ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     

Παρουσίαση Βιβλίων

Επιμέλεια - ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ: Δημιουργική σκέψη
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δρ. Κώστας Γ. Μαγνήσαλης
ΕΙΔΟΣ: Θεωρία, Τεχνική, Ασκήσεις, Τεστ, Παιχνίδια
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Ελληνικά Γράμματα

Η δημιουργικότητα και η δημιουργική σκέψη προσελκύουν εδώ και πολλά χρόνια το ενδιαφέρον επιστημόνων, επαγγελματιών από κάθε χώρο εργασίας και ειδικούς της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα η ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης σε άτομο και ομάδες θεωρείται απόλυτα απαραίτητη σήμερα για τη δημιουργία νέων, πρωτότυπων, μοναδικών ή ασυνήθιστων προϊόντων και υπηρεσιών, χρήσιμων στην κοινωνία μας.

Το βιβλίο αυτό είναι επιστέγασμα της βαθιάς γνώσης και πολύχρονης εμπειρίας του συγγραφέα στην εφαρμογή προγραμμάτων δημιουργικής σκέψης. Προτείνει μια δυναμική διαδικασία συνδυασμού της φαντασίας, της γνώσης της εμπειρίας και της ανθρώπινης συμπεριφοράς για την ανάπτυξη μιας από τις σημαντικότερες ικανότητες του ανθρώπου: της δημιουργικής σκέψης.

Κάθε ενότητα του βιβλίου περιλαμβάνει σύντομη ανάλυση θέματος, παραδείγματα, κλειδιά εμπέδωσης, ανασκόπηση γνώσεων, την άλλη οπτική γωνία, ασκήσεις για καλύτερη εξοικείωση, παιχνίδι και μάθηση και παραπομπές για περαιτέρω μελέτη ενώ όλα αυτά συνοδεύονται από «τεστ», ερωτήσεις, ασκήσεις και παιχνίδια.Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


ΤΙΤΛΟΣ: Ιωάννης - "Η Αποκάλυψη"
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Οδ.Ελύτης
ΕΙΔΟΣ: Θρησκεία
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Υψιλον

Ο Άγιος 'Ιωάννης ο Θεολόγος με την "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ξεπέρασε όλους τους προ αυτόν προφήτες.

"Ο Θεός αποκάλυψε το μέλλον της ανθρωπότητας στον Ιωάννη". Ο Ευαγγελιστής, εξόριστος στην Πάτμο, μέσα σε ένα σπήλαιο, έκτοτε "Σπήλαιο της Αποκαλύψεως" έλαβε εκεί από Τον ίδιο τον Ιησού τα θεία οράματα. "Αποκάλυψη Ιησού Χριστού ην έδωκεν αυτώ ο Θεός δείξαι τοις δούλοις αυτού α δει γενέσθαι εν τάχει." (Αποκ.α')

Η Αποκάλυψη είναι το δυσκολότερο σε ερμηνεία άγιο κείμενο. Γραμμένο στην Αρχαία Ελληνική, όπως και τα Ευαγγέλια, αποτελεί την κορωνίδα των μυστικιστικών κειμένων των Αγίων Γραφών. Η δυσκολία της ερμηνείας της μεγαλώνει, γιατί ο θεόπτης συγγραφέας, αμέσως μετά τα οράματα, τα κατέγραψε. Η νωπότητα των κειμένων είναι εμφανέστατη. Η δε μετατροπή του οράματος-μέλλοντος, σε σύγχρονη εικόνα και περιγραφή (μεταφορά) στην εποχή του θα έπρεπε να ήταν ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Ο Οδυσσέας Ελύτης, εδώ, με δέος και σεβασμό προς την Αγία αυτή Γραφή και τη θεοπνευστία της, αρκείται στο να την μεταφέρει στη μορφή της Νεοελληνικής γλώσσας.

