Υψηλής ποιότητας περίθαλψη 
Ψυχοθεραπεία γνωσιακής & ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης

Στα όρια Μελισσίων με τη Ν. Πεντέλη σε ένα κατάφυτο και ευχάριστο περιβάλλον βρίσκεται από το 1973 η ψυχιατρική κλινική Λυράκου, δυναμικότητας 120 κλινών, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στον κλάδο της ψυχικής υγείας. Ιδρυτής της κλινικής ήταν ο Δημήτριος Λυράκος ένας εκ των γνωστότερων ψυχιάτρων-νευρολόγων εκείνης τηςεποχής.

Όραμα

 Όραμα της ψυχιατρικής κλινικής Λυράκου, είναι η παροχή υψηλής ποιότητας περίθαλψης σε ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον με γνώμονα την ανθρώπινη ύπαρξη και τον ανθρώπινο παράγοντα. 

Στόχοι

Φροντίδα - Στοργή, Περιποίηση, Ενδιαφέρον και Ζεστασια στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές και ψυχικές δυσκολίες.

Αξιοπιστία - Δομημένη με γνώμονα τον επαγγελματισμό σε ένα ευέλικτο και ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας.

Ξενοδοχειακή υποδομή - Συνεχής βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων της ψυχιατρικής μας, με στόχο τις άριστες συνθήκες διαβίωσης των νοσηλευόμενων.

Ανθρωπισμός - Επιλογή νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με επίκεντρο των άνθρωπο.

Εξειδίκευση - Συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού για τις εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη και στην ψυχοθεραπεία.

Υπηρεσίες

Η ψυχιατρική κλινική Λυράκου πέραν των υπηρεσιών νοσηλείας, που προσφέρει

επί 35 και πλέον συναπτά έτη, διεξάγει πλέον στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο προγράμματα ψυχιατρικής παρακολούθησης και ψυχοθεραπείας γνωσιακής και ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

     Κάθε ψυχίατρος και ψυχολόγος είναι άρτια εξειδικευμένος και απαρτίζουν τα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής.

    Χαρακτηριστικές παθήσεις στις οποίες ειδικευόμαστε είναι η  κατάθλιψη, η μανιοκατάθλιψη, οι διαταραχές σίτισης ( νευρική ανορεξία, βουλημία), η άνοια, η σχιζοφρένεια, οι σεξουαλικές διαταραχές στυτική δυσλειτουργία, οργασμού, διέγερσης κ.λ.π.) καθώς και  η αποτοξίνωση / απεξάρτηση.

     Στην προσπάθειά μας αυτή σας καλωσορίζουμε στον καινούριο μας δικτυακό τόπο από όπου σκοπεύουμε να σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις σε θέματα που σας αφορούν καθώς και για τα δρώμενα της ψυχιατρικής κλινικής μας.

    Οι συνεργάτες μας καθώς και το επιστημονικό μας προσωπικό είναι στην διάθεσή σας. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είτε μέσω του δικτυακού μας τόπου είτε χρησιμοποιώντας τα κλασσικά μέσα.

 Αποτοξίνωση - Απεξάρτηση

Aποτοξίνωση - απεξάρτηση από το Αλκοόλ

   Το Αλκοόλ αποτελεί την πιο διαδεδομένη και νόμιμη εθιστική ουσία, με τους περισσότερους θανάτους καταγεγραμμένους παγκοσμίως (συμπεριλαμβάνονται πέρα των παθολογικών αιτίων και θάνατοι από αυτοκινητιστικά ατυχήματα, εργατικά κ.λ.π.).  

    Η αποτοξίνωση από το αλκοόλ είναι η πιο επικίνδυνη και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της αποκοπής, διότι ο ασθενής μπορεί να «πέσει» σε ντελίριουμ και να αποβεί μοιραίο ακόμα και για τη ζωή του.                       Περισσοτερες πληροφοριες για αποτοξινωση και απεξαρτηση απο αλκκολ

 Αποτοξίνωση - απεξάρτηση φαρμακευτικών ουσιών

    Ο εθισμός στις βενζοδιαζεπίνες (όπως π.χ. είναι το vulbegal, stedon, tavor, hypnostedon κ.λ.π.) και στα βαρβιτουρικά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους παγκοσμίως. Πολλοί άνθρωποι στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν κάποια πάθηση ψυχικής φύσεως είτε να αποτοξινωθούν από παράνομες ναρκωτικές ουσίες φτάνουν στην κατάχρηση αυτών των ψυχοτρόπων ουσιών σε μη φαρμακευτικές δόσεις, ούτως ώστε να έχουν το ίδιο κατασταλτικό αποτέλεσμα.

    Κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στο στερητικό σύνδρομο, διότι χωρίς την κατάλληλη φαρμακευτική κάλυψη μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο και είναι σαφώς προτιμότερο να γίνεται σε ένα οργανωμένο κλινικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για αποτοξίνωση και απεξάρτηση από φαρμακευτικές ουσίες.

 Αποτοξίνωση - απεξάρτηση ουσιών    

        Η απεξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες είναι συνήθως μια μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια και για τον ίδιο τον ασθενή αλλά και για το οικογενειακό του περιβάλλον. Αν και το στάδιο της σωματικής στέρησης μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα και γρήγορα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, το στάδιο της «εγκεφαλικής» απεξάρτησης απαιτεί χρόνο και μεγάλη προσπάθεια κυρίως από τον ίδιο τον ασθενή.

Περισσότερες πληροφορίες για αποτοξίνωση και απεξάρτηση από ουσίες.  

Αποτοξίνωση - απεξάρτηση από το τζόγο

      Η συνεχής ενασχόληση με διάφορα τυχερά παιχνίδια, όπως η ρουλέτα, το πόκερ, οι ιπποδρομίες, το ΚΙΝΟ κ.λ.π. μπορεί να χαρακτηριστεί και ως παθολογικός τζόγος.        

    Χαρακτηριστικά συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι οι συνεχείς ψυχολογικές μεταπτώσεις και οι ανάπτυξη συμπεριφορών που χαρακτηρίζονται από το ψέμα, την ευστροφία και την κρυψίνοια.

     Κατά τη φάση της αποτοξίνωσης μπορούν να εμφανιστούν στερητικά συμπτώματα ανάλογων του αλκοόλ, ενώ για την απεξάρτηση (μακροχρόνια αποχή) απαιτείται ένα σωστά δομημένο ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο.

Περισσότερες πληροφορίες για αποτοξίνωση και απεξάρτηση από τζόγο.

Διπλή Διάγνωση

       Ως συνοσηρότητα νοείται η ταυτόχρονη συνύπαρξη της ασθένειας του εθισμού και κάποιας άλλης πάθησης ψυχικής φύσεως (π.χ. κατάθλιψης, αγχώδους διαταραχής κ.λ.π.).

     Με τα κατάλληλα εργαλεία (ψυχομετρίες, εμπειρία ψυχιάτρων και ψυχολόγων) μπορεί να διαγνωσθεί εάν υπάρχει ψυχική νόσος και να διευκολυνθούν πολύ τα στάδια της αποτοξίνωσης και απεξάρτησης.         

Περισσότερες πληροφορίες για Διπλή ΔιάγνωσηΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΟΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓ  ΣΥΛΛΑ   7 15127
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΤΗΛ : ( +30)210 6131802
ΚΙΝ: (+30) 6941 575588
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  : info@lyrakou.gr