-2000

·          Το οικολογικό πιστοποιητικό Oko Tex Standard 100

·          Eco-Label

·          GOTS για οργανικά βαμμένα νήματα

 

Το καλύτερο ποιοτικά παραγόμενο προϊόν αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση.

 

 

ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Το 70% των παραγομένων προϊόντων εξάγεται σε 35 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

Ενδεικτικά, η Επίλεκτος εξάγει το 70% των εξαγόμενων από την Ελλάδα στη Γερμανία νημάτων, κατέχει την 1η θέση στην εξαγωγή βαμβακερών νημάτων με μερίδιο αγοράς 50% και κατέχει την 3η θέση στην παραγωγή εκκοκκισμένου βάμβακος με μερίδιο αγοράς 5%.

 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ

Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ ιδρύθηκε από την ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ τον Μάρτιο του 2009, και είναι 100% θυγατρική της.

Σκοπός της εταιρείας είναι η ίδρυση εταιρειών που σκοπό θα έχουν την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ή μη, την ίδρυση και λειτουργία μονάδων παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων, την παραγωγή και διάθεση ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή μη και τη Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και θερμότητας Υψηλής Αποδόσεως και συναφείς δραστηριότητες.

 Αποτελεί την holding company του ομίλου όσον αφορά τα ενεργειακά έργα. Κάθε ενεργειακό project αποτελεί και μια ξεχωριστή εταιρεία (Special Purpose Company). Η εταιρεία ήδη έχει στην κατοχή και τον απόλυτο έλεγχό της την SELECTED VOLT ΑΕ καθώς και την ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΕ.

 Στόχος της Επιλέκτου Ενεργειακής είναι η ισχυροποίησή της στην Ελληνική και Διεθνή αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δηλαδή σε έναν κλάδο που είναι πολλά υποσχόμενος, τουλάχιστον, για την επόμενη εικοσαετία. Ο τομέας Α.Π.Ε. και συγκεκριμένα των Φ/Β, της Βιομάζας, του Βιοαερίου βρίσκονται στην αρχή ενός επιχειρηματικού κύκλου που σύμφωνα με την συνθήκη του Κυότο και της παγκόσμιας πολιτικής περιβάλλοντος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην «πράσινη ανάπτυξη» της Ελλάδας. Το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας καθιστά την χρηματοδότηση εξαιρετικά δύσκολη στην σημερινή εποχή, αλλά τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα καθιστούν κάθε τέτοια επένδυση ιδιαίτερα επικερδή, αφού οι τιμές κατασκευής έχουν μειωθεί εντυπωσιακά. Επιπλέον, υπάρχουν ευκαιρίες εξαγοράς αδειοδοτημένων Φ/Β σταθμών, αλλά και αιτήσεων (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις), αφού η Ελλάδα είναι αρκετά «καθυστερημένη» στην επίτευξη των Ευρωπαϊκών στόχων για την εκπομπή ρύπων.

 

ΔΟΜΗ ΟΜΙΛΟΥ

 

α/α

Επωνυμία

Σχέση συμμετοχής

Ποσοστό συμμετοχής

1

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΤΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε

Μητρική

 

2

SELECTED VOLT A.E.

¶μεση

100,00%

4

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΕ

¶μεση

100,00%

 

 

 

 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.: Στην εταιρεία ανήκει ήδη μια άδεια για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Βιομάζα συνολικής ισχύος 2,5 MW στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία είναι πλήρως εξασφαλισμένη με συμβόλιαια Α’ υλών από την τοπική κοινωνία. Επίσης, η εταιρεία προωθεί την κατασκευή Φ/Β σταθμού ισχύος 4 MW σε στέγες κτηρίων και ταυτόχρονα διαπραγματεύεται εξαγορές Φ/Β σταθμών ισχύος άνω των 15 MW, στον Ελλαδικό χώρο.

