Ιστορία

E:\photos Veikos\exoteriki opsi tou katastimatos.tif

Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία της ΚΑΥΚΑΣ γίνονται το 1975, ξεκινώντας από την αναπτυσσόμενη αγορά της Ανατολικής Αττικής.
Το 1989 η ΚΑΥΚΑΣ γίνεται Ανώνυμος Εταιρεία και εγκαθίσταται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας έτσι τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Το μέλλον της εταιρείας έμπαινε στις βάσεις του.
Το 2000 αρχίζει η επέκταση του Δικτύου Καταστημάτων - από 5 καταστήματα στα 10 το 2004 - και η εταιρεία επενδύει σε ειδικευμένα στελέχη με σκοπό την ταχεία και ασφαλή ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, γίνονται επενδύσεις στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων, με την εγκατάσταση ενός σύγχρονου συστήματος ERP.
Το 2004 η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. γίνεται η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού στην Ελλάδα και αποτελεί από τότε την κορυφαία και αδιαμφισβήτητη επιλογή στην αγορά του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.
Το 2008 η εταιρεία επενδύει στην εγκατάσταση του μηχανογραφικού συστήματος SAP και στην εκπαίδευση του προσωπικού της στη χρήση του, με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
Το 2011 η ΚΑΥΚΑΣ επενδύει στη στελέχωση του τμήματος Business Development με εξειδικευμένους Product Managers, οργανωμένο τμήμα Προσφορών, τμήμα Πωλήσεων Β2Β και ενδυναμωμένο τμήμα Marketing, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των εταιρικών πελατών και την παροχή υποστήριξης σε έργα με εξειδικευμένες απαιτήσεις.
Ταυτόχρονα η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε νέα καταστήματα με σκοπό την αμεσότερη κάλυψη των αναγκών των πελατών της σε όλη την Ελλάδα και το 2011 ο αριθμός των καταστημάτων φτάνει τα 32.

 

Όραμα

Το Όραμα της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. είναι να αποτελεί την κορυφαία και αδιαμφισβήτητη επιλογή των πελατών της στην αγορά του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μέσω της παροχής προς αυτούς διαφοροποιημένης αξίας, η οποία επιτυγχάνεται με τη συνεχή επένδυση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, τον εντοπισμό και την αξιοποίηση ευκαιριών που εμφανίζονται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον και εν τέλει την υποστήριξη καινοτόμων λύσεων.

 


Βιογραφικό Νίκου Καυκά

 

Ο Νίκος Καυκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και από πολύ νωρίς απέκτησε εμπειρίες στην οικογενειακή επιχείρηση, ένα μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού που ξεκίνησε ο πατέρας του Βασίλης στην Ανατολική Αττική.

Σπουδάζοντας Oικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέχισε να εργάζεται στην εταιρεία που αναπτυσσόταν αργά αλλά σταθερά στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβλέποντας τη σημασία του τεχνοκρατικού management αλλά και το έλλειμμά του στις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, συνέχισε τη μόρφωσή του με μεταπτυχιακές  σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde .

O πρώιμος θάνατος του πατέρα το 1996 φέρνει τον Νίκο Καυκά στη Διοίκηση της εταιρείας που περνάει πλέον στη φάση της επιταχυνόμενης ανάπτυξης φθάνοντας από 5 καταστήματα το 2000 στα 10 το 2004 και στα 32 το 2011.

Με επενδύσεις στα αρτιότερα συστήματα πληροφορικής και με πραγματική πίστη στον άνθρωπο αλλά και στην τεχνοκρατική οργάνωση σαν κρίσιμους συντελεστές επιχειρηματικότητας, ο Νίκος Καυκάς έχει συνδέσει αρμονικά την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τη συναισθηματική εμπλοκή των στελεχών σε μια συνταγή επιτυχίας, μοναδικής και υποδειγματικής για τον κλάδο.

Μεγαλύτερη όμως επιτυχία του θεωρεί την οικογενειακή του ζωή με την Κατερίνα και το γιό τους Βασίλη.

 

 

Η εταιρεία με αριθμούς

Η ΚΑΥΚΑΣ επιταχύνει με σταθερές βάσεις.

1975 Ίδρυση της εταιρείας
77,2 Εκατομμύρια ευρώ πωλήσεις το 2011
24% Αύξηση πωλήσεων 2006-2011
498 Άτομα προσωπικό
75.000 Κωδικοί
300 Προμηθευτές
5.000 Πελάτες καθημερινά
25.000 m2 χώρου αποθήκης και έκθεσης

 

ICAP Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας Επιχειρήσεων: ΑΑ

 

Η εξέλιξη του κύκλου εργασιών της εταιρείας δείχνει τους ρυθμούς ανάπτυξης του μεριδίου της ΚΑΥΚΑΣ, μέσα σε μια έντονα πτωτική αγορά

 

Η ταχύτατη εξάπλωση του Δικτύου καταστημάτων κατά την τελευταία δεκαετία είναι απόλυτα ενδεικτική της ανάπτυξης της εταιρείας

 

Λύσεις


Οι βασικές προϊοντικές οικογένειες στις οποίες η ΚΑΥΚΑΣ παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις είναι οι παρακάτω:

Υλικά εγκαταστάσεων, Ηλεκτρικοί πίνακες, Τηλεπικοινωνίες, Φωτοβολταϊκά, Βιομηχανικό υλικό, Αυτοματισμοί, Συστήματα ασφαλείας, Λαμπτήρες, Φωτιστικά.

 

Δίκτυο Καταστημάτων


Με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, η Β.ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. βρίσκεται κοντά σε κάθε πελάτη, διευρύνοντας και ανανεώνοντας συνεχώς το δίκτυο καταστημάτων της. Η ΚΑΥΚΑΣ στα 32 καταστήματά της, προσφέρει μια πλούσια γκάμα προϊόντων καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού παγκοσμίως.

Βασικός σκοπός της ΚΑΥΚΑΣ είναι να προσφέρει ταχύτερη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση στους πελάτες της σε κάθε έργο, βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία της. Το επαρκέστατο στοκ προϊόντων που διαθέτει στις αποθήκες των καταστημάτων της, η πανελλαδική κάλυψη του δικτύου και οι σύγχρονες διαδικασίες εκτέλεσης παραγγελιών και ενδοδιακίνησης εξασφαλίζουν την άμεση εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης, ενώ οι τεχνικές υποδομές της εταιρείας εξασφαλίζουν ομοιογενή εξυπηρέτηση σε οποιοδήποτε σημείο του Δικτύου.

 

Business Development

Η διεύθυνση Business Development της εταιρείας περιλαμβάνει τα Εξειδικευμένα Τμήματα και το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β,και έχει δημιουργηθεί με σκοπό να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και προϊοντική υποστήριξη με λύσεις για έργα με εξειδικευμένες απαιτήσεις. Το Business Development υποστηρίζει όλες τις δομές της εταιρείας και όλους τους πελάτες στα έργα τους, με αποτέλεσμα την ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή τους, η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 

Εξειδικευμένα Τμήματα
Τμήμα Κατασκευής Ηλεκτρικών Πινάκων     


Στόχος του Κατασκευαστικού τμήματος της εταιρείας είναι να σχεδιάζει και να παράγει ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε έργου, με παράδοση στον σωστό χρόνο και στην καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής.

Οι προμήθειες των ερμαρίων και των υλικών που τοποθετούνται μέσα στον πίνακα γίνεται από τις μεγαλύτερες και πιο επώνυμες εταιρείες κατασκευής ηλεκτρολογικού υλικού στον κόσμο με αποτέλεσμα ο κάθε πίνακας να αποτελεί ένα ενιαίο και λειτουργικό σύνολο που διαθέτει πιστοποίηση δοκιμών τύπου από τα εγκυρότερα κέντρα δοκιμών της Ευρώπης.

 

Τμήμα Βιομηχανικών Εφαρμογών & Κτιριακών Λύσεων

C:\Documents and Settings\dveikos\Desktop\biomhxania.jpg

 

Το τμήμα Βιομηχανικών Εφαρμογών & Κτιριακών Λύσεων της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον χώρο του βιομηχανικού υλικού και εξοικονόμησης ενέργειας για κάθε τύπο εφαρμογής.

Η  δυνατότητα παροχής κατάλληλων λύσεων για κάθε βιομηχανικό χώρο είναι αποτέλεσμα της υψηλής τεχνικής εξειδίκευσης σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών κλάδων, της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της άριστης συνεργασίας  με τους πελάτες.

 

Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων 


D:\images_photos\image_tmima_fotovoltaika.png

 

Το εξειδικευμένο τμήμα Ενεργειακών Λύσεων της Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μια πλήρη γκάμα προϊόντων που αφορούν:

 • Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε οροφές κατοικιών και βιομηχανιών
 • Φωτοβολταϊκά Πάρκα
 • Αιολικά Πάρκα

 

H εταιρεία διαθέτει πλήρη γκάμα υλικών, η οποία περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά πάνελ, βάσεις στήριξης, μετατροπείς ρεύματος και περιφερειακό ηλεκτρολογικό υλικό εγκαταστάσεων ενέργειας των μεγαλυτέρων και πιο γνωστών κατασκευαστών στον κόσμο.

 

Τμήμα Ασθενών Ρευμάτων
C:\Documents and Settings\dveikos\Desktop\391720.jpg
Το τμήμα Ασθενών Ρευμάτων εξειδικεύεται στα προϊόντα Τηλεπικοινωνιών και Συστημάτων Ασφαλείας, προσφέροντας τις καταλληλότερες λύσεις για κάθε εφαρμογή.

Τα προϊόντα Τηλεπικοινωνιών που διαθέτει η εταιρεία περιλαμβάνουν προϊόντα Δομημένης Καλωδίωσης, Τηλεφωνικά Κέντρα και Συστήματα Αδιάλειπτης Λειτουργίας (UPS) από τους πιο αξιόπιστους προμηθευτές παγκοσμίως.

Στα Συστήματα Ασφαλείας η ΚΑΥΚΑΣ προσφέρει λύσεις με Συστήματα Συναγερμού, Συστήματα Πυρανίχνευσης και Κλειστά Κυκλώματα Παρακολούθησης.

Η εφαρμογή των λύσεων αυτών γίνεται διαρκώς και πιο απαραίτητη και το προσωπικό του τμήματος Ασθενών Ρευμάτων προσφέρει

 • Υποστήριξη στο έργο (on site)
 • Υποστήριξη στην ανάλυση της μελέτης του έργου
 • Υποστήριξη στην εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας του έργου

 

Τμήμα Φωτισμού

C:\Documents and Settings\dveikos\My Documents\dveikos\corporate brochure\protaseis\photos gia ekswfyllo\Titan 11-1-11 039.jpg

Το εξειδικευμένο τμήμα Φωτισμού αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της εταιρείας, το οποίο διαρκώς ενδυναμώνεται περαιτέρω με εξειδικευμένο προσωπικό και νέες συνεργασίες, με σκοπό η ΚΑΥΚΑΣ να αποτελεί στον φωτισμό μια από τις πιο αξιόπιστες και ολοκληρωμένες επιλογές της αγοράς.

 

Ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια των καινοτόμων λύσεων που υποστηρίζει το τμήμα Φωτισμού αποτελούν οι λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας με την αξιοποίηση της τεχνολογίας LED. Η πλήρης γκάμα φωτιστικών και λαμπτήρων LED από τους μεγαλύτερους επώνυμους κατασκευαστές παγκοσμίως, εγγυάται την ποιότητα και την αξιοπιστία των λύσεων που προσφέρει η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.  

 

Τμήμα Πωλήσεων Β2Β

Για τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των μεγάλων πελατών της, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα τμήμα 15 εξειδικευμένων Τεχνικών Πωλήσεων Β2Β στους οποίους έχει ανατεθεί η εξυπηρέτηση των 1.500 μεγάλων πελατών της εταιρείας.

Σκοπός των Τεχνικών Πωλήσεων Β2Β είναι η συνεχής διερεύνηση των αναγκών των πελατών, η άμεση παροχή προσφορών από το ειδικό τμήμα της Διεύθυνσης Business Development και η παρακολούθηση της ροής των λύσεων και των προϊόντων που προσφέρονται στους πελάτες.

Κύριες ομάδες πελατών της Διεύθυνσης Business Development είναι:

  • Βιομηχανίες / Βιοτεχνίες
  • Τεχνικές / Κατασκευαστικές εταιρείες
  • Ηλεκτρολόγοι / Εργολάβοι
  • Εταιρείες Φωτοβολταϊκών
  • Μελετητικά γραφεία
  • Ξενοδοχεία
  • Αλυσίδες καταστημάτων

   

Έδρα : 17ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου, 190 02 Παιανία

Τηλ. : 210 - 66 39 112

Fax : 210 - 66 39 110

e-mail : info@kafkas.gr

website: www.kafkas.gr