Η 27 Wooden Accessories σήμερα αποτελεί μια επιχείρηση-πρότυπο γρήγορης ανάπτυξης, καινοτομίας και εξαγωγών, που παρά την κρίση της αγοράς παρουσιάζει σταθερή αύξηση παραγγελιών και η οποία βάζει πλώρη για διεθνή πορεία.

Χρησιμοποιώντας το ξύλο ως πρώτη ύλη, ο Σταμάτης Νεδιλάκης και η Ερμινα Κεχαγιά δημιούργησαν αξεσουάρ και μια ολόκληρη εταιρεία που παράγει 100% χειροποίητα είδη, βασισμένη αποκλειστικά σε αυτό που η φύση προσφέρει απλόχερα. Το ξύλο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην Καρδίτσα, την πόλη δηλαδή των φοιτητικών χρόνων και των δύο.

Ο Σταμάτης ήρθε από την Αλεξανδρούπολη και η Ερμίνα από τη Θεσσαλονίκη, μέσω Αθηνών. Σπούδασαν, γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στη φιλόξενη πόλη της Θεσσαλίας.
Εκεί σπούδασαν στο ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ένα από τα ανερχόμενα τμήματα σπουδών με χαμηλή προς το παρόν αναγνωρισιμότητα, σημαντικές όμως ευκαιρίες.

Ο πρώτος, ενώ εργαζόταν σε μια μεγάλη εταιρεία της περιοχής με ευθύνη όλες τις ειδικές κατασκευές σε πόρτες και κουφώματα για σπίτια, βίλες και ξενοδοχεία, ξεκίνησε αρχικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ξύλινων παπιγιόν.
Νωρίτερα είχε επιχειρήσει να έρθει στην Αθήνα, όμως απογοητεύτηκε από τον τρόπο εργασίας και την πλήρη βιομηχανοποίηση που δεν άφηνε περιθώριο δημιουργικής έκφρασης. Ετσι, η ιδέα των ξύλινων αξεσουάρ εξελίχθηκε πολύ γρήγορα: δημιουργήθηκε η εταιρεία και στην πορεία νέα προϊόντα προστίθενται συνεχώς στην γκάμα της.

Το πρώτο παπιγιόν δημιουργήθηκε μια μέρα παραλαβής στην μπουτίκ της Ερμίνας, «the little fabrica». Eίχαν έρθει κάποια υφασμάτινα παπιγιόν, τα οποία ήταν πολύ ωραία και ο Σταμάτης σκέφτηκε να δοκιμάσει να κατασκευάσει ένα παπιγιόν από ξύλο για τον εαυτό του.

Το πρώτο ξύλινο παπιγιόν τελικά έγινε πραγματικότητα, φορέθηκε από τον ίδιο, και στην αρχή οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι ήταν από ξύλο. Ωστόσο, τα σχόλια ήταν πολύ θετικά. Από στόμα σε στόμα, ήρθαν οι πρώτες παραγγελίες και τελικά ξεκίνησε η παραγωγή.

Σύντομα τα παπιγιόν θα γίνουν της μόδας και η 27 Wooden Accessories θα αποκτήσει αναγνωρισιμότητα στη νεολαία, η οποία λατρεύει αυτό το εκτός «γραμμών» είδος ένδυσης. Πολύ περισσότερο όταν αντί για ύφασμα βασίζεται στο ξύλο, μια καινοτομία που έκρυβε πολλή τρέλα αλλά και μια κερδοφόρα πορεία. Αυτή η πρώτη πατέντα θα πάει πολύ καλά εμπορικά και σύντομα, εκτός από το σήμα κατατεθέν που είναι τα ξύλινα παπιγιόν για άντρες, γυναίκες και παιδιά, η εταιρεία ξεκινά την παραγωγή και άλλων προϊόντων, όπως γυαλιά, ρολόγια, τσάντες, δακτυλίδια, μανικετόκουμπα, μπουτονιέρες, κοκκαλάκια για τα μαλλιά, γραβατοπιάστρες, κολιέ, μπομπονιέρες, χειροποίητα προσκλητήρια, βραχιόλια. Ολα  χειροποίητα και όλα φυσικά από ξύλο.


Επιγραμματικά


- Κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, μια νέα ιδέα προσθέτει ένα ακόμη προϊόν στα ήδη υπάρχοντα. Το βασικότερο όμως στοιχείο είναι ότι κάθε πελάτης μπορεί να ζητήσει και να κάνει την προσωπική του παραγγελία - με τα χαρακτηριστικά που θέλει (σ.σ.: σχέδιο, χάραξη, χρώμα, ύφασμα - στα παπιγιόν

- Η επιλογή τα είδη αυτά να είναι απολύτως χειροποίητα και να μην τυγχάνουν βιομηχανικής επεξεργασίας έδωσε δουλειά και σε άλλα άτομα εκτός από το επιχειρηματικό δίδυμο, ενώ ήδη η Καρδίτσα ξεκινά να ακούγεται ως η πρώτη παραγωγός πόλη «ξύλινης μόδας» στην Ελλάδα και μία από τις πρωτοπόρες στην Ευρώπη και τον κόσμο.

