ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΩΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Στρατιωτικός Ιατρός- Παράλληλη άσκηση εναλλακτικής ιατρικής


(ΩΡΛ Ομοιοπαθητική, Εφαρμοσμένη Κινησιολογία,Εφαρμογή θεραπευτικών συχνοτήτων, Θεραπευτική διατροφή, Θεραπευτικές ασκήσεις με χρήση αναπνοών, Ωτοβελονισμός, Αισθητικός Βελονισμός)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νοσηλευτική στη σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και Ιατρική στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική τοποθετήθηκε ως Αξιωματικός Ιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στη Μ.Βρετανία (Λονδίνο UCL Whittington Hospital, Kettecing General Hospital, Southend General Hospital). 'Εκανε εξειδίκευση στον τομέα της φωνοχειρουργικής στη Μ. Βρετανία (Nottingham) και στην Αμερική (Ν. Carolina, Philadelphia) και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο (J. Kauffmann, R. Sataloff).

Γυρίζοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως επιμελήτρια του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Διευθύντρια της ΩΡΛ κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας και Κρήτης.

Συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση νοσηλευτών, φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων ιατρών. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε εκπαιδευτικές ομάδες, σεμινάρια και συνέδρια για διάφορα ΩΡΛ θέματα όπως:
ανατομία και φυσιολογία της ΩΡΛ περιοχής, φυσιολογία καταδύσεων, ΩΡΛ επείγοντα περιστατικά, υπνική άπνοια και πολυγραφεία, χειρουργική αλλαγή φωνής σε transexuals   κ.α.).

Παραιτήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις το Δεκέμβριο του 2013 και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Ελληνικό ενώ συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, όπως το Μητέρα, το Ιασώ General, η Αθηναϊκή κλινική, Doctors Hospital για τις χειρουργικές επεμβάσεις των ασθενών της.

Είναι μέλος της ελληνικής ΩΡΛ εταιρείας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Royal Academy of Surgeons, της British Voice Association, της International Council Acupuncture and Related Techniques (ICMART),  της Federazione Italiana Societa Agopuntura (FISA).

Στο ιατρείο της υπάρχει η δυνατότητα διερεύνησης και αντιμετώπισης με κλασσική και εναλλακτική προσέγγιση ΩΡΛ προβλημάτων για όλες τις ηλικίες(παίδων, ενηλίκων, ηλικιωμένων) όπως:

- βαρηκοΐα
- αλλεργική ρινίτιδα
- πολύποδες ρινός-παραρρινίων
- σύνδρομο υπνικής άπνοιας
- διαταραχή ισορροπίας- ίλιγγος
- διαταραχές φωνής κ κατάποσης, έλεγχος λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης (υπάρχει συνεργασία με λογοθεραπευτές)
- ανατομικές ανωμαλίες ή δυσμορφίες σε μύτη και αυτιά

Εξειδικεύεται σε χειρουργικές επεμβάσεις τόσο σε παιδιά (π.χ: αμυγδαλεκτομή, αδενοτομή (κρεατάκια), τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στα ώτα (gromments), όσο και σε ενήλικες.

Αισθητικές επεμβάσεις :
- ωτοπλαστική
- ρινοπλαστική

Χειρουργικές επεμβάσεις: 
- πλαστική ρινικού διαφράγματος
- (δυσχέρεια ρινικής αναπνοής -ροχαλητό )
- πλαστική φάρυγγα-υπερώας-σταφυλής
- αφαίρεση πολυπόδων ρινός-παραρρινίων ενδοσκοπικά (FESS )
- Φωνοχειρουργική (πολύποδες, δυσπλασίες λάρυγγα, όγκοι φωνητικών χορδών, αλλαγή φωνής σε transsexuals)

Στα πλαίσια της εναλλακτικής προσέγγισης προβλημάτων υγείας καθώς και της παχυσαρκίας,δίνεται ιδιέταιρη έμφαση στη διατροφή, με ενεργειακό έλεγχο  τροφικών δυσανεξιών, με χρήση εφαρμοσμένης κινησιολογίας και υποβοήθηση με κατάλληλα βότανα.

Παράλληλα, ανάλογα με τις ιδιέταιρες ανάγκες του κάθε ατόμου, μπορεί να γίνει συνολική εξισορρόπιση του οργανισμού (ανοσοποιητικό, ενδοκρινικό, μυοσκελετικό, ψυχοσυναισθηματικό) με χρήση εφαρμοσμένης κινησιολογίας, με εφαρμογή θεραπευτικών συχνοτήτων, με θεραπευτικές ασκήσεις σε συνδιασμό με αναπνοές, και με Ωτοβελονισμό.

Eπίσης ασκείται Αισθητικός βελονισμός για lifting προσώπου και λαιμού, ανόρθωση στήθους, αλλαγή μεγέθους στήθους.

Διεύθυνση Ιατρείου
Ιασωνίδου 54β Ελληνικό
Τηλ. Ραντεβού 2109619314.

 

Εκπομπή "Ιατρικές Συναντήσεις" όπου η Ιατρός Φαίδρα Οικονόμου μιλάει για καθημερινά ΩΡΛ προβλήματα.

Κάντε click εδώ

 

Eκπομπή όπου η Ιατρός Φαίδρα Οικονόμου μιλάει για την-παχυσαρκία και τη συσχέτισή της με τη γονιμότητα, στα πλαίσια της ολιστικής αντιμετώπισης της υγείας.

Κάντε click εδώ

 

www.wrl.gr