ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     

Παρουσίαση Βιβλίων

Επιμέλεια - ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ: Οι άγριοι αριθμοί
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φίλιμπερτ Σογκτ
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα Μαθηματικών
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Πόλις

Μετάφραση: Τεύκτρος Μιχαηλίδης

Πρόκειται για ένα ευχάριστο βιβλίο που παρουσιάζει με χιούμορ και σαρκασμό τον κόσμο των μαθηματικών-ερευνητών, τις μονομανίες τους, τον σκληρό ανταγωνισμό για τη λύση ενός μαθηματικού προβλήματος. Μπορεί η ιδιοφυΐα να οδηγεί στην παραφροσύνη; Ο Ολλανδός συγγραφέας σπούδασε ο ίδιος μαθηματικά και φιλοσοφία, άρα η ματιά του είναι τουλάχιστον αυθεντική. Επίσης, είναι πολύ ενδιαφέρον το πώς αντιμετωπίζει η κοινωνία της χρηστικότητας και της κατανάλωσης έναν επιστήμονα που δεν ασχολείται με κάτι «χρήσιμο».Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


ΤΙΤΛΟΣ: Αγάπες & φαντάσματα στη Βαλτική
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κατερίνα Μουρίκη
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα αισθηματικό
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Ψυχογιός

Η 22χρονη ηρωίδα φεύγει με υποτροφία σε ένα μεσαιωνικό νησί της Βαλτικής, προσπαθώντας να ισορροπήσει μετά από μια απροσδόκητη ρήξη στην αισθηματική της σχέση. Εκεί, θα βρεθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, θα γνωρίσει ανθρώπους με άλλη σκέψη, θα ζήσει έναν τρυφερό έρωτα και θα μπορέσει να δει τη ζωή με άλλα μάτια. Κι όμως, μέσα στις αποσκευές της κουβαλάει και την φοβερή εμπειρία του παιδικού βιασμού.Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


ΤΙΤΛΟΣ: Η αρχή και το τέλος
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ναγκίμπ Μαχφούζ
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Ψυχογιός

Ο συγγραφέας, αιγυπτιακής καταγωγής, γεννήθηκε στο Κάϊρο το 1911. Άρχισε να γράφει στα 17 του χρόνια και από τότε έγραψε περισσότερα από τριάντα μυθιστορήματα  και εκατό διηγήματα. Το 1988 τιμήθηκε με το Βραβείο ΝΟΜΠΕΛ της Λογοτεχνίας, για το συνολικό του έργο που χαρακτηρίζεται από ένα ύφος αραβικής αφηγηματικής τέχνης, ενώ το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε πανανθρώπινα προβλήματα.

Ο Γάλλος κριτικός Ph.Vigreux γράφει:"Το διεισδυτικό μάτι του Μαχφούζ ταξιδεύει σε όλες τις πτυχές της αιγυπτιακής ζωής και τις ευαισθησίες της κάθε εποχής."

Θα μπορούσε να πει κανείς πως κύριος ήρωας του μυθιστορήματος είναι όλη η οικογένεια. Γιατί οι τύχες των μελών της είναι στενά δεμένες και αλληλοεξαρτώμενες στην μοίρα τους. Πάντως καταλυτικό ρόλο παίζει η Μητέρα που κινεί τα νήματα όλων, ενώ ο μικρός γιός ο Χασανεϊν καθορίζει με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του την εξελικτική πορεία της ιστορίας. Είναι εγωϊστής, απαιτητικός, φιλόδοξος και έρχεται σε σύγκρουση τόσο με την μοίρα του όσο και με τα όνειρά του. Η Μητέρα, τόσο αυστηρή με όλα της τα παιδιά, δεν καταφέρνει να του επιβληθεί και η στάση της απέναντί του είναι περισσότερο από ευνοϊκή. Το μυθιστόρημα είναι πολυπρόσωπο με τονισμένα ή λιγότερο τα χαρακτηριστικά όλων. Μέσα από την αφήγηση μαθαίνει κανείς, όχι μόνο τα ήθη μιας κοινωνίας αλλά και την νοοτροπία των τύπων, τόσο μεσογειακών και ευαίσθητων. Οι περιγραφές είναι ανάγλυφες, ρεαλιστικές και πειστικές. Το ύφος είναι ήπιο, η γραφή επίπεδη που, όμως, οδηγεί κλιμακωτά στη δικαίωση και στην κάθαρση.

