Το στήσιμο της Φάρμας Παφυλίδα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 εντελώς πειραματικά. Ό,τι είχαμε τότε ήταν μόλις 100 κότες, αλλά πολύ ενθουσιασμό και μεράκι.

Φιλοσοφία του εγχειρήματός μας και ταυτόχρονα στάση ζωής ήταν να δημιουργήσουμε μια πρότυπη μονάδα παραγωγής αυγών, κόντρα στη λογική της μαζικής παραγωγής και του εύκολου κέρδους, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στα ζώα που φιλοξενούμε στη φάρμα μας.

Το όραμά μας αυτό «σφράγισε» όλη τη γραμμή παραγωγής. Από τη φροντίδα και τη διατροφή των ζώων μας ως τις συσκευασίες και τα διαφημιστικά μας φυλλάδια.

Εμάς τα αυγά μας προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής που κυκλοφορούν ελεύθερες στο κτήμα μας, τρέφονται αποκλειστικά με φυσικούς δημητριακούς καρπούς και τριφύλλι και διαβιούν σε μεγάλα, στρωμένα με άχυρο, κοτέτσια.

Τα αυγά συλλέγονται καθημερινά, ένα προς ένα, και συσκευάζονται στη φάρμα μας. Η διαφορά τους έγκειται στην ανώτερη γεύση τους, την πυκνότερη σύστασή τους, τους μεγάλους και βαθυκίτρινους κρόκους τους.

Η συσκευασία τους από ανακυκλωμένο και ταυτόχρονα ανακυκλώσιμο υλικό (χαρτί kraft) υπηρετεί την προσωπική μας αντίληψη για βελτίωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

 

 

ΦΑΡΜΑ ΠΑΦΥΛΙΔΑ

Βεσταρχάκου
82 100 Παφυλίδα
Χίος, Ελλάδα

M: +30 694 8485426

E: farmapafylida@gmail.com

fb: Φάρμα Παφυλίδα