Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εταιρικό Προφίλ

Η OTEGLOBE, αποτελώντας το όχημα του Ομίλου ΟΤΕ για την παροχή ολοκληρωμένων διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε παρόχους τηλεφωνίας και πολυεθνικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι ο ισχυρότερος διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη Ν.Α Ευρώπη.

Ξεκίνησε την εμπορική δραστηριότητά της τον Οκτώβριο του 2000 και παρέχει μια ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών διεθνούς τηλεφωνίας, Internet Transit και Data μέσω επίγειων ιδιόκτητων διεθνών δικτύων οπτικών ινών (GWEN και ΤΒΝ) τεχνολογίας DWDM/ΝG-SDΗ, ενώ συμμετέχει σε σημαντικές υποβρύχιες καλωδιακές υποδομές. Επίσης έχει αναπτύξει και λειτουργεί Πανευρωπαϊκό δίκτυο τεχνολογίας IP/MPLS ενώ πρόσφατα εκσυγχρόνισε και επέκτεινε γεωγραφικά το διεθνές τηλεφωνικό δίκτυο με 'All IP' δυνατότητες.
Η OTEGLOBE είναι ο μοναδικός διεθνής πάροχος στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης με δύο διαφορετικά ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών που συνδέουν τη ΝΑ Μεσόγειο και τα Βαλκάνια με την Ευρώπη παρέχοντας την καλύτερη δυνατή δικτυακή διαθεσιμότητα.
Μέσω των δικτυακών υποδομών της OTEGLOBE, διακινείται το μεγαλύτερο μέρος της Ευρυζωνικής Κίνησης της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ο κύριος όγκος της Διεθνούς Εξερχόμενης/ Εισερχόμενης Τηλεφωνικής Κίνησης. Η Διεθνής Τηλεφωνική Κίνηση, δρομολογείται ως επί το πλείστον μέσω υποδομών NGN.

Βασιζόμενη τόσο στη γεωγραφική της θέση, όσο και το εκτεταμένο δίκτυό της σε συνδυασμό με την ισχυρή εταιρική παρουσία του Ομίλου στην Ευρώπη, η OTEGLOBE φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ο νέος κόμβος της Μεσογείου, που συνδέει αξιόπιστα τη Μέση Ανατολή και Β. Αφρική με την Ευρώπη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οικονομικά Αποτελέσματα 2011


Σημαντική ανάπτυξη για μια ακόμα χρονιά παρουσιάζει η OTEGLOBE σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2011.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα ? 265.489.000 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 12% σε σχέση με το 2010, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση πλέον του 38%.
Τα τελευταία 5 έτη η OTEGLOBE αύξησε τα έσοδά της κατά 60% και το EBITDA κατά 109% και αναδείχθηκε  ως  ο πιο αξιόπιστος συνεργάτης στην αγορά των Διεθνών Τηλεπικοινωνιών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής.

Η OTEGLOBE μέσα στις 80 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της ΕλλάδαςΠαράλληλα, σύμφωνα με τον ετήσιο οδηγό «Business Leaders in Greece» της ICAP, η OTEGLOBE κατατάσσεται στην 77η θέση βάσει της κερδοφορίας της για το έτος 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ανέβηκε 39 θέσεις στην κατάταξη αξιολόγησης, καθώς το 2009 κατείχε την 116η θέση και το 2008 την 143η. Ο Οδηγός «Business Leaders in Greece» περιλαμβάνει τις 500 επιχειρήσεις και 200 Ομίλους με την υψηλότερη κερδοφορία για το 2010.
Η κατάταξη της OTEGLOBE μέσα στις 80 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας, προσυπογράφει την ανοδική και δυναμική πορεία της εταιρείας και συνδράμει καθοριστικά στην περαιτέρω ισχυροποίηση της OTEGLOBE στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Παρακάτω εμφανίζονται συνοπτικά τα οικονομικά στοιχεία της OTEGLΟBE για την τελευταία πενταετία 2006-2011:


Κύκλος Εργασιών και Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) στην πενταετία 2006-2010 (εκατ. euro)?

Κύκλος Εργασιών / έτος (εκατ. euro)?

? ?Λειτουργικά Κέρδη (EBITDA) / έτος (εκατ. euro)

2006?

