Υπηρεσίες της Κλινικής

 

Πλήρης Νοσοκομειακή περίθαλψη στο Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου


Το Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου, έχοντας ως γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς κάθε συμπολίτη μας, προσφέρει για πάνω από 50 χρόνια, την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Με έτος ίδρυσης το 1967, λειτουργεί ως πρότυπο ιδιωτικό θεραπευτήριο διαθέτοντας εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι δυναμικότητας 100 κλινών, οι οποίες αναπτύσσονται σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.

Η Κλινική δέχεται επείγοντα και τακτικά περιστατικά, 24 ώρες το 24ωρο, ενώ διαθέτει 2 ασθενοφόρα για τη μεταφορά των ασθενών. Ειδικά για όσους διαμένουν στην πόλη του Αγρινίου, η μεταφορά με το ασθενοφόρο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η Κλινική μας, έχει σύμβαση με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), τόσο για τη νοσηλεία των ασθενών όσο και για τις διαγνωστικές εξετάσεις στα σύγχρονα απεικονιστικά και μικροβιολογικά τμήματα της κλινικής. Παράλληλα, η συνεργασία επεκτείνεται στις περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Με γιατρούς πολλών ειδικοτήτων και με εξωτερικές συνεργασίες, η Κλινική μας είναι έτοιμη να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα και ασφάλεια προς κάθε συμπολίτη μας που θα χρειασθεί νοσηλεία στα τμήματα της Κλινικής.

Τα τμήματα της Κλινικής:

A. Παθολογικός Τομέας:

1. Παθολογικό Τμήμα

. Διάγνωση και αντιμετώπιση χρόνιων παθολογικών προβλημάτων (Λοίμωξη αναπνευστικού, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α)

2. Καρδιολογικό Τμήμα

. Αντιμετώπιση παροδικών και οξέων καρδιολογικών προβλημάτων (Κολπική μαρμαρυγή, Συγκοπτικό επεισόδιο, οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου κ.α)

B. Χειρουργικός Τομέας

1. Χειρουργικό τμήμα

. Διενέργεια μικρών και μεγάλων επεμβάσεων στην σύγχρονη χειρουργική αίθουσα της Κλινικής από έμπειρους και εξειδικευμένους χειρούργους (Κήλες, σκωληκοειδίτιδα, λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή, ρινικές επεμβάσεις, ογκίδια-σπίλοι κ.α)

2. Ορθοπαιδικό τμήμα

. Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους τομείς της διάγνωσης και θεραπείας σε ένα ευρώ φάσμα ορθοπαιδικών παθήσεων (οσφυαλγία, αρθρίτιδα κ.α)

. Συνεργασία με καταξιωμένους χειρούργους ορθοπαιδικούς για την διενέργεια επεμβάσεων (αρθροσκόπηση ώμου και γόνατος, καρπιαίου σωλήνα, ρήξη συνδέσμου κ.α)

3. Ουρολογικό τμήμα

. Διαγνωστική και χειρουργική (εάν κριθεί αναγκαίο) αντιμετώπιση παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος (ουρολοίμωξη, αιματουρία, κολικός νεφρού κ.α)

4. Οφθαλμολογικό τμήμα

. Διενεργούνται οφθαλμολογικές, χειρουργικές επεμβάσεις με σύγχρονες τεχνικές (καταρράκτης, χαλάζιο κ.α)

5. Μαιευτικό/Γυναικολογικό τμήμα

. Διενεργείται όλη η γκάμα των μαιευτικών και γυναικολογικών επεμβάσεων

Γ. Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

. Καλύπτει μετεγχειρητικά, παθολογικά και καρδιολογικά περιστατικά σε 6 άρτια εξοπλισμένες κλίνες υπό την επίβλεψη έμπειρων ιατρών καθώς και ειδικά εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού.

Δ. Νεφρολογικός Τομέας

. Στην Νεφρολογική κλινική νοσηλεύονται ασθενείς με νοσήματα των νεφρών (οξέα ή χρόνια), καθώς και ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση εξαιτίας επιπλοκών.

. Η κλινική μας διαθέτει σύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού δυναμικότητας 15 μηχανημάτων (+3 εφεδρικά). Παράλληλα, οποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου κριθεί αναγκαίο παρέχεται η δυνατότητα έκτακτης συνεδρίας αιμοκάθαρσης.

Με πολύ χαμηλό κόστος νοσηλείας, δίνονται η παρακάτω παροχές προς κάθε νοσηλευόμενο:

. Πλήρης ιατρικός έλεγχος κατά την είσοδο του ασθενή

. Διαρκής 24ωρη παρακολούθηση από το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής

. Φαρμακευτική κάλυψη κατά την διάρκεια της νοσηλείας . Τακτικά γεύματα σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού

. Παράδοση των εξετάσεων (αντίγραφα) του ιατρικού φακέλου κατά την έξοδο του νοσηλευόμενου.

Τέλος, μέσα από το site της Κλινικής(www.ippokrateio.gr), δίνεται η δυνατότητα σε κάθε συμπολίτη μας να ενημερώνεται για νέα από το χώρο της υγείας και της Κλινικής αλλά και να μπορεί να κλείνει ραντεβού για οποιοδήποτε διαγνωστικό τμήμα (μαγνητικός-αξονικός τομογράφος, τμήμα υπερήχων, μικροβιολογικό τμήμα), την ημέρα και την ώρα που επιθυμεί.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες με ευθύνη και σεβασμό στην υγεία σας.

Με εκτίμηση, Αλέξης Σιάμος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Γοργοποτάμου 16, Αγρίνιο, 30132

Τηλεφωνικό Κέντρο Κλινικής: +30 26410 52084 | +30 26410 26842

Ασθενοφόρο: +30 6986797661

E: ippokrateio.clinic@gmail.com

W: www.ippokrateio.gr