Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης είναι Ανώνυμη Εταιρεία με έδρα την Αλεξανδρούπολη με εποπτεύουσα αρχή το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στη δικαιοδοσία του είναι:

-ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης

-ο λιμένας της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης
-τα αλιευτικά καταφύγια Θερμών Σαμοθράκης και ΜάκρηςΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης:


-βρίσκεται σε προνομιακή γεωστρατηγική θέση στο χάρτη της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας

-έχει επάρκεια βαθών, προβλητών, κρηπιδωμάτων
-τεράστια σε έκταση χερσαία ζώνη (1150 στρέμματα)
-διαθέτει σιδηροδρομική και οδική σύνδεση , ενώ το αεροδρόμιο Δημόκριτος βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλ.
Με την ολοκλήρωση του συστήματος ασφάλειας ISPS το λιμάνι μπορεί να παίξει δυναμικό ρόλο στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών  - ιδιαίτερα για μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την Αίγυπτο, την Βουλγαρία και την Ανατολική Ευρώπη.
Στον τομέα του τουρισμού- στον οποίο η περιοχή του Έβρου αποτελεί ένα  ανερχόμενο και ελκυστικό σημείο προορισμού- , το λιμάνι μπορεί να φιλοξενήσει μικρά και μεσαία πλοία κρουαζιέρας και σκάφη αναψυχής, ενώ διαθέτει χώρο για διαχείμανση και συντήρηση μικρών και μεσαίων σκαφών αλιείας και αναψυχής.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την εγκατάσταση και λειτουργία Υδατοδρόμιου στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καμαριώτισσας.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Στην Σαμοθράκη της σπάνιας και μοναδικής ομορφιάς υπάρχει το λιμάνι της Καμαριώτισσας από το οποίο πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και για οποίο εκπονείται η «Μελέτη πλαισίου έργων ανάπτυξης» που θα καθορίσει τη μορφή και τα έργα ανάπτυξης του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης, ενώ παράλληλα στα Αλιευτικά καταφύγια των Θερμών Σαμοθράκης και Μάκρης (παραδοσιακού οικισμού που απέχει 12 χλμ. δυτικά της Αλεξανδρούπολης) προβλέπονται έργα συντήρησης και προστασίας.   

 

 

Συμπληρωματικά στοιχεία:

Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος : Χρήστος Δούκας

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.

www.ola-sa.gr


Εμπορικός Λιμένας Αλεξανδρούπολης, 68132, Αλεξανδρούπολη
τηλ: +30 25510 26251
fax: +30 25510 26485