ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ

Στον πανέμορφο τόπο μας τα θέλγητρα για τον επισκέπτη είναι πάρα πολλά.

Η πλούσια ιστορική κληρονομιά συναντά την πολιτιστική παράδοση. Η εξαιρετική φυσική ομορφιά εναλλάσσεται απρόσμενα και εντυπωσιακά, νερά καταγάλανα και χρυσαφένιες παραλίες δίνουν τη θέση τους σε κάμπους καταπράσινους και κρυστάλλινα νερά ποταμών. Σύγχρονες τουριστικές υποδομές, παραδοσιακή φιλοξενία.

Η «χιλιοτραγουδισμένη» Πάργα, στολίδι της Ηπείρου φιλοξενεί κάθε χρόνο ενθουσιώδεις φίλους από όλα τα μέρη της γης. Χτισμένη αμφιθεατρικά στις παρυφές του ενετικού κάστρου τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή. Στις υπέροχες παραλίες της τα μάτια σαστίζουν μπροστά σε τόση ομορφιά. Βαθύ μπλε της θάλασσας από τη μια, καταπράσινοι ελαιώνες που φτάνουν μέχρι την άμμο από την άλλη. Ο κοσμοπολίτικος Βάλτος, Λύχνος, Άι-Γιαννάκης, Σαρακήνικο, Άγιος Σώστης. Ηρεμία και χαλάρωση, θαλάσσια σπορ, περίπατοι και εξερευνήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, τοπικά προϊόντα, έντονη νυχτερινή ζωή. Με τα γραφικά της ταβερνάκια, αλλά και τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια, τα παραδοσιακά δωμάτια, αλλά και τα πολυτελή καταλύματα.

Σημείο αναφοράς το νεκρομαντείο του Αχέροντα, το πιο φημισμένο του αρχαίου κόσμου καλεί τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα χνάρια του Οδυσσέα στις πύλες του Άδη εκεί όπου έσμιγαν ο Αχέροντας με τον Κωκυτό.

Το αναπτυσσόμενο Καναλλάκι, η έδρα του Καλλικρατικού Δήμου, κέντρο διοικητικών αποφάσεων και σχεδιασμού, αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Το γραφικό ψαροχώρι της Αμμουδιάς στις εκβολές του Αχέροντα, τη μαγευτική παραλία της Λούτσας, το πευκόφυτο Αλωνάκι, ασύγκριτου φυσικού κάλλους, τη Σκάλα, τη Κερέντζα διαδέχονται τα κατάφυτα ορεινά χωριά μας.