SELECTED VOLT S.A.: Ήδη έχει κατασκευαστεί και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία (από τον Μάρτιο του 2011) το μεγαλύτερο Φ/Β Πάρκο της Ελλάδας και των Βαλκανίων συνολικής ισχύος 10MW. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος Φ/Β σταθμός είναι και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη με κριτήριο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δηλαδή ότι ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη, σε αντίθεση με την Ευρώπη που συνήθως ένας μεγάλος Φ/Β σταθμός συνήθως απαρτίζεται από πολλές μικρότερες άδειες.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Α.Ε.: Στην εταιρεία ανήκει η μεγαλύτερη άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια από Βιοαέριο ισχύος 5,25 MW στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία είναι πλήρως εξασφαλισμένη με συμβόλαια Α’ υλών από την τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να τονίσουμε τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης επένδυσης, αφού ως πρώτη ύλη έχει υπολείμματα γεωργικών, κτηνοτροφικών και βιομηχανικών μονάδων τα οποία στην παρούσα κατάσταση μολύνουν σημαντικά το περιβάλλον (ποτάμια, υδροφόρο ορίζοντα, κ.α.).

 

ΙΣΧΥΣ

ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΟΥ

2,5 MW

Βιομάζα

(αδειοδοτημένο έργο)

1 MW

Βιομάζα

(αδειοδοτημένο έργο)

1MW

Βιομάζα

(αναμένεται έγκριση από ΔΕΗ)

5,25 MW

Βιοαέριο

 (αδειοδοτημένο έργο)

4-5 MW

Φ/Β στέγες (σε εξέλιξη αδειοδοτικής διαδικασίας)

15 MW

Φ/Β σε έδαφος

(συζητήσεις για εξαγορά)

  

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Η εταιρία για τη διατήρηση ενός επιτυχημένου τρόπου επιχειρηματικότητας και για τη περαιτέρω ανάπτυξή της εμπνέεται και εφαρμόζει το τρίπτυχο

·                      Επιλογή της καλύτερης δυνατής πρώτης ύλης

·                      Αποδοτικότητα και συνέπεια του εργατικού δυναμικού

·                      Επενδυτική φιλοσοφία: Τα λειτουργικά κέρδη χρησιμεύουν για τη χρηματοδότηση νέων παραγωγικών επενδύσεων που εισάγουν την πλέον σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογία.

Το τρίπτυχο αυτό της έχει εξασφαλίσει τη μακρά της προοπτική και τη σιγουριά του μέλλοντος.

Το όραμα της ΕΠΙΛΕΚΤΟΥ είναι να διατηρήσει την θέση της ως ο πρώτος παραγωγός 100% βαμβακερών νημάτων στην Ευρώπη και να κάνει το όνομα της εταιρείας συνώνυμο του ελληνικού βαμβακιού, με σεβασμό στο φυσικό και στο κοινωνικό περιβάλλον.

Η ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προσδοκά την επόμενη 3-ετία να έχει αναπτύξει έργα συνολικής ισχύος άνω των 30MW.

 

 
 ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΔΟΝΤΑΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ είναι σήμερα ο κος Ευριπίδης Δοντάς, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία από το 2004 συνεχίζοντας την παράδοση των ιδρυτών της οικογένειας Δοντά.

Γεννήθηκε στο Κερατσίνι το 1967. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθηνών, στο τμήμα Μηχανικών Μηχανολόγων και ομιλεί την Αγγλική και την Ιταλική γλώσσα.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει υποδιευθυντής του τμήματος εισαγωγών-εξαγωγών, διευθυντής του εργοστασίου της Λιβαδειάς, καθώς επίσης υπεύθυνος προγραμματισμού παραγωγής και πωλήσεων στην εταιρεία ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ-ΠΛΕΚΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ, και υπεύθυνος παραγωγής στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΔΟΝΤΑ ΑΕΒΕΒ.

Είναι επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρείες: ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, SELECTED VOLT AE, ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΕ, BIODIESEL ΑΕ.

Έχει αναπτύξει επίσης τις δραστηριότητες του στην επιχειρηματική κοινότητα συμμετέχοντας ενεργά ως Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας, Μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Μέλος του Δ.Σ. και ταμίας της Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Επιμελητηρίου (I.C.C.) στην Ελλάδα, και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.

 

ΑΘΗΝΑ-ΕΔΡΑ: 15Ο ΧΛΜ. Λεωφ. Πάρνηθος, 136 71 Αχαρνές-Αθήνα, τηλ. 210 2404240, fax 210 2467177, e-mail: epil@stiafilco.com

 

www.stiafilco.com

 

 

 

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ
SELECTED TEXTILES SA

 

SELECTED TEXTILES SA was founded by the Dontas brothers with the establishment of the first production unit of cotton yarns in Farsala, central Greece.

