Η Χαλκιδική έχει πλέον την μπύρα της και είναι νοστιμότατη! Δροσιστική, γευστική και πρωτότυπη, η Valtinger ξεκινάει το ταξίδι της με έδρα την Κασσανδρεία στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ελληνική μπύρα Valtinger, γεννήθηκε στην Κασσανδρεία από τον οικοζυθοποιό Θανάση Μισάλτη και είναι η μοναδική μπύρα τοπική της Χαλκιδικής και αυτή την στιγμή κυκλοφορεί 2 ετικέτες μπύρας, την Valtinger Golden Honey Ale και την Valtinger German style Pilsner.

Αν αναρωτιέστε για το όνομα, η εξήγηση έρχετε ευθύς αμέσως: Η Κασσανδρεία Χαλκιδικής ή αλλιώς Βάλτα έδωσε το πρόθεμα στο όνομα της μπύρας, ενώ η γερμανική κατάληξη έρχεται τιμής ένεκεν στη γυναίκα του Θανάση, η οποία έχει γερμανική καταγωγή.

Απαραίτητο συστατικό της νεαρής Χαλκιδικιώτικης μπύρας, φυσικά, το χιούμορ!

Η Valtinger Golden Honey Ale, μια Ελληνική golden ale μπύρα με 5,6% αλκοόλ, ξεχωρίζει για τα αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών και γεμάτο σώμα, που ισορροπούν αρμονικά με τα αρώματα του βιολογικού και βραβευμένου στο Λονδίνο (Great taste award) μελιού βελανιδιάς οξυας και καστανιάς από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής (Passion Honey).

Η Golden Honey Ale βραβεύτηκε πρόσφατα σε πανελλήνιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας απο την Beerbartender Awards όπου κατέκτησε την 3η θέση, Καθώς και την 2η θέση σε βραβεία κοινού από το beerpedia.com.

Το ταξίδι όμως μόλις άρχισε (με μόνο ένα χρόνο λειτουργείας) και στις βαλίτσες της έχει καινουριες συνταγές, επαιτιακες και μη , καθώς και collaboration brews με άλλα μικρα ζυθοποιία φίλων ... Μεινετε συντονισμένοι και να θυμάστε....THINK LOCAL DRINK LOCAL

Valtinger- Local fresh handcrafted beer

Kassandria Chalkidiki Greece

T: +30 2374113024

M: +30 6974147063

E: misaltis@hotmail.com

fb: Valtinger - fresh handcrafted beer

I: valtinger_beer