Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το 1955 βρίσκει τον Αναστάσιο Τσιντώτα να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της τυροκομείας στην ορεινή Σαμαρίνα Γρεβενών.

Κατά τους θερινούς μήνες, συγκέντρωνε το γάλα των κτηνοτρόφων του χωριού και με προσωπική του εργασία,με αγάπη και μεράκι παρήγαγε το δικό του τυρί Φέτα. Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για το τυρί του, τον οδήγησε στην συνέχιση της τυροκομικης του δραστηριότητας, στον Παραπόταμο Λάρισας  όπου εκεί χτίζει το 1971 το δικό του τυροκομείο.

Εκεί, η παραγωγή τυριού γινόταν σε καθημερινή βάση σε αντίθεση με την προηγούμενη παραγωγή ενώ πλέον συγκέντρωνε γάλα από κτηνοτρόφους περισσότερων χωριών.

Με το πέρασμα των χρόνων την επιχείρηση συνεχίζει ο γιος του, Αθανάσιος Τσιντώτας, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Παραπόταμο Λάρισας.

Καθημερινώς συλλέγει το γάλα από τους  κτηνοτρόφους χωριών του Δήμου Τεμπών, το συγκεντρώνει στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις του και με αγάπη και μεράκι παράγει τυρί Φέτα και κατσικίσιο τυρί πρώτης ποιότητας, το οποίο διανέμει σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας..

63 χρόνια τώρα, η παραγωγή φέτας και κατσικίσιου τυριού αποτελεί για την οικογένεια Τσιντώτα, παράδοση, συνεχιζόμενη με αγάπη και αίσθηση ευθύνης.

 

 

 

ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

TK:40004

ΤΗΛ:24950-22713 KIN:6978273902

EMAIL:fetatsintotas@hotmail.com