Η μεταφραστική του μεταφορά καίρια και επιμελημένη, έγινε από τον Αιγύπτιο Αχμέντ Ετμαν, καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καϊρου. 
 

Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου

Αδριανού 3,  154 51 Ν. Ψυχικό

Τ 210 646 3888 - 210 646 3263 F 

info@elbi.gr  www.elbi.gr,              


ΤΙΤΛΟΣ: Γκρίζες Ελπίδες
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θελξινόη Φιλιππίδου
ΕΙΔΟΣ: Λογοτεχνία
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: Αγγελάκης


ΤΙΤΛΟΣ: Ο ελέφαντας του «HOTEL PHIDIAS»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θοδωρής Τσαπακίδης
ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: «Πικραμένος»

496 σελίδες, σχήμα 14Χ23,5, τιμή 19 ευρώ
ISBN 978-960-6628-98-6
Εκδόσεις «Πικραμένος»
 

Από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα Ο ελέφαντας του «HOTEL PHIDIAS» του Θοδωρή Τσαπακίδη.

Ο Ελέφαντας του «Hotel Phidias» είναι ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ σε μια Ελλάδα που βρίσκεται σε μόνιμη κρίση και παράλληλα είναι η αγωνιώδης επιδίωξη ενός άντρα στα μισά της ζωής του για χειραφέτηση και αυτογνωσία.

Ένας νεκρός. Tα σχέδια του Θάνου Αποστολίδη, καθηγητή λυκείου και συγγραφέα, να ζήσει μια παράλληλη ζωή με επικίνδυνες αποστολές, αλλάζουν.  Χάρη στην απρόσμενη βράβευσή του με το βραβείο Γαλλόφωνου Μεσογειακού Μυθιστορήματος, γνωρίζει μια νεαρή Γαλλίδα δημοσιογράφο της Le Monde. Ο αυθορμητισμός και το θάρρος της την κάνουν άγγελο ελευθερίας του Αποστολίδη την πιο κρίσιμη στιγμή. Ερωμένη και σύμμαχος, θα τον βοηθήσει να ξετυλίξει το κουβάρι, θα αντιμετωπίσουν μαζί το παρακράτος, θα ανατρέψουν μαζί το αναμενόμενο. Κυνηγητό και αρώματα μπερδεύονται στα σοκάκια του Θησείου, στα σκαλάκια των νεοκλασικών της Πλάκας, στις ερημιές της Ελευσίνας, σε αμπάρια ξεχασμένων πλοίων, στους κήπους της Γαλλικής Πρεσβείας.

Ο Αποστολίδης, ο μικρομεσαίος αντιήρωας, μετατρέπεται σε κυνηγημένο ήρωα, αναμετράται ταυτόχρονα με τους διώκτες του και με τους μινώταυρους της ψυχής του. Μια ανηφορική οδός προς την ελευθερία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

 Ο Θοδωρής Τσαπακίδης γεννήθηκε το 1970 στις Βρυξέλλες από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα οχτώ χρονών. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και σπούδασε στην Πάτρα Μηχανολόγος Μηχανικός. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ασχολήθηκε με τη λογοτεχνική μετάφραση και το θέατρο και στη συνέχεια με τη διδασκαλία. 

Έχει μεταφράσει φιλοσοφικά και επιστημονικά συγγράμματα, θεωρητικά κείμενα για το θέατρο, λογοτεχνία (Γκόρντιμερ, Μπάρι, Κινάρ κ.ά.) και έχει γράψει θεατρικά έργα (Ρωμαίος και Ιουλιέτα – περιμένοντας, Επιχείρηση Χαλιμά κ.ά.), ποίηση (Ο τρίτος από αριστερά κωπηλάτης – Εκδ. Ροές, Ουρανός δωματίου – Εκδ. Σοκόλη), το μυθιστόρημα Belladonna (Εκδ. Βιβλιοπέλαγος) και το παραμύθι Ο πρίγκιπας της Μένουα (Εκδ. Ροές). 

Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο για πολιτιστικά θέματα (LEFT.GR, Commonality.gr, Bookpress.gr, κ.ά.) και έχει εκπομπή στο ραδιόφωνο (Γιαξεμπόρε /Μεταδεύτερο). 

 

Εκδόσεις «Πικραμένος», Τερψιθέας 2, 264 42 Πάτρα
τηλ.: 2610 432.200, Fax: 2610 430.884, yapi@yapi.gr, www.yapi.gr


Αρχείο Βιβλιο-παρουσιάσεων>>

 
 
Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία