Μηνάς Γ. Πετράτος 


Στον Κάμπο Αμπελακίου, στην Αμφιλοχία, παράγουμε με μεράκι μία μεγάλη ποικιλία τυριών από αγνό αιγοπρόβειο γάλα. Οι πελάτες μας, μας ξέρουν για την μοναδική ποιότητα που προσφέρουμε και τις χαμηλές μας τιμές. Εξυπηρετούμε καθημερινά ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα.

 

Στα τυριά μας ενδεικτικά είναι:

  • Παραδοσιακή Γραβιέρα Αμφιλοχίας
  • Κεφαλογραβιέρα (Π.Ο.Π.)
  • Πεκορίνο
  • Κεφαλοτύρι
  • Βιζέ
  • Ανθότυρο και πολλά ακόμα

Γραβιέρα

Χαρακτηριστικά προϊόντος: Η γραβιέρα ανήκει στην κατηγορία των σκληρών τυριών και παρασκευάζεται από γάλα πρόβειο ή γίδινο ή μείγμα και των δύο.

Η γραβιέρα είναι τυρί που απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη του ένζυμου γαλακτοκινάση (galactokinase) και ανεπάρκεια του ενζύμου galactose-l-phosphate uridyl transerase. Πωλείται χονδρική σε ξενοδοχεία & χώρους μαζικής εστίασης και σε σημεία λιανικής πώληση όπως καταστήματα τροφίμων, super market. 

Φυσικοχημικά Χαρακτηριστικά: Είναι επιτραπέζιο σκληρό τυρί, με λεπτό άρωμα και χαρακτηριστική υπόγλυκη γεύση. Έχει συμπαγή ελαστική μάζα σχήματος κυλινδρικού στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες οπές προπιονικής ζύμωσης και ενίοτε ρωγμές.

Επιδερμίδα: Λεπτή, ξηρή συνήθως καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση.

Μέγιστη υγρασία: 38% κατά βάρος.

Ελάχιστη περιεκτικότητα επί ξηρού: 40% κατά βάρος.

Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως επιτραπέζιο τυρί.

Συσκευασία: Σε αεροστεγής συσκευασία (Atlantis-pak shrink vacuum bags). Σε κεφάλια των 11,5-12 kg.

Διάρκεια ζωής: 18 μήνες 

Οδηγίες χρήσης & Σήμανση: Στη συσκευασία φέρει την ημερομηνία παραγωγής, την ημερομηνία λήξης, τον αρ. παραγωγής καθώς και την περιεκτικότητα σε λίπος και υγρασία. - Έλεγχοι κατά τη διανομή αποθήκευση: Αποθηκεύονται σε ψυκτικούς θαλάμους 0-4ο C.

Κεφαλοτύρι

Χαρακτηριστικά προϊόντος: Είναι επιτραπέζια σκληρά τυριά, με λεπτό άρωμα και χαρακτηριστική υπόγλυκη γεύση. Έχουν συμπαγή ελαστική μάζα σχήματος κυλινδρικού στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες οπές προπιονικής ζύμωσης και ενίοτε ρωγμές.

Επιδερμίδα: Λεπτή, ξηρή συνήθως καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση.

Μέγιστη υγρασία: 38-40% κατά βάρος

Ελάχιστη περιεκτικότητα επί ξηρού: 40-50% κατά βάρος.

Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως επιτραπέζια τυριά.

Ομάδα καταναλωτών που απευθύνεται: Απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη του ένζυμου γαλακτοκινάση (galactokinase) και ανεπάρκεια του ενζύμου galactose-l-phosphate uridyl transerase.

Συσκευασία: Σε αεροστεγής συσκευασία (Atlantis-pak shrink vacuum bags). Σε κεφάλια των 10 kg.

Διάρκεια ζωής: 18 μήνες

Προτεινόμενη χρήση: Χονδρική πώληση σε ξενοδοχεία & χώρους μαζικής εστίασης ή σε σημεία λιανικής πώληση όπως καταστήματα τροφίμων, super market.

Οδηγίες χρήσης & Σήμανση: Στη συσκευασία φέρει την ημερομηνία παραγωγής, την ημερομηνία λήξης, τον αρ. παραγωγής καθώς και την περιεκτικότητα σε λίπος και υγρασία.

Έλεγχοι κατά τη διανομή αποθήκευση: Αποθηκεύονται σε ψυκτικούς θαλάμους 0-4ο C.

Πεκορίνο

Χαρακτηριστικά προϊόντος: Είναι επιτραπέζια σκληρά τυριά, με λεπτό άρωμα και χαρακτηριστική υπόγλυκη γεύση. Έχουν συμπαγή ελαστική μάζα σχήματος κυλινδρικού στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες οπές προπιονικής ζύμωσης και ενίοτε ρωγμές. 

Επιδερμίδα: Λεπτή, ξηρή συνήθως καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση.

Μέγιστη υγρασία: 38-40% κατά βάρος

Ελάχιστη περιεκτικότητα επί ξηρού: 40-50% κατά βάρος

Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως επιτραπέζια τυριά.

Ομάδα καταναλωτών που απευθύνεται: Απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών. Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη του ένζυμου γαλακτοκινάση (galactokinase) και ανεπάρκεια του ενζύμου galactose-l-phosphate uridyl transerase.

