| 
        
          
          
          
           
          
           ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΝΗ 
           Η ιστορία της οικογένειας Γκίνη   διασταυρώνεται με το αμπέλι και το  κρασί, σύμφωνα με οικογενειακά έγγραφα,  περίπου έναν αιώνα πριν. Είναι τότε που  οι πρόγονοι αρχίζουν να ασχολούνται  συστηματικά με την καλλιέργεια και την  επέκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων   στους πρόποδες των Γερανείων Ορών και  συγκεκριμένα στην περιοχή Χανίου   Μεγάρων. Μια περιοχή η οποία, λόγω της  κλίσης του εδάφους, της χαμηλής  στρεμματικής απόδοσης αλλά και της  αμφιθεατρικής διάταξης, προσφέρει  ιδιαίτερα ποιοτικά σταφύλια με  συμπυκνωμένη  γεύση και αρώματα. Αρχικά  η οινοποίηση αυτών, με τον τότε παραδοσιακό  τρόπο, γίνεται για την κάλυψη των  οικογενειακών αναγκών. Αλλά σύντομα η  υψηλή ζήτηση τούς οδηγεί στο δρόμο του  εμπορίου. Και κάπως έτσι ξεκινούν  όλα…. 
           Το μεράκι και η αγάπη της  οικογένειας για το αμπέλι και το κρασί,  οδηγεί  το 1967 στη δημιουργία ενός  υπερσύγχρονου, για εκείνη την εποχή,  οινοποιείου, δυναμικότητας 800 τόνων σε  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.500 τ.μ. στα  Μέγαρα Αττικής. Στην προσπάθεια για  ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση και  προσαρμογή στις νέες τάσεις, γίνονται  συνεχείς βελτιώσεις άλλοτε μικρές και  άλλοτε μεγάλες. 
           Το 1990 η μακρά οικογενειακή  παράδοση συνεχίζεται με την παράδοση  της σκυτάλης από τον Κωνσταντίνο Ι.  Γκίνη στους δύο γιους του, Ιωάννη και  Νικόλαο. Με ενθουσιασμό αλλά και σκληρή  δουλειά, προχωρούν στην δημιουργία της  εταιρείας Ιωάννης & Νικόλαος Κ. Γκίνης  Ο.Ε. Κύριο όραμά τους αλλά και στόχος  τους είναι η βελτίωση της ποιότητας και  ο εκσυγχρονισμός της τεχνικής υποδομής.  Έτσι κάνουν συνεχή βήματα προς αυτή την  κατεύθυνση, χωρίς όμως ποτέ να ξεχνούν  την ιστορία και την παράδοση που  κληρονόμησαν… 
           Επιλέγοντας με προσοχή ποικιλίες  από τη Μεγαρική γη αλλά και από άλλες  περιοχές της Ελλάδος, όπως Σαββατιανό,  Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, Όψιμο  Εδέσσης,  Ασύρτικο (για τα λευκά κρασιά)  καθώς και Αγιωργίτικο, Merlot, Syrah (για τα ερυθρά), προχωρούν στην οινοποίηση  αυτών, πάντοτε σε απόλυτα ελεγχόμενες  συνθήκες και με τη ελάχιστη  δυνατή  παρέμβαση . 
           Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του  οινοποιείου βρίσκονται δίπλα στον οδικό  άξονα της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών  –Κορίνθου, στο κόμβο της Πάχης  Μεγάρων  και μόλις 42 χιλιόμετρα απ την Αθήνα . 
          Μέσα σ αυτές  περιλαμβάνονται: 
          
            - 
              
Ο χώρος  	παραλαβής της πρώτης ύλης . 
             - 
              
Ο χώρος  	οινοποίησης με τον πλέον σύγχρονο  	μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως πιεστήρια  	πνευματικά και κενού, ειδικός εξοπλισμός  	για την απολάσπωση με την μέθοδο της  	επίπλευσης,σύγχρονοι οινοποιητές για  	την οινοποίηση των κόκκινων σταφυλιών,  	ψυκτική μονάδα και δεξαμενές ελεγχόμενης  	ζύμωσης, ,φυγοκεντρικός καθαριστής,  	φίλτρο κενού, φίλτρο γης διατόμων,  	φίλτρο πλακών για χαρτί καθώς και φίλτρο  	πρέσας με φιλτρόπανο. 
             - 
              
Ο χώρος  	αποθήκευσης που περιλαμβάνει δεξαμενές  	τσιμεντένιες στεγανοποιημένες με  	εποξειδική ρητίνη καθώς και ανοξείδωτες  	,συνολικής χωρητικότητας 1.200 τόνων. 
             - 
              
Ο χώρος  	εμφιάλωσης και συσκευασίας με σύγχρονη  	εμφιαλωτική γραμμή. 
              
