Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός με την επωνυμία«ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ - ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ   ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ   ΠΑΤΡΩΝ» που έχει τον διακριτικό τίτλο: «ΠΑΤΡΑΪΚΗ 1918», προήλθε από την μετατροπή του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών», με έδρα την Πάτρα, η οποία συνετελέσθη δια της συγχωνεύσεως 26 πρωτοβαθμίων αγροτικών συνεταιρισμών μελών της, με σύσταση νέου αγροτικού συνεταιρισμού, σε εφαρμογή του άρθρου 19 του ν.4015/2011, του άρθρου 21 του ν. 2810/2000 , του κ.ν 2190/1920 και του αναπτυξιακού νόμου 1297/1972 .στον οποίο παραπέμπει η τελευταία παράγραφος 13 του άρθρου 21 του ν. 2810/2000.σε συνδυασμό με την παρ. 10 του άρθρου 19 του ν 4015/2011. αναλογικώς εφαρμοζόμενων.

Με πρώτη ύλη σταφύλια από τις καλύτερες ποικιλίες της περιοχής, η Πατραϊκή Οινοποιία παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, όπως οίνους ξηρoύς, ημίξηρους, γλυκούς, ημίγλυκους, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς σε όλους τους συνδυασμούς. Παράγει επιπλέον τους διεθνώς γνωστούς επιδόρπιους οίνους, Μοσχάτο Πατρών και Μαυροδάφνη Πατρών, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του κρασιού.

Με το σύγχρονο εξοπλισμό της, το εξειδικευμένο προσωπικό και γνώμονα τη μακρόχρονη οινοποιητική της παράδοση, η "Πατραϊκή 1918? έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Εφαρμόζοντας τις απαιτήσεις ασφάλειας και υγιεινής της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Νομοθεσίας, της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (Good Manufacture Practice), των συνεργαζόμενων πελατών και τις προτάσεις των κρατικών ελεγκτικών οργάνων, η Πατραϊκή συγκαταλέγεται σήμερα στις πλέον αξιόλογες και αξιόπιστες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας

 

Οινοποιείο

Η Πατραϊκή Οινοποιία λειτουργεί σήμερα 2 οινοποιεία, της Άνθειας και του Μύρτου (με το δεύτερο να λειτουργεί εποχικά και επικουρικά), 1 εμφιαλωτήριο και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους με αποθηκευτική ικανότητα περίπου 20.000 τόνων, καλύπτοντας μία έκταση  46.500 m2.
Έχοντας σύγχρονο κι επαρκή εξοπλισμό, η Πατραϊκή Οινοποιία επιτυγχάνει να πουλάει σε Ελλάδα κι εξωτερικό περισσότερες από 1.000.000 φιάλες κρασιού και περισσότερες από 200.000 συσκευασίες PET και ασκών, ξεπερνώντας σε σύνολο τους 5.000 τόνους ετησίως.


 

 

 

 

Αχαϊκή γη

Η Πελοπόννησος αποτελεί τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγό περιοχή της Ελλάδας, με την Αχαΐα να κατέχει εξέχουσα θέση στις στατιστικές. Το ήπιο μεσογειακό της κλίμα σε συγκερασμό με τις εδαφικές συνθήκες, έχουν καταστήσει την Αχαΐα παραδοσιακή οινοπαραγωγό περιοχή.

 

 

 

 

 

Περισσότερα από 20.000 στρέμματα αμπελώνων καλλιεργούνται με ιδιαίτερη φροντίδα από τους συνεταιριστές παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας, αποτελώντας την αποκλειστική πηγή πρώτης ύλης (σταφυλιών) για την οινοποίηση.

 

 

 

 

Η Πατραϊκή, διαθέτοντας σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζοντας τις πλέον προηγμένες μεθόδους καλλιέργειας και επεξεργασίας, οινοποιεί παραδοσιακές ποικιλίες σταφυλιών που ευδοκιμούν αποκλειστικά στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, όπως ο Ροδίτης και οι γνωστές ποικιλίες Μαυροδάφνη και Μοσχάτο. Από τις τελευταίες παράγονται οι διεθνώς γνωστοί και πολυβραβευμένοι επιδόρπιοι οίνοι με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, Μαυροδάφνη Πατρών και Μοσχάτο Πατρών.

 

Τα κρασιά μας

 

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610362730 / 2610362713

ΦΑΞ: 2610362707

Site: www.patraikiwines.gr

Email: sales.marketing@patraikiwines.gr