To τυροκομείο Σχορετσανίτη ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 1950 ως ένα μικρό παρασκευαστήριο τυριών στην πόλη της Ιστιαίας στην βόρεια Εύβοια
Η αυξημένη ζήτηση της αγοράς οδήγησε την οικογένεια το 1961 στην δημιουργία ενός σύγχρονου για την εποχή τυροκομείου όπου παρασκευαζόταν κυρίως φέτα και τυριά τυρογάλακτος.
Στις αρχές του 2008 η επιχείρηση μεταφέρθηκε σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
Πλέον σε ένα περιβάλλον που πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων εξακολουθεί να παράγει εξαιρετικά τυριά,εισάγοντας και νέα προϊόντα όπως φέτα με χαμηλά λιπαρά,φέτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι,αλειφωτό τυρί κρέμα και σχαρωτό τυρί για ψήσιμο.
|