The activities are spread in a wide range, from cotton ginning to the production of yarns, and are extended to the dyeing and final elaboration of yarns.

Today it is the biggest textiles industry in Greece, the biggest cotton producer in Europe and holds the place of the biggest investor in the field of textiles in Greece.

In 1991 it was listed in the Athens Stock Exchange market.

Since 2006 it expanded its activities in the sector of production of energy from renewable sources through its subsidiaries SELECTED ENERGY SA, SELECTED VOLT SA and SELECTED BIOGAS FARSALA SA. In 2011 the biggest photovoltaic park in Greece (10 MW) was completed and put into operation, and there are projects in process for the production of electricity from biogas and biomass.


 

PRODUCTION

SELECTED has a completely vertically integrated production line. Its production units are situated in the biggest cotton producing area in Greece; they have access to the best quality of raw material, and in all stages from ginning to the final product, they are monitored with modern equipment and systems of quality control.

 

 

The production units are situated in the privately owned premises

in Farsala (2 cotton ginning units, 4 spinning units for cotton yarns, 1 spinning unit for open-end yarns ),

in Lamia (1 cotton ginning unit) and

 in Livadeia (dyeing plant).

 

PRODUCTS

The products are

·          Ginned cotton

·          Ecru cotton yarns

·          Open-end yarns

·          Compact yarns

·          Twisted cotton yarns

·          Dyed yarns

·          Yarns from organic cotton

·          Cotton by-products

 

 

 

QUALITY MANAGEMENT

SELECTED is continuously investing in new technologies, new products, training, research and development.

Spinning units guarantee consistency in the cotton blend, with adjustments of machines according to the product for the least possible damage to the fiber. Starting from the raw material, SELECTED TEXTILES SA is the first company worldwide to implement the JOSSI CONTAMINATION CONTROL in the process of ginning, and has 4 stages of CONTAMINATION control from cotton to yarn.

They are completely aligned with the ISO specifications for quality and the environment, excellently trained personnel and latest technology.

Quality control in the spinning units is done with on-line monitoring of the 100% of the production from bale to yarn. The advanced laboratories for fiber and yarn are certified by the most recognized organizations.

The control and management of quality at all stages of production is done in collaboration with the most recognized manufacturers of textiles equipment, and is certified with

·          ISO 14001 Environmental Management System

·          ISO 9001;2000 Quality System

 

and certification for the implementation of ecological management systems

·          Oko Tex Standard 100

·          Eco-Label

 

SELECTED also supports the production of organic cotton, and is certified with the label

·          GOTS (Global Organic Textile Standard)

 

The dyeing plant is working since 1967 and is continuously modernized, with laboratory equipment for the stability and reproduction of samples, a flexible production line, big variety of products, fully automated specification of recipes with TALOS ROBOT SYSTEM and waste management.

Dyed yarns are certified with

·          ISO 9001-2000

·          The ecological certification of Oko Tex Standard 100

·          Eco-Label

·          GOTS for dyed organic yarns 

 

The highest quality of the products constitutes an especially important advantage for the company.

 

 
SALES

The 70% of production is exported in 35 countries both in and outside Europe. 

It is indicative that SELECTED exports 70% of the total of Greek yarns exported in Germany, it holds the 1st place in export of cotton yarns with a market share of 50% and holds also the 3rd place in production of ginned cotton with a market share of 5%.
 

SELECTED ENERGY SA

SELECTED ENERGY SA was established by SELECTED TEXTILES SA in March 2009, and it is a 100% subsidiary company.

The purpose of the company is the establishment of companies with the purpose of producing energy from renewable or non renewable sources, the establishment and operation of photovoltaic units, the production and distribution of energy from renewable or non renewable sources and the High Efficiency Cogeneration of Heat and Power (CHP) and other related activities.

SELECTED ENERGY is the holding company of the group regarding the energy projects. Every project constitutes a separate company (Special Purpose Company). The company already possesses and entirely controls SELECTED VOLT SA as well SELECTED BIOGAS FARSALA SA.

