| Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να ονειρεύονται ακόμα και στον ξύπνιο
τους, να καταστρώνουν ολόκληρες ιστορίες με την αστείρευτη φαντασία
τους & να στήνουν παιχνίδι για ώρες ακόμα και με ένα πετραδάκι!
Έτσι λοιπόν & η Κατερίνα όταν ήταν παιδί ανυπομονούσε να κλείσουν τα
σχολεία για να φύγει από την Αθήνα & να πάει στο νησί για διακοπές .
στην Πάρο!!
Με ανυπομονησία περίμενε την γιαγιά Κατίνα να τελειώσει το
τυροκομείο της για να κρυφτεί μέσα στο μικρό πλίνθινο δωματιάκι με το
καζάνι & την «παροστιά» για να ξεκινήσει το παιχνίδι της... για ώρες η
Κατερίνα με την περίσσια φαντασία τυροκομούσε κι η ίδια κι έβγαζε
τυριά & μυζήθρα & «τάραζε τον τσίρο» που είχε μείνει!
Τα χρόνια κύλησαν η γιαγιά Κατίνα πέταξε ψηλά στον ουρανό να
συναντήσει τους αγγέλους και η μικρή Κατερίνα μεγάλωσε & έπαψε πια να
παίζει... ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Αθηνών, δούλεψε σε αναγνωρισμένες γαλακτοβιομηχανίες σε Ελλάδα & Κύπρο
σε περίοπτη θέση αλλά δεν μπορούσε να ξεχάσει ποτέ της εκείνο το
παιδικό παιχνίδι.να τυροκομάει όπως η γιαγιά της!
Έτσι μια μέρα πήρε την μεγάλη απόφαση: να απαρνηθεί το lifestyle που
επιτάσσει η σημερινή εποχή, να εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ & να φύγει
για το αγαπημένο της νησί την Πάρο! Εκεί με αγάπη για την φύση, με
πίστη ότι τα Κυκλαδίτικα προϊόντα είναι μοναδικά & ζηλευτά λόγω των
κλιματικών συνθηκών, με όραμα & πυξίδα το παιδικό της όνειρο γεννήθηκε
τον Αύγουστο του 2017 το «Πάριον Τυροκομείο» περίπου 2 χιλιόμετρα από
την Μάρπησσα στον επαρχιακό δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου
Γεωργίου.
Καθημερινά με μεράκι & όρεξη συλλέγεται ντόπιο παριανό γάλα από
επιλεγμένες φάρμες & παραγωγούς. Στη συνέχεια, μέσα σε λίγες ώρες από
την συλλογή του, το γάλα επεξεργάζεται με σύγχρονες μεθόδους με σκοπό
την ασφάλεια & υγιεινή του τελικού προϊόντος σεβόμενος τον καταναλωτή.
Ωστόσο, με άξονα την παράδοση & στόχο την ποιότητα & όχι την ποσότητα,
τα παραγόμενα προϊόντα θυμίζουν κάτι από τα παλιά καθώς δεν
χρησιμοποιούνται πρόσθετα & συντηρητικά για την παρασκευή τους.
Με σεβασμό, μεράκι & πολύ όρεξη στο Πάριον Τυροκομείο μπορείτε να
δοκιμάσετε κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, μυζήθρα νωπή, ανθότυρο, ξινομυζήθρα,
γιαούρτι παραδοσιακό αλλά & στραγγιστό. Σκοπός είναι η επέκταση της
γκάμας των παραγόμενων προϊόντων πάντα τηρώντας την παράδοση & σαφώς
την ισχύουσα νομοθεσία.
Όσο για την Κατερίνα δεν θα πάψει ποτέ να οραματίζεται κοιτώντας το
απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων.
|