?163,0

2006

10,4

2007

165,1

2007

14,0

2008

178,2

2008

20,3

2009

203,8

2009

21,1

2010

237,7

2010

21,1

2011

265,5

2011

29,2


 

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δίκτυα & Υποδομές


TBN

Το Διαβαλκανικό δίκτυο TBN (TransBalkan Network) είναι το εξ' ολοκλήρου χερσαίο, multi-wavelength, οπτικό δίκτυο της OTEGLOBE τεχνολογίας DWDM/NG-SDH το οποίο εκτείνεται μέσω των Βαλκανίων, από την Ελλάδα έως την Δυτική Ευρώπη. Το δίκτυο αυτό αποτελεί μία στρατηγική επένδυση που υπογραμμίζει τη δέσμευση της OTEGLOBE να παρέχει υψηλής ποιότητας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στην περιοχή.                                                                             

GWEN


Το δίκτυο GWEN (Greek Western European Network) είναι ένα ιδιωτικό, multi-wavelength, DWDM/SDH δίκτυο που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία και από εκεί με μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης μέσω ενός Πανευρωπαϊκού χερσαίου δικτύου. Το δίκτυο GWEN χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες DWDM και SDH και παρέχει ολοκληρωμένη end-to-end διασύνδεση μεταξύ σημείων των πελατών της OTEGLOBE στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη. To GWEN είναι σε πλήρη λειτουργία και εμπορικά διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2004 ενώ αποτέλεσε τη βασική τηλεπικοινωνιακή σύνδεση με το εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

MSP


Η MSP (Multi-Services Platform) πλατφόρμα της OTEGLOBE είναι ένα ιδιόκτητο, state-of-the-art, διεθνές Data/IP δίκτυο με 14 σημεία παρουσίας (PoPs) στη Δυτική Ευρώπη και σημαντικές πόλεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Λευκωσία, το Βουκουρέστι, η Σόφια, τα Τίρανα κ.ά. Η MSP στηρίζεται στην πρωτοποριακή τεχνολογία MPLS. Παρέχει απρόσκοπτη συνεργασία με το Εθνικό Data/IP δίκτυο του OTE, end-to-end επόπτευση σε βάση 24x7 και πολυεπίπεδη εφεδρεία ώστε να εξαλείφεται το ενδεχόμενο αστοχίας. Μέσω της πλατφόρμας ΜSP, η OTEGLOBE προσφέρει στους πελάτες της μία πλούσια γκάμα υπηρεσιών Φωνής, Δεδομένων και Ίντερνετ.

Δίκτυο Τηλεφωνίας


Η OTEGLOBE έχει αναπτύξει διεθνές δίκτυο τηλεφωνίας, το οποίο υποστηρίζει legacy υπηρεσίες φωνής και υπηρεσίες φωνής νέας γενιάς (NGN Softswitch). Μέσω του διεθνούς δικτύου τηλεφωνίας της OTEGLOBE, παρέχεται τερματισμός κλήσεων από και προς το εξωτερικό σε παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Υπηρεσίες


Η OTEGLOBE παρέχει λύσεις διεθνούς διασύνδεσης δεδομένων και τηλεφωνίας, οι οποίες απευθύνονται σε παρόχους, ISPs και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
H εταιρεία αναλύει τις ανάγκες των πελατών της και παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες συνδυάζουν υψηλή ποιότητα, αξιοπιστία, διαθεσιμότητα και ασφάλεια. Σκοπός της OTEGLOBE είναι να ικανοποιήσει και τις πιο εξειδικευμένες τηλεπικοινωνιακές απαιτήσεις των πελατών της.

  • Transport Services
  • Voice Services
  • Mobile Services
  • Corporate Services

Χάρτης ΔικτύουΝτίνος Ανδρέου, Διευθύνων Σύμβουλος

 

Ο κ. Ντίνος Ανδρέου κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της OTEGLOBE από τον Οκτώβριο του 2007. Ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα στην OTEGLOBE ήδη από την ίδρυσή της το 2000 και συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία, ανάπτυξη και καθιέρωση της εταιρείας στην αγορά Διεθνούς Χονδρικής Τηλεπικοινωνιών, από τη θέση του Chief Financial Officer.
Πριν από την OTEGLOBE, κατείχε επί 4 έτη τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Global One Communications Hellas S.A., όπου παράλληλα με τις αρμοδιότητές του επί των oικονομικών θεμάτων, διετέλεσε και υπεύθυνος για τις υποθέσεις ανθρώπινου δυναμικού καθώς και για θέματα νομικής φύσεως.
Ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 στην εταιρεία Coopers & Lybrand, όπου μετά από συνεχείς προαγωγές τόσο στο γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα όσο και στα κεντρικά της εταιρείας στο Λονδίνο, ανέλαβε τη θέση του Senior Manager έχοντας υλοποιήσει πληθώρα οικονομικών έργων για λογαριασμό πλειάδας πελατών.
Είναι κάτοχος πτυχίου BSc in Mathematics with Operational Research, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSc in Operational Research, από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.