           
           
          Οι αυξανόμενες  ανάγκες της επιχείρησης οδήγησαν στην  δημιουργία υποκαταστήματος στην περιοχή  Βαρέας Μεγάρων και μόλις 1 χλμ από τις  κεντρικές εγκαταστάσεις. Μέσα σ αυτό  βρίσκονται ανοξείδωτες δεξαμενές με  ικανότητα αποθήκευσης 1.300τόννων καθώς  και φυλασσόμενος  χώρος στάθμευσης του  ιδιόκτητου στόλου μας με οχήματα ικανά  να αντιμετωπίσουν την κάθε ανάγκη που  θα προκύψει. 
          Έτσι,  λοιπόν, τα βήματα της οικογένειας Γκίνη  στο δρόμο της παραγωγής ποιοτικού  κρασιού συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό  και, γνωρίζοντας ότι αυτό το  μεράκι  κληρονομείται από γενιά  σε γενιά, φροντίζουμε  να μεταλαμπαδεύεται   με το ίδιο πάθος και στις επόμενες γενιές  σε συνδυασμό  με τα επαυξημένα επιστημονικά  τους εφόδια… 
            
          
            
            
            
             
          GKINIS΄ WINERY 
          For  centuries, our family history has had its roots in vineyards and  wineries.   Our ancestors began to systematically cultivate and  expand their own vineyards at the foot of the Geranium Mountains and  specifically in the region of Chani, Megara.  The slope of the soil,  the low-area yield and the semi-circular shape of the area, offers  high quality grapes with concentrated flavor and aromas.  Initially,  the vinification of these, in the then traditional ways, was solely  for our family’s use.  But soon, high demand lead to trade and that  is how it all started. 
          In  1967, our family’s love for the vineyards and wine, led to the  creation of a state-of-the-art winery of 800 tons on 1500 square  meters in Megara, Attica.  In an effort to respond to increased  demand and in adapting to new trends, continuous improvements are  constantly made. 
          In  1990, Konstantinos I. Ginis, in line with family tradition, passed  the baton to his two sons, Ioannis and Nikolaos K. Gκinis  OE.  Their main vision and aim is to improve the quality of their  product and modernize the technical infrastructure. 
          By  carefully selecting varieties from the Megaron land and from other  parts of Greece, such as Savvatiano, Roditis, Malagousia,  Moschofilero, Opsimo Edessas, Asyrtiko for white wines, as well as  Agioritiko, Merlot, Syrah for the red ones, they continue the  winemaking business aiming for perfectly controlled conditions with  minimal intervention. 
           The  privately owned winery facilities are Located next to the new  Athens-Corinth National Highway, at the junction of Pachis/Megara and  just 42 km from Athens. 
           Within  this space you will find: 
          
            - 
              
Space  	for receiving raw material. 
             - 
              
Wine  	area with the most modern equipment, such as: presses both pneumatic  	and vacuum,special equipment for dewatering by the flotation method,  	modern winemakers for the vinification of red grapes, cold unit and  	tanks for controlled fermentation, centrifugal purifier, filter  	vacuum, filter land diatoms, filter plates for paper, and filter  	press with filtropano. 
             - 
              
Storage  	cement tanks sealed with epoxy resin and stainless steel with a  	total capacity of 1200 tons.   
             - 
              
Bottling  	and packaging space with a modern bottling line. 
              
           The  growing needs of the company led to the establishment of a branch in  the area of Vareas Megara within 1 km of our main headquarters.   There are stainless steel tanks with a storage capacity of 1300 tons  as well as a guarded parking space for our own fleet of vehicles able  to cope with every need that will arise a storage capacity of 1300  tons as well as a guarded parking space for our own fleet of vehicles  able to cope with every need that will arise.   
          The  Gkinis family tradition of producing quality wine continues at a  steady pace ,and Knowing that this  passion is inherited from  generation to generation, we  ensure that the same passion is passed  on  to the next generation in combination with their scientific  knowledge…  |