Αμπελώνες

Κάτω από τον ορεινό όγκο του όρους Συμβόλου σε υψόμετρο έως 350 μέτρα και σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το Αιγαίο Πέλαγος, εκτείνεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας της οικογενείας Τσικρικώνη.

Ο αμπελώνας έχει έκταση 100 στρεμμάτων και χωρίζεται σε 4 αμπελοτόπια. Ελληνικές ποικιλίες όπως το Ροζακί Καβάλας, το Ασύρτικο, η μαλαγουζιά, το μοσχάτο Σάμου και η μαλβαζιά και κοσμοπολίτικες όπως το merlot το cabernet sauvignon, το sauvignon blanc και το chardonnay στολίζουν τα πρέμνα του αμπελώνα.

Η ιστορία του ξεκινάει την δεκαετία του 1950 όπου φυτεύτηκαν για πρώτη φορά τα πρώτα κλίματα. Η κατάλληλη υγρασία από την θάλασσα κατά την διάρκεια της ημέρας και οι ήπιοι άνεμοι του ορεινού όγκου κατά την διάρκεια της νύκτας, συνθέτουν το κατάλληλο κλίμα για το αμπέλι.

Οινοποιείο

Το οινοποιειο βρισκεται σε αποσταση 1 χιλιομετρου από τα ιδιοκτητα αμπελοτοπια,σε μια εκταση 10 στρεμματων, μεσα σε έναν παλιο ελαιωνα.

Προκειται για μια καθετη μοναδα που περιλαμβανει χωρους υποδοχης και επεξεργασιας των σταφυλιων, χώρους οινοποιησης και εμφιαλωσης καθως και αποθηκευσης και παλαιωσης. Διπλα στο οινοποιειο υπάρχει και το παραδοσιακο αποστακτηριο της οικογενειας οπου παραγεται τσιπουρο για ιδιωτικη χρηση.

Επισκεφθείτε το Οινοποιείο μας

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ακολουθεί εκπαίδευση στην γευστική δοκιμή κρασιών, όπου δοκιμάζονται υψηλής ποιότητας κρασιά του Κτήματος Τσικρικώνη.

Ωράριο επισκέψεων

Το οινοποιείο μας προσφέρει την δυνατότητα ιδιωτικής ξενάγησης και γευστικής δοκιμής.
Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-15:00
Σάββατο: 10:00-13:00
Κυριακή: κατόπιν συνεννόησης

Δυνατότητα αγοράς κρασιού

Στο οινοποιείο μας λειτουργεί χώρος λιανικής πώλησης όπου έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε τα αγαπημένα σας κρασιά με έκπτωση, καθώς και αξεσουάρ κρασιού και άλλα παραδοσιακά προϊόντα σε απλή συσκευασία ή συσκευασία δώρου.

Τοποθεσία Tsikrkoni Winery
Μυρτόφυτο Καβάλας 640 07
Tel: +30 25940 92059
Email: info@tsikrikonis-winery.gr
Web: www.tsikrikonis-winery.gr
fb: Οινοποιια Τσικρικωνη - Tsikrikonis Winery