Ιστορικό της εταιρείαςΗ ιστορία του παραδοσιακού τυριού άλμης «Ασή Γωνιά» ξεκινά το 1949 όταν ο μπάρμπα Σταύρος Πλυμάκης, πατέρας του Σήφη, τυροκομούσε το γάλα των προβάτων του στο μητάτο του στα βουνά της Ασή Γωνιάς, ένα κτηνοτροφικό χωριό των Λευκών Ορέων στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνης.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σήφης Πλυμάκης θέλοντας να αξιοποιήσει το γάλα των προβάτων της δικής του μονάδας δημιουργεί το παραδοσιακό τυροκομείο Πλυμάκης Στ. Ιωσήφ, ένα πλήρως εξοπλισμένο και άρτιο τεχνολογικά τυροκομείο που διατηρεί τις παραδοσιακές μορφές τυροκόμησης.

Επεξεργάζεται καθημερινά πρόβειο γάλα από ζώα που βόσκουν όλο το χρόνο ελεύθερα και τρέφονται από την πλούσια κρητική χλωρίδα σε αρωματικά βότανα που προσδίδουν ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θρεπτική αξία στο γάλα.

Τα τυροκομικά προϊόντα «Ασή Γωνιά» παράγονται από 100% πρόβειο γάλα. Το κύριο προϊόν του τυροκομείου είναι το παραδοσιακό τυρί άλμης, αλλά και ο νωπός ανθότυρος (μυζήθρα φρέσκια) και το πηχτόγαλο Χανίων.

Η προσήλωση στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυριών σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα και ασφαλή επεξεργασία εξασφαλίζουν προϊόντα με ιδιαίτερη γεύση και υψηλή ποιότητα.

Το τυροκομείο διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ποιότητας των τροφίμων ISO 22000:2005.

 

Περιγραφή ΠροϊόντωνΠαραδοσιακό τυρί άλμης από 100% πρόβειο γάλαΠαράγεται από 100% πρόβειο γάλα, το οποίο προέρχεται από ζώα που βόσκουν όλο το χρόνο ελεύθερα και τρέφονται από την πλούσια κρητική χλωρίδα σε αρωματικά βότανα που του προσδίδουν ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θρεπτική αξία. Λευκό και μυρωδάτο, καταναλώνεται σκέτο ως επιτραπέζιο ή με λίγο ψωμί και λάδι, συνοδεύει υπέροχα τη χωριάτικη σαλάτα, αλλά δίνει και ξεχωριστή γεύση στα φαγητά.

 

Ανθότυρος νωπόςΕίναι μαλακό φρέσκο τυρί το οποίο παρασκευάζεται από την προσθήκη φρέσκου γάλακτος στο τυρόγαλα, μετά την τυροκόμηση του τυριού άλμης .
Έχει ελάχιστο αλάτι και είναι προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά λόγω της μεγάλης υγρασίας του.

Αποτελεί ένα εξαίσιο επιτραπέζιο τυρί και χρησιμοποιείται στα παραδοσιακά μυζηθροπιτάκια και λυχναράκια.

 

Πηχτόγαλο Χανίων


Είναι φρέσκο τυρί αλοιφώδους υφής που παρασκευάζεται αποκλειστικά στον νομό Χανίων της Κρήτης. Έχει ελαφρά ξινή γεύση και ευχάριστο άρωμα. Παράγεται από  πρόβειο γάλα.
Έχει υγρασία 65%,λιπαρά επί ξηρού 50%,πρωτείνες 12-15%,αλάτι περίπου 1%.
Χρησιμοποιείται στον παραδοσιακό χανιώτικο ντάκο, στην σαλάτα και σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές όπως μπουρέκι, κρεατότουρτα και μπουγάτσα Χανίων.

 

 

ΠΛΥΜΑΚΗΣ ΣΤ. ΙΩΣΗΦ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ
ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΑ
ΤΗΛ.6979253217-2831082482