Ποιοί Είμαστε

Το μέλι «ΜαριΆνθη» αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει ως έδρα την περιοχή της ηπείρου και πιο συγκεκριμένα στο Νομό Ιωαννίνων.

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση ξεκίνησε το 1991 ερασιτεχνικά για προσωπική ευχαρίστηση και οικιακή χρήση. Ωστόσο, οι δύσκολες τότε εποχές δεν επέτρεψαν την περαιτέρω ενασχόληση με αυτή.

Το 2015, η επιχείρηση πέρασε στα χέρια την τρίτης γενιάς, η οποία αποφάσισε να πάει την επιχείρηση ένα βήμα παραπέρα. Η αστείρευτη όρεξη για την διαδικασία της παραγωγής αλλά και του εμπορίου κατείχε καταλυτικό ρόλο για την μετέπειτα πορεία.

Η παρακαταθήκη των προηγούμενων γενεών σε συνδυασμό με την αγάπη για το μέλι αλλά και τις ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις αποτέλεσαν το πυρήνα της επιχείρησης.

Η παραγωγή και η εξαγωγή του μελιού γίνεται με την βοήθεια της τεχνολογίας έπειτα από εκτενή και εξειδικευμένη επιμόρφωση στον εν λόγω τομέα.

Κύριο μέλημα αποτελεί η αμείωτη ποιότητα του μελιού όσο και ο απόλυτος σεβασμός τόσο στη φύση όσο και στη μέλισσα.

Έτσι, σημαντικό στοιχείο είναι η πρόληψη για τυχόν επιπλοκές και αρρώστιες ενώ εξίσου σημαντική είναι η εν τω βάθει γνώση των ανθοφοριών της κάθε εποχής.

Η εγκατάσταση και η μεταφορά του μελισσοκομείου γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και ύστερα από κατάλληλη μελέτη για την εκάστοτε ανθοφορία.

Οι μέλισσες μεταφέρονται σε ολόκληρη την περιφέρεια της ηπείρου καθώς παρουσιάζει πλούσια βλάστηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μέλισσες να προσλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ιδιότητες που κατέχει η φύση.

Η συγκομιδή γίνεται από διάφορες ανθοφορίες κατά τόπους και ανάλογα την εποχή. Εκεί οφείλεται η μεγάλη ποικιλομορφία και τα διαφορετικά είδη του μελιού «ΜαριΆνθη».