The objective of SELECTED ENERGY is the growth of the company in the Greek and international market of renewable sources of energy, which is a very promising field for, at least, the next 20 years. The field of renewable sources of energy, and especially of PV, biomass and biogas are in the beginning of a business cycle that, following the Kyoto agreement and the international environment policies, will play an important role in the “green development” of Greece. The negative economic environment in Greece makes financing extremely difficult at present times, but the technical advantages turn such investments very profitable, since the cost of construction has decreased significantly. Moreover, there are opportunities for takeover of licensed PV units, as well as opportunities for new applications (under particular preconditions), as Greece is rather “delayed” in the accomplishment of the European objectives for polluting emissions.

 

GROUP STRUCTURE

 

 

Company

Relation of control

% of ownership

1

SELECTED ENERGY SA

Parent company

 

2

SELECTED VOLT SA

Sole stockholder

100,00%

4

SELECTED BIOGAS FARSALA SA

Sole stockholder

100,00%

 

 

 

 

SELECTED ENERGY SA: The company already has an energy production license for generation of 2,5 MW electrical power from biomass in the area of Thessaly, with already assured contracts for raw material with local producers. The company is also working towards the construction of a roof top PV unit of 4 MW and at the same time negotiating takeovers of PV stations for over 15 MW in Greece.

SELECTED VOLT S.A.: The biggest PV Park both in Greece and in the Balkans, with an installed capacity of 10MW, has already been constructed and put in full operation (as of March 2011). It is worth mentioning that the specific PV station is also the biggest in Europe by criteria of ownership status as it is owned by a single holder; on the contrary, in Europe big PV stations are usually comprised of many smaller licenses. 

SELECTED BIOGAS FARSALA SA: The company holds the biggest production license for generation of 5,25 MW electrical power from biogas in the area of Thessaly, with already assured contracts for raw material with local producers. This investment is very important for the region, given that the raw materials come from agricultural, industrial and animal waste which at present seriously pollute the environment (rivers, groundwater table etc)

 

POWER

TYPE OF PROJECT

2,5 MW

biomass

(licensed project)

1 MW

biomass

(licensed project)

1MW

biomass

(expected authorization from DEI - PUBLIC POWER CORPORATION)

5,25 MW

biogas

 (licensed project)

4-5 MW

Rooftop PV

(in licensing process)

15 MW

Ground mounted PV

(negotiations for takeover)

 

VISION

For the continuation of the successful way of doing business and for its further development, the company is inspired and applies the triptych

·                      Selection of best possible raw material

·                      Efficiency and consistency of personnel

·                      Investing philosophy: the operating profits are used for the funding of new production investments which introduce the most modern and advanced technology.

This triptych has granted SELECTED TEXTILES its large prospect and the certainty of the future.

The vision of SELECTED TEXTILES is to maintain its place as the first producer of 100% cotton yarns in Europe and to make the name of the company a synonym for Greek cotton, respecting the natural and social environment.

SELECTED ENERGY is expecting to develop projects for the generation of electrical power of more than 30MW within the next 3 years.

 


 EVRIPIDIS DONTAS

 Today Mr. Evripidis Dontas is the President and Managing Director of the company, who has been leading the company since 2004 continuing the tradition of the founders of Dontas family.

He was born in Keratsini, Greece in 1967. He studied in the Technological Educational Institute of Athens in the mechanical engineering department and speaks English and Italian.

In the past has worked as assistant manager of the import-export and sales department, manager of the production unit on Livadeia, as well as responsible for the production programming in the company ATHENS SPINNING & KNITTING MILLS SA and production manager in the company DONTAS BROTHERS SA.

He is also the President and CEO of the companies: SELECTED ENERGY SA, SELECTED VOLT SA, SELECTED BIOGAS FARSALA SA and BIODIESEL SA.

He has further developed his activities in the business community actively involved as President of the Board of Directors of the Association of Industries in Thessaly & Central Greece, Member of the Board of Directors of the Hellenic Federation of Enterprises, Member of the Board of Directors of the Athens Chamber of Commerce & Industry, Member of the Board – Cashier of the International Chamber of Commerce-HELLAS and Vice-President of the Federation of Greek Textile Industrialists.

 

ATHENS-HEAD OFFICE: 15th klm. Parnithos Avenue, 136 71 Acharnes-Athens, Greece. Tel. +30 210 2404240, fax +30 210 2467177, e-mail: epil@stiafilco.com 


www.stiafilco.com