- Η εταιρία χρησιμοποιεί πάνω από 35 διαφορετικά είδη ξύλου. Είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδίασε και κατασκεύασε ξύλινα παπιγιόν στην Ελλάδα, αλλά και αυτή που επέλεξε να δημιουργήσει μόδα από μια πρώτη ύλη που έχει συνδυαστεί μονάχα με το έπιπλο

- Τα ξύλινα ρολόγια της 27 Wooden Accessories είναι τα μόνα 100% χειροποίητα που παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, ενώ ήδη μέσα σε περίοδο 3 χρόνων η εταιρεία τροφοδοτεί 70 καταστήματα πανελλαδικά.

- Αυτή τη στιγμή το 40 % των παραγγελιών είναι costume made, ενώ ημερησίως παράγονται και αποστέλλονται περίπου 40 παπιγιόν. Ταυτόχρονα η εταιρία έχει φτάσει να παράγει και να αποστέλλει 100 ρολόγια και γυαλιά κατά μέσο όρο ανά μήνα.

- Η εταιρεία αναπτύσσεται και εκτός συνόρων κάνοντας τις πρώτες εξαγωγές της σε Φινλανδία και Ολλανδία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους εμπορικούς αντιπροσώπους για εξαγωγές σε Αγγλία, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ (Νέα Υόρκη).

- Η 27 wooden accessories, έχει πια τους πιστούς της φαν, ενώ κερδίζει συνεχώς την προτίμηση του κόσμου. Η περσινή χρόνια έκλεισε με μία αύξηση της τάξεως του 20%.

Η φιλοσοφία του  brand


Το ξύλο είναι ένα μαγικό υλικό. Ζωντανό, ζεστό, εύπλαστο, πολυεπίπεδο, πρωτοποριακό. Ευνοεί και εμπνέει τη δημιουργία. Όλα αυτά μαζί συμπυκνώνουν τη βασική φιλοσοφία του brand 27wooden. Το Accessories απλώς υπογραμμίζει τη χρηστικότητα των προϊόντων μας που δεν αποτελούν πολυτέλεια αλλά μια σειρά καθημερινών αξεσουάρ που... απογειώνουν την προσωπικότητα του κάθε χρήστη. Τα προϊόντα μας απευθύνονται σε κάθε ηλικία και φοριούνται κάθε στιγμή.

Η σχέση με το αγοραστικό κοινό


Τα προϊόντα μας αγκαλιάστηκαν από την αρχή από τον κόσμο. Μάλιστα ειδικά στο ξεκίνημά μας ήταν τόσο ενθουσιώδης η ανταπόκριση μίας μερίδας αγοραστικού κοινού, που υπήρξε κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη νέων ιδεών και προϊόντων μας

Για την ειδίκευση στα αξεσουάρ


Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα κενό στην αγορά κυρίως στα ανδρικά αξεσουάρ. Η αρχική σκέψη ήταν να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι που να είναι ξεχωριστό και συνάμα προσιτό για τους άνδρες. Κάτι που μπορείς να το αγοράσεις είτε να στο φέρουν δώρο και να είναι ιδιαίτερο. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην άκρη το γυναικείο φύλο αλλά και τα παιδιά, αφού το αρχικό μας προϊόν, δηλαδή τα παγιγιόν, μπορεί να σταθεί σε διάφορες μορφές όπως για παράδειγμα κολιέ, βραχιολάκι και φυσικά όλα αυτά προσαρμοσμένα και σε mini size σειρά, η οποία είναι πολύ χαριτωμένη και ξεχωριστή για τους μικρούς μας φίλους.

Χρόνος και δυσκολίες


Χρειαζόμαστε από 2 ώρες έως και 1 ημέρα ανάλογα με το είδος του προϊόντος. Η κυριότερη δυσκολία είναι στην τελειοποίηση της λεπτομέρειας. Επειδή τα προϊόντα μας είναι χειροποίητα, χρειάζεται πολύ προσεκτική δουλειά για να καταφέρουμε το αποτέλεσμα της κάθε δημιουργίας να είναι ίδιο με την προηγούμενη αλλά και με την επόμενη. Και φυσικά να μπορέσουμε να αναδείξουμε την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του κάθε ξύλου, αξιοποιώντας το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

27 Wooden Accessories

Εργαστήριο : Καμινάδων 28
Κατάστημα : Χαρίτου 3
Τηλέφωνα : 2441079499 - 2441302400 - 6947922245