ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο βρίσκεται στο 15Ο χιλιόμετρο Λιβαδειάς - Δελφών.

Άρχισε να λειτουργεί το 2005 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, σύγχρονους χώρους παραγωγής και οινοποίησης.

Πρόκειται για ένα μικρό οινοποιείο που έχει την δυνατότητα να οινοποιήσει 150 τόνους ετησίως με ελεγχόμενη ζύμωση.

Η μικρή δυναμικότητα με σύγχρονες εγκαταστάσεις προσφέρουν την δυνατότητα παραγωγής επιλεγμένου οίνου από ευγενείς ποικιλίες σταφυλιών. Οι απαλές πιέσεις του πνευματικού πιεστηρίου, η άμεση απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης, η ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης και η σωστή φύλαξη σε σταθερή θερμοκρασία διασφαλίζουν ένα τελικό προϊόν ανωτέρας ποιότητας.

 

 

ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ

Εκεί που ο Ελικώνας συναντά τον Παρνασσό, στο Δίστομο Βοιωτίας δημιουργείται μία κοιλάδα και ένα οροπέδιο. Στην κοιλάδα Τσέρεσι και στο Οροπέδιο του Διστόμου, σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων απλώνεται ένα απέραντο αμπελοτόπι, ένας τόπος ευλογημένος.

Στα ελαφρά εδάφη οι γηγενείς ποικιλίες δέχονται σαν βάλσαμο τις βροχές του χειμώνα πριν φθάσει το ξηρό καλοκαίρι. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι ιδανικές για την δημιουργία ποιοτικών κρασιών που μπορούν να ταξιδέψουν το άρωμα και την γεύση της ορεινής Βοιωτικής Γής σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και όχι μόνο.

Το μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με την ποικιλιακή σύνθεση των αμπελώνων, που σε ορισμένες περιπτώσεις σκαρφαλώνουν στις πλαγιές του Ελικώνα και του Παρνασσού είναι η αφετηρία και η βάση για την παραγωγή των κρασιών μας.

Κύριο μέλημά μας είναι η παραγωγή φυσικών προϊόντων που αναδεικνύουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που προέρχονται από το αμπελοτόπι σε συνδυασμό με το μικροκλίμα της περιοχής. Η πείρα, το μεράκι καθώς και η επιτυχημένη εφαρμογή των τεχνολογιών γίνονται αρωγοί στην προσπάθειά μας για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

 

 

                 Ο τόπος μας ...Η έμπνευσή μας...

 

Πυθία ονομαζόταν η εκάστοτε Πρωθιέρεια του Θεού Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών. Η Πυθία ευρισκόμενη σε έκσταση, έβγαζε ασυνάρτητες κραυγές και λόγους. Οι ιερείς του Μαντείου μετέτρεπαν τα άναρθρα αυτά λόγια σε έμμετρους ΧΡΗΣΜΟΥΣ... με περιεχόμενο αινιγματικό και διφορούμενο...

Από τον τόπο μας εμπνευστήκαμε και το όνομα της πρώτης μας σειράς εμφιαλωμένων κρασιών, με ελπίδα να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να μάθουν παντού τις γηγενής ποικιλίες της ευρύτερης περιοχής του Διστόμου και της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτικής Γής .

Η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, ο ροδίτης, το Σαββατιανό και το Αγιωργίτικο από τις ελληνικές ποικιλίες και τα Grenache rouge, cabernet Sauvignon και syrah από τις διεθνείς ποικιλίες, που έχουν προσαρμοστεί τέλεια στα εδάφη της περιοχής μας, αποτελούν τις ποικιλίες από τις οποίες προέρχονται τα κρασιά μας.

Σας προσκαλούμε  λοιπόν σε ένα οινικό ταξίδι στο Δίστομο, σε όποιο μέρος της Γής και αν βρίσκεστε. Μια νέα προσπάθεια από νέους ανθρώπους με νέες τεχνικές παραγωγής και εμφιάλωσης.

 

kelariaparnassou.gr