Με αγάπη και κληροδοτημένη γνώση στην αμπελουργία και στην παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι αδελφοί Μάρκου συνεχίζοντας μία οικογενειακή παράδοση 150 ετών, ιδρύουν το 1983 στην Παιανία, στην Μεσόγαια της Αττικής, μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα στην οποία σήμερα η 4η γενιά Μάρκου, ως νεότεροι εξειδικευμένοι οινοπαραγωγοί, καταθέτουν τα πρώτα δείγματα προσωπικής δουλειάς, συνετά συνδυασμένα, με την πείρα των πατεράδων τους.

Το οινοποιείο των «Αμπελώνων Μάρκου», αξιοποιεί την παραγωγή 100 στρεμμάτων μεσογείτικου αμπελώνα και 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου αμπελώνα, στη Νεμέα Πελοποννήσου.

Η παραγωγή του οίνου αφορά μεγάλη ποικιλία από ετικέτες, πολλές εκ΄ των οποίων έχουν κερδίσει εγχώρια αλλά και διεθνή βραβεία. Διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και εξάγονται  σε πέντε χώρες. Πρόσφατα μεγάλη Βρετανική εφημερίδα κατέταξε τους «Κλέφτες» οίνος λευκός ξηρός ποικιλίας Σαββατιανό 100% χωρίς θειώδη ανάμεσα στα 16 καλύτερα κρασιά της Ελλάδος. Κάποιες ακόμη από τις παγκόσμιες διακρίσεις, μεταξύ άλλων που έχουν επιτύχει ετικέτες του οινοποιείου μας είναι και οι πρόσφατες βραβεύσεις στα PAR Wine Awards International 2017 όπου πάλι οι «Κλέφτες» αλλά και το «Αγιωργίτικο» οίνος ξηρός ερυθρός PGIΝεμέας απέσπασαν χρυσό βραβείο. Επίσης διακρίθηκε και η φινετσάτη ρετσίνα μας «Σχινόπεφκο» ποικιλίας 100% Σαββατιανό με αργυρό βραβείο.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα του οινοποιείου, καθώς και η γρήγορη αναγνώριση των τάσεων της εποχής είχε σαν αποτέλεσμα το 2001 να δημιουργηθεί στο χώρο του οινοποιείου η αίθουσα εκδηλώσεων 'Αμπελώνες Μάρκου'. Στην αίθουσα κυριαρχεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η χρήση αυθεντικών υλικών, όπως η πέτρα, το ξύλο και το σίδερο, τα οποία προσδίδουν, ένα επιβλητικό καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Η αίθουσα βρίσκεται κοντά σε βασικούς οδικούς άξονες (Αττική Οδό & Λ. Λαυρίου) και μπορεί να φιλοξενήσει όλο τον χρόνο ποικίλες μορφές εκδηλώσεων, με δυνατότητα κάλυψης, από 400 άτομα καθιστά, έως και 800 άτομα σε όρθιο cocktail.

Το 2006 η οικογένεια Μάρκου, μετά από την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε η λειτουργία της αίθουσας στους Αμπελώνες, δημιουργεί το στολίδι  της εταιρείας, το 'Μουσείο Οίνου', όπου η αρχιτεκτονική επιβλητικότητα, η αίγλη, αλλά και η ιστορία του κρασιού, που διαχέεται σε κάθε γωνιά του χώρου, είναι τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό.

Ο καινούριος πολυχώρος  βρίσκεται στην Παλλήνη, δίπλα από βασικούς οδικούς άξονες (Αττική οδός, Λεωφ. Μαραθώνος), όπου διαθέτει και μουσειακή αίθουσα με σπάνια εκθέματα οινοποιίας του 19ου αιώνα, καθώς και πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό αρχείο. Η δυναμικότητα του, ανάλογα με την επιλογή της εκδήλωσης, κυμαίνεται από τα 400 έως τα 1.000 άτομα καθιστά και 2.000 άτομα σε όρθιo cocktail.

Οι χώροι μας έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν όλο το χρόνο εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, όπως συνέδρια και εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις προϊόντων, διαλέξεις, κοινωνικές, εταιρικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και οινογνωσίες καθώς και διαδραστικά events.

Οι αυστηρές γευστικές απαιτήσεις του πελατολογίου μας, μας οδηγούν το 2010 στην ίδρυση της προσωπικής μας κουζίνας, η οποία ακούει στο όνομα 'Bistecca Social Catering' και είναι σύμφωνη με τις αυστηρές προδιαγραφές πιστοποίησης ISO 22000 / 9001 / 14001.

To  " Bistecca Social Cateing" εκτός από τους χώρους μας εξυπηρετεί και οποιαδήποτε εξωτερική εκδήλωση. Ο χώρος στέγασης της κουζίνας μας, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, δίπλα από την αίθουσα γευστικών δοκιμών, όπου οι υποψήφιοι πελάτες μας, με θέα τοπαρασκευαστήριο, δοκιμάζουν τα εδέσματα, μένοντας έτσι σίγουροι για την ποιότητα και την εξασφάλιση της υγιεινής τους.  

Αποσκοπώντας στην αναβίωση της παράδοσης του οινομαγειρείου του παππού των αδελφών Μάρκου το 1928, εγκαινιάσαμε τη λειτουργία του μεζεδοπωλείου 'Οινοπωλείον' στου Ψυρρή, προσφέροντας εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες κρασιού, υπό τη
μελωδική μουσική υπόκρουση της παλιάς Αθήνας.

Σε παράλληλη εξέλιξη με τη σύγχρονη εποχή, ο όμιλος προχωρά στην ίδρυση δύο νέων μοντέρνων εστιατορίων.

Το 'Casero' bar restaurant,  που βρίσκεται στη περιοχή της Παιανίας, θα σε κάνει να αισθανθείς σαν το σπίτι σου, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με γευστικά πιάτα και δροσερά cocktails.

Η νεότερη προσθήκη στα εστιατόρια του ομίλου ακούει στο όνομα 'Patties Myth' , βρίσκεται στα Μελίσσια και προσφέρει retro κλίμα με  γνήσιο καλό American comfort food.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς, 

Κωνσταντίνος Μάρκου
Διευθύνων σύμβουλος

 

 

 

 

1ο χλμ. Λεωφ.Παιανίας - Μαρκοπούλου,

Παιανία Αττικής ΤΤ 19 004

Τηλ: 210 6644711 - Fax: 210 6644123

E mail: info@markouwines.gr

www.ampelonesmarkou.gr

www.markouuwines.gr

www.mouseioinou.gr

https://www.facebook.com/ampelonesmarkougroup/ 

https://www.facebook.com/mouseiooinou/