ΚΤΗΜΑ Σ. ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ

Ιδρύθηκε το 1990 από τον Σάββα Φελλαχίδη. Ξεκίνησε από το μηδέν με πολλές δυσκολίες, πουλώντας κρασί σε παγούρια από χωριό σε χωριό στους γύρω νόμους. Όσο περνούσε ο καιρός η επιχείρηση επεκτεινόταν, όπου και μπήκε και στον χώρο εστίασης με χύμα κρασί. Το 1996 γίνεται η πρώτη εμφιάλωση μπουκαλιού. Από εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων που αναπτύσσεται μέχρι και σήμερα.

Το 2011 δίνει τα ηνία της επιχείρησης στην κόρη του Ελένη Φελλαχίδου, η οποία από μικρή είχε ζυμωθεί στη δουλειά κι είχε επαφή και με τους αμπελώνες και τη διαδικασία παραγωγής οίνου. Μαζί ασχολούνται με πάθος και αφοσίωση γι' αυτούς που ζούνε για το περιέχομενο.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Ο αμπελώνας, γραμμικός και διάσπαρτος στις πλαγιές του Αγίου Ανδρέα Καβάλας με υψόμετρο 70-140,με θέα τον κόλπο Ελευθερών, τη Θάσο και το Άγιο Όρος αποτελεί ιδανική περιοχή για την καλλιέργεια αμπελώνων με ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι. Η παραλιακή τοποθεσία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή και η αύρα της θάλασσας βοηθά στην ιδανική θερμοκρασία για καλλιέργεια αμπελώνων.ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ

Άγιος Ανδρέας,ΤΘ5, τκ 64007, Καβάλα

T/F: +30 2594022457

M: +30 6938782110

E: felahidi@hotmail.com

W: www.fellahidis.gr