Στην εποχή μας, η "Αποκάλυψη", άρχισε να "αυτοαποκαλύπτεται". Και πολύ γρήγορα, η ανθρωπότητα θα σταθεί με δέος μπροστά σ' αυτή την Αγία Γραφή που ξεπερνά κάθε άλλη. Εμποτισμένη η "Αποκάλυψη" από την θεία Σοφία και γεμάτη Πνεύμα 'Αγιο, ο Ιησούς απευθύνει σε μας τις τελευταίες του οδηγίες.Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


ΤΙΤΛΟΣ: Οι αρετές του πολέμου
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στίβεν Πρέσσφιλντ
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστορηματική βιογραφία
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Πατάκης

Είναι αξιοθαύμαστο πώς ο συγγραφέας κατόρθωσε να συγκεντρώσει τόσες πληροφορίες για τα όπλα και τις στρατηγικές που χρησιμοποίησε ο Μέγας Αλέξανδρος στους διαφόρους πολέμους του!

Ίσως αυτές οι λεπτομέρειες, που ενδιαφέρουν μάλλον τους ειδικούς, να είναι κάπως κουραστικές για τον μέσο αναγνώστη. Όμως αυτό που ενδιαφέρει και εμπνέει είναι η περιγραφή της προσωπικότητας του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό και μόνο κάνει το βιβλίο πολύτιμο!Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


ΤΙΤΛΟΣ: ΕΡΩΤΑΣ: Το γελοίο και το δέος
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Μάρω Βαμβουνάκη
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα αισθηματικό, υπαρξιακό
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Φιλιππότη

Δυο άνθρωποι, ένας έρωτας, μια οδύσσεια. Εκείνος γιατρός  και παιδί του λαού. Εκείνη φοιτήτρια μεταπτυχιακού, καλλιεργημένη και βιβλιοφάγος. Οι δυο τους αν και αντίθετες προσωπικότητες θα ερωτευτούν μέχρι τελικής πτώσης, καταλήγοντας όμως να βρίσκουν περισσότερο πόνο παρά ευτυχία, κάθε φορά που θα κάνουν έναν απολογισμό του έρωτα τους.

Τελικά ο έρωτας στο σύνολο του είναι περισσότερο βάσανο παρά χαρά; Αυτό είναι το ερώτημα  που η συγγραφέας Μαρω Βαμβουνακη μελετά στο βιβλίο της «Έρωτας: Το Γελοίο και το Δέος. Μέσα από το βιβλίο η συγγραφέας αφήνει την αίσθηση ότι ο έρωτας είναι μια ατυχής συγκυρία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, καταδικασμένη να αποτύχει πριν καν ξεκινήσει, χωρίς  όμως να αφαιρει τη μαγεία από το στοιχείο του έρωτα.

 Τι είναι στα αλήθεια ο έρωτας ; Πού αρχίζει και που τελειώνει η πλάνη του; Με όλη μας τη διάθεση, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Μ’ ένα βιβλίο συζητώ» όπου με αφετηρία το  «Έρωτας: Το Γελοίο και το Δέος»θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε μαζί την αμφιλεγόμενη για πολλούς φύση του έρωτα.

 

Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


ΤΙΤΛΟΣ: Αγαπώ θα πει χάνομαι
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρ. Ρώσση - Ζαΐρη
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα κοινωνικό
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Ψυχογιός

Στον πρόλογο της συγγραφέως διαβάζουμε: Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια με τα παιδιά, ως παιδαγωγός, ξέρω καλά πως η αγάπη διδάσκεται. Όπως και το περπάτημα, όπως και η ομιλία, όπως το ποδήλατο? Το παιδί μιμείται. Ανοίγει τα χέρια του να χωθεί σε μια αγκαλιά. Χρειάζεται ένα χαμόγελο, λόγια ενθαρρυντικά? Η ιστορία παρουσιάζει τρεις αδελφές που έχουν τα πάντα σε υλικά αγαθά, αλλά έχουν στερηθεί την αγάπη, το ενδιαφέρον των γονιών της. Στο ταξίδι της ζωής τους είναι μοιραίο, λοιπόν, να αναζητήσουν την λύση του αινίγματος: τι είναι η αγάπη; Η συγγραφέας έχει ασχοληθεί συστηματικά με την μετάφραση παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και έχει συγγράψει παιδικά βιβλία και μυθιστορήματα για ενήλικες. Το έργο της έχει βραβευθεί πλειστάκις.Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


Αρχείο Βιβλιο-παρουσιάσεων>>

 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία