Η ιστορια του ΚΕΙΡΟΝ

Το ελαιόλαδο ΚΕΙΡΟΝ γεννιέται στην Ελλάδα,στην Μαγνησία,στις Αφέτες ενα απο τα 24 χωριά του Πηλίου, βουνό των Κενταύρων {το ελαιόλαδο παίρνει το όνομα απο τον κένταυρο Χείρων}, απο αιώνιους ελαιώνες, όπου η οικογένεια Αναγνώστου το 1895 έκτισε ελαιοτριβείο με ατμομηχανή (1907), που υπάρχει ακόμα και χαρακτιριστική καμινάδα στο κέντρο του χωριού.

Η νέα γενιά ,τα δυο εγγόνια {γευσιγνώστες/δοκιμαστές ελαιολάδιου} με αγάπη ,αφιέρωση και γνώσεις κατάφεραν σε τρία χρόνια να παράγουν ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας κερδίζοντας το 2018 αργυρό βραβείο στο EVOIOOC Ιταλίας και χρυσό βραβείο στο ATHENA IOOC.


Το ελαιόλαδο γίνεται με συγκομιδή των ελαίων στην κατάλληλη χρονική περίοδο, καθημερινή ελαιοποίηση και άθερμη επεξεργασία. Τυποποιείται σε γυάλινα μπουκάλια του 0,5 λ και κουτιά 0,5 λ.


Υπεύθυνη παραγγελιών: Φωτεινή Αναγνώστου

Αφέτες, Πήλιο

T: 0039 3468058156

M: 0030 6982866575

E: ipa.keiron@gmail.com / fotini@alice.it

vitogiardina79@yahoo.it