Η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ. Α.Ε. (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Σελίνου και Κισσάμου Σεβασμιότατου Ειρηναίου Γαλανάκη το 1978 ως πολυμετοχική εταιρεία και άρχισε να λειτουργεί το έτος 1980 με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας. Η πολυμετοχική εταιρεία λαϊκής βάσης εμφιαλώνει και διαθέτει το γνωστό επιτραπέζιο νερό "Σαμαριά", από τις πηγές Στύλου Χανίων.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού της προγράμματος είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα. Tα τελευταία χρόνια η ETANAΠ έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στις κτιριακές εγκαταστάσεις αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της και αυξάνοντας την παραγωγή και τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα. Από το 2005 λειτουργεί υποκατάστημα στην Αθήνα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Το 2010 ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους 6.250.000€ με την εγκατάσταση δυο υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής.

Η εταιρεία εκτός από την παραγωγή εμφιαλωμένου νερού δραστηριοποιείται από το 2010 και στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την εγκατάσταση δυο φωτοβολταϊκών πάρκων σε ιδιόκτητες εκτάσεις

Οι εγκαταστάσεις της ΕΤΑΝΑΠ βρίσκονται στο χωριό Στύλος Αποκορώνου, σε ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο απέχει 16 χλμ από την πόλη των Χανίων και 11 χλμ από το λιμάνι της Σούδας, κοντά στον αρχαίο οικισμό της Απτέρας όπου ακόμα διατηρείται το αρχαίο Ρωμαϊκό υδραγωγείο.

Tο εργοστάσιο στο οποίο εμφιαλώνεται και συσκευάζεται το νερό SAMARIA είναι στεγασμένο σε μία επιφάνεια που καλύπτει συνολικά 8.500 τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο 16 στρεμμάτων και απασχολεί ως προσωπικό 37 άτομα.

Πρόκειται για μια περιοχή πλούσια σε φυσικές πηγές καθώς βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες των Λευκών Ορέων όπου καθόλη τη διάρκεια του έτους υπάρχει έντονη δραστηριότητα του υδάτινου στοιχείου.

Η άντληση του νερού γίνεται από υδροφόρο ορίζοντα βάθους 150-180 μέτρων νότια, νοτιοδυτικά του χωριού Στύλος στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το νερό ανέρχεται με στατική πίεση στα 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους απ’ όπου και πραγματοποιείται η άντληση. Η γεώτρηση είναι κατασκευασμένη με αυστηρές προδιαγραφές για τη χρησιμοποίηση από εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού (ανοξείδωτες σωληνώσεις, απομόνωση από τον περιβάλλοντα χώρο και τον ανθρώπινο παράγοντα). Η μεταφορά του νερού στο εργοστάσιο γίνεται με αδιάβλητο τρόπο μέσω ανοξείδωτων σωληνώσεων. Κατόπιν φιλτράρεται από δυο συστοιχίες φίλτρων, χωρίς να υπόκειται σε χημική επεξεργασία ή έκθεση σε ακτινοβολία για την εξυγίανσή του, διατηρώντας έτσι το φυσικό του χαρακτήρα και τα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Το Σύστημα Ποιότητας – HACCP είναι το εργαλείο για την ανάπτυξη, βελτίωση και περαιτέρω καταξίωση της Εταιρείας και έχει την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης σε θέματα πόρων – μέσων για την αποτελεσματική εφαρμογή και τη συνεχή βελτίωση του. Η Πολιτική Ποιότητας – HACCP επαληθεύεται σε περιοδική βάση από τη Διοίκηση για την αξιολόγηση της καταλληλότητας της και επικαιροποιείται ώστε να αντικατοπτρίζει τις ισχύουσες Νομοθετικές απαιτήσεις και τις Εταιρικές ανάγκες και πρακτικές

Ο ρόλος του Ποιοτικού Ελέγχου στις εταιρείες εμφιάλωσης είναι μείζονος σημασίας. Η διασφάλιση τής ποιότητας του προϊόντος είναι συνεχής ώστε να εξασφαλίζεται η απουσία παραγόντων που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού η ΕΤΑΝΑΠ διαθέτει σύγχρονο Μικροβιολογικό εργαστήριο όπου με καθημερινούς ελέγχους της παραγωγής και αναλύσεις πιστοποιείται η μοναδική ποιότητα του νερού SAMARIA. Καθημερινά πραγματοποιούνται όλες οι απαιτούμενες αναλύσεις ξεκινώντας από το νερό της γεώτρησης, τις πρώτες ύλες, το δίκτυο, το έτοιμο προϊόν και το προϊόν που βρίσκεται στο στάδιο της αποθήκευσης.

Θεμελιώδης είναι η ικανοποίηση των πελατών για την διατήρηση και ανάπτυξη της εταιρείας μας, κι έτσι καλύπτουμε άμεσα τις απαιτήσεις τους όπως διατυπώνονται στις παραγγελίες και ικανοποιούμε πλήρως όλες τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την ποιότητα και την ασφάλεια κατανάλωσης των προϊόντων που παράγει.

ΕTANAΠ A.E .- SAMARIA
Στύλος Aποκορώνου 73003, Xανιά Kρήτης
Tηλ.: 28250 83310
Fax: 28250 83312
email: info@etanap.gr
ETANAΠ A.E.- SAMARIA
Υποκατάστημα Αθήνας
Αγίας Άννης 102, Ταύρος, Αθήνα
Tηλ.: 210 3455936
Fax: 210 3455936

 

ET.AN.AP. S.A. - SAMARIA

WATER BOTTLING COMPANY

STILOS APOKORONOU

CHANIA, CRETE 73003

Tel. +3028250 83310, Fax. +3028250 83312

url: www.etanap.gr , www.samariawater.gr