Συσκευασία: Σε αεροστεγής συσκευασία (Atlantis-pak shrink vacuum bags). Σε κεφάλια των 10 kg.

Διάρκεια ζωής: 18 μήνες

Προτεινόμενη χρήση: Χονδρική πώληση σε ξενοδοχεία & χώρους μαζικής εστίασης -ή σε σημεία λιανικής πώληση όπως καταστήματα τροφίμων, super market.

Οδηγίες χρήσης & Σήμανση: Στη συσκευασία φέρει την ημερομηνία παραγωγής, την ημερομηνία λήξης, τον αρ. παραγωγής καθώς και την περιεκτικότητα σε λίπος και υγρασία.

Έλεγχοι κατά τη διανομή αποθήκευση: Αποθηκεύονται σε ψυκτικούς θαλάμους 0-4ο C.

Κεφαλογραβιέρα

Χαρακτηριστικά προϊόντος: Η κεφαλογραβιέρα ανήκει στην κατηγορία των σκληρών τυριών και παρασκευάζεται από γάλα πρόβειο ή γίδινο ή μείγμα και των δύο.

Φυσικοχημικά Χαρακτηριστικά: Είναι επιτραπέζιο σκληρό τυρί, με πικαντική γεύση, κατάλληλο και για τρίψιμο. Χρώμα υπόλευκο ως υποκίτρινο. Έχει συμπαγή ελαστική μάζα σχήματος κυλινδρικού στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες οπές προπιονικής ζύμωσης και ενίοτε ρωγμές.

Επιδερμίδα: Λεπτή, ξηρή συνήθως καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση.

Μέγιστη υγρασία: 40% κατά βάρος

Ελάχιστη περιεκτικότητα επί ξηρού: 40% κατά βάρος

Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως επιτραπέζιο τυρί.

Ομάδα καταναλωτών που απευθύνεται: Απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών. Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη του ένζυμου γαλακτοκινάση (galactokinase) και ανεπάρκεια του ενζύμου galactose-l-phosphate uridyl transerase.

Συσκευασία: Σε αεροστεγής συσκευασία (Atlantis-pak shrink vacuum bags). Σε κεφάλια των 10 kg.

Διάρκεια ζωής: 18 μήνες

Προτεινόμενη χρήση: Χονδρική πώληση σε ξενοδοχεία & χώρους μαζικής εστίασης ή σε σημεία λιανικής πώληση όπως καταστήματα τροφίμων, super market.

Οδηγίες χρήσης & Σήμανση: Στη συσκευασία φέρει την ημερομηνία παραγωγής, την ημερομηνία λήξης, τον αρ. παραγωγής καθώς και την περιεκτικότητα σε λίπος και υγρασία.

Έλεγχοι κατά τη διανομή αποθήκευση: Αποθηκεύονται σε ψυκτικούς θαλάμους 0-4ο C.

ΒΙΖΕ

Χαρακτηριστικά προϊόντος: Είναι επιτραπέζια σκληρά τυριά, με λεπτό άρωμα και χαρακτηριστική υπόγλυκη γεύση. Έχουν συμπαγή ελαστική μάζα σχήματος κυλινδρικού στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες οπές προπιονικής ζύμωσης και ενίοτε ρωγμές.

Επιδερμίδα: Λεπτή, ξηρή συνήθως καλύπτεται από μικροβιακή ανάπτυξη που συμβάλλει στην ωρίμανση.

Μέγιστη υγρασία: 38-40% κατά βάρος

Ελάχιστη περιεκτικότητα επί ξηρού: 40-50% κατά βάρος

Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως επιτραπέζια τυριά.

Ομάδα καταναλωτών που απευθύνεται: Απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών. Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη του ένζυμου γαλακτοκινάση (galactokinase) και ανεπάρκεια του ενζύμου galactose-l-phosphate uridyl transerase.

Συσκευασία: Σε αεροστεγής συσκευασία (Atlantis-pak shrink vacuum bags). Σε κεφάλια των 10 kg.

Διάρκεια ζωής: 18 μήνες

Προτεινόμενη χρήση: Χονδρική πώληση σε ξενοδοχεία & χώρους μαζικής εστίασης ή σε σημεία λιανικής πώληση όπως καταστήματα τροφίμων, super market.

Οδηγίες χρήσης & Σήμανση: Στη συσκευασία φέρει την ημερομηνία παραγωγής, την ημερομηνία λήξης, τον αρ. παραγωγής καθώς και την περιεκτικότητα σε λίπος και υγρασία.

Έλεγχοι κατά τη διανομή αποθήκευση: Αποθηκεύονται σε ψυκτικούς θαλάμους 0-4ο C.


 

 

Διεύθυνση:118o Χλμ. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Αμφιλοχία

Τ.Κ.:30500

Περιοχή:Αιτωλοακαρνανία

Τηλέφωνο:2642051160

Κινητό:6937039809

Φαξ:2642051643

Ιστοσελίδα:
http://www.petratosminas.4ty.gr,
http://www.gravieraamfiloxias.gr

E-mail:petratosd@gmail.com

Τηλέφωνο υπεύθυνου:6976567141

Υπεύθυνος:ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